3 Ağustos 2007 Cuma

Etimek Tatlısı (Yalancı Ekmek Kadayıfı)





Bu tarifi öğrencilerin düzenlediği kermes için yapmıştım. Çocukların gözlerindeki parıltılarla birlikte teşekkür ederiz deyişleri her şeye değerdi…
Bir arkadaşın ekmek kadayıfı gibi olmuş yorumunu yaptığı bu tatlının tarifi çocukluk arkadaşım ve aynı zamanda dayımın eşi Nebahat' e ait. Eşiminse çok beğenerek yediği ender tatlılardan. Denemenizi tavsiye ederim.







Malzemeler:
  • 1 paket kremşanti
  • 1 paket etimek


Şerbet için:
  • 1 su bardağı şeker
  • 2 su bardağından iki parmak az su
Şerbet için şekeri tencerede kısık ateşte birkaç dakika karıştırın. Isındıkça şeker karamel rengi almaya başlayacaktır çok fazla yakmadan karamelleşen şekere oda sıcaklığındaki suyu ilave edin. Birkaç dakika kaynayınca ocaktan alın.

Puding için:

  • 3 su bardağı süt
  • 4 çorba kaşığı un
  • 1 paket vanilya
  • 4 çorba kaşığı şeker
  • 1 çorba kaşığı margarin
  • 1 yumurta


Puding için ise; bir tencerede bütün malzemeleri karıştırın ve kısık ateşte muhallebi kıvamında pişirin.







Hazırlanması:




  • Kare bir borcama dizdiğiniz etimeklerin üzerine sıcak şerbeti dökün ve soğumaya bırakın.
  • Şerbetini çeken etimeklerin üzerine hazırladığınız muhallebiyi dökün ve soğumaya bırakın.
  • Kremşantiyi paketin üzerindeki tarife göre hazırlayıp pudinglerin üzerine yayın ve buzdolabına koyun. İsteğe göre üzerine gofret rendeleyebilir ya da meyvelerle süsleyebilirsiniz (ben çileği çok yakıştırıyorum).






not:Yukarıdaki fotoğraf tarifin gofret rendelenmiş hali

1 yorum:

  1. ellerinize sağlık güzel görünüyor....ne çok yapardım....ilk fırsatta yapıp resmini bende koyacağım....

    YanıtlaSil

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin

View My Stats