3 Eylül 2007 Pazartesi

Kahvaltı Alternatifleri

  • yumurtalı ekmek kızartması
Bizim ailede en beğenilen kahvaltılık alternatiflerden biridir yumurtalı ekmek kızartması. Benim içinse bayat ekmekleri değerlendirmenin en güzel ve lezzetli yoludur. Kızım ve eşim severek tüketirler. Pratik ve evde bulunan az malzemeyle yapılması ayrı bir kolaylıktır. Bayat ekmekleri değerlendirmenin diğer bir yolu da köftelerde kullanmaktır.Küçük parçalar halindeki ekmekleri fırında kızartıp, rondo da ince bir şekilde çekerim. Sonradan kullanılmak üzere dondurucuda yerlerini alırlar.Aslında bu tarifi göz kararı yapıyorum ama bu defa ölçü kullanarak yaptım.
Malzemeler:
  • 1 yumurta
  • 1 çay bardağı süt
  • Bir tutam tuz
  • 4–5 dilim bayat ekmek
Hazırlanması:
Yumurta, süt ve tuzu derin bir kapta karıştırın. Bayat ekmekleri dilimleyin. Tavaya 2–3 çorba kaşı sıvıyağ koyup ısınmasını bekleyin. Ekmeklerin iki tarafını da yumurtalı karışıma batırıp tavada arkalı önlü kızartın. Havlu peçete serilmiş bir kaba alıp fazla yağını süzdürün. Daha sonra servis tabağına alın.
  • maydanozlu peynirli omlet ve közlenmiş patlıcan


    Çok severek yaptığım ve yediğim bir lezzet.Ayrıca peynir sevmeyen kızıma peynir yedirmek için bulduğum bir yöntem.(Artık azda olsa bu yönteme başvurmadan yemeye başladı)
    Malzemeler:
    • 3 yumurta
    • 1 küçük kâse beyaz peynir(isteğe göre lor peynirde olur)
    • 2 yemek kaşığı mısır unu
    • ½ çay bardağı süt
    • 1 yemek kaşığı tereyağı
    • Biraz tuz
    Hazırlanması:
    Yumurta, süt, peynir, un ve tuzu derin bir kapta çırpın. Tereyağını tavada eritin. Isınınca yumurtalı karışımı dökün, pişmeye başlayınca ısıyı biraz düşürün ve tavaya bir kapak kapatın. Kısık ateşte pişmesini bekleyin.(pişmeyen yerler kalırsa ara sıra çatal batırarak eşit pişmesini sağlayın.)
    • Közlenmiş patlıcan sanırım herkes tarafından bilinen bir tarif.Patlıcanları közleyip,kabuklarını soyun ve kesme tahtasında istediğiniz büyüklükte doğrayıp,servis tabağına alın.(isteğe göre baharat,tuz ve çok az tereyağı ekleyin)

8 yorum:

  1. Yumurtal� ekmek �ok lezzetli olmas�na ra�men es ge�iyorum,ama patl�cn salatas�n� epeydir yapm�yorum.Unutmu�um.Hat�rlatt�n�z i�in te�ekk�rler.
    Bir zay�flama operasyonum var da o y�zden salata ve sebze duraklar�nda duruyorum.
    Sevgiler...
    T�t�

    YanıtlaSil
  2. Merhaba Etki Alanı!Yorumun ve ziyaretin için teşekkür ederim.Sanırım bu zayıflama operasyonu bir çok bayanın derdi.
    sevgiyle kal....
    bengisu

    YanıtlaSil
  3. Sevgili Bengisu, bende bayılırım yumurtalı ekmeğe ama yukarda geçen konu malesef kızartmalarla armı bozuyor. Ellerine sağlık. Ben süt kullanmazdım, bunu denemek isterim.
    Sevgiler...

    YanıtlaSil
  4. Oldukça pratik ve lezzetli alternatifler...eline sağlık canım...Selamlar....

    YanıtlaSil
  5. Sevgili Bengisu
    Benim de cok yaptigim ve kizima rahatlikla yedirebildigim ender seylerden biridir. Ama gene de hic birinin tadi annemin yaptiklari gibi olmaz. Senin ellerine saglik. Sevgiler

    YanıtlaSil
  6. Hoşgeldin Lavantin!Kızartmalar çok lezzetli olmasına rağmen dikkat etmek gerekiyor.Süt ile yapıldığında daha lezzetli ve yumuşak oluyor.

    sevgiler...

    YanıtlaSil
  7. Merhaba Serinmavi!Teşekkür ederim yorumun için.

    sevgiyle kal...

    YanıtlaSil
  8. Merhaba Nükhetciğim!Annelerin yaptıklarının tadını hiçbirşey tutmuyor.Benim kızım da severek yiyor.Teşekkür ederim.

    selamlar...

    YanıtlaSil

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin

View My Stats