15 Ağustos 2007 Çarşamba

Hünkarbeğendi


Malzemeler:
  • 4 tane orta boy patlıcan
  • 1 çorba kaşığı sıvıyağ
  • 2 çorba kaşığı un
  • 1 su bardağı süt
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 kâse kuşbaşı doğranmış tavuk eti
  • 1 kâse doğranmış domates

Hazırlanması:
















  • Patlıcanları ocakta közleyip daha kolay soyulması için hemen soğuk suyun içine atın. Kabuklarını soyup kesme tahtasında ince bir şekilde doğrayın.

  • Sıvıyağ ve unu tavada kavurun daha sonra doğranmış patlıcanları ekleyin. Birazda patlıcanlarla kavurduktan sonra sütü azar azar ilave edip karıştırın. Sütü çekip koyulaşınca servis tabağına alın.
  • Tavuk etini(kıyma ya da kuşbaşı et kullanabilirsiniz) tavaya alıp biraz sıvıyağ ile kavurun. Piştikten sonra kabukları soyulmuş doğranmış domates ilave edin. Domatesler suyunu çekince eti servis tabağına aldığınız patlıcanların üzerine ilave edin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin

View My Stats