24 Mayıs 2008 Cumartesi

Taze Barbunya ve annemin yemekleri...

Annemi son ziyaretimden dönüşte, yazın anneannemin bahçesinden hazırladığı reçel ve marmelatların yanına bu nefis konserve barbunyaları da eklemiş.İyiki de eklemiş:))) çünkü biz çok beğendik,yapalı uzun zaman oldu ama bir türlü yayınlayamamıştım.
Sevgili Lama'nın etkinlik konusunu anneler günü nedeniyle "annemin yemekleri" olarak belirlediğini okuyunca,ekinliğe katılacağım tarif belli olmuş oldu...
Nede olsa anne eli değdi....

malzemeler:
  • 1 kilo konserve barbunya
  • 1 küçük kuru soğan
  • 1 orta boy havuç
  • 1 yemek kaşığı salça
  • sıvıyağ
hazırlanması:

Kuru soğanı ve havucu küp şeklinde doğrayıp sıvıyağda kavurun.Salçayı ekleyip bir kaç kez karıştırın ve yıkadığınız konserve barbunyaları ekleyip sıcak su ilave edin (su miktarını kendiniz ayarlayabilirsiniz).Tuzunu ekleyip barbunyalar pişene kadar kaynatın.

7 yorum:

  1. en çok da makarna ve yoğurtla bayılırım.enfes görünüyor canım ellerine saglık kocaman sevgiler

    YanıtlaSil
  2. Bayılırım barbunyaya.Bizde dolaptakiler bitti.Yenisini görsem pazarda kaçırmayacağım.Eline sağlık.Biz annelerimiz olmasa ne yapardık.

    YanıtlaSil
  3. anne eli gibi var mı zaten

    ellerine sağlık
    sevgiler

    YanıtlaSil
  4. ellerine sağlık canım. çok severim. iyi pasarlar..

    YanıtlaSil
  5. http://hunerlieller.net25 Mayıs 2008 12:37

    selam canım..barbunya çok lezzetli görünüyor.senin ve annecinin eline saglık...anne eli degince yemekler başka bir lezzetli oluyor dimi?afiyet olsun sizlere...sevgilerimle.

    YanıtlaSil
  6. Bende çok severim,henüz tazesini yapmadım ama,senin ellerine sağlık..

    YanıtlaSil
  7. Anne eli gibi var mi?harika görünüyor canim,bizde cok severiz barbunyayi.
    lam ve dua ile...

    YanıtlaSil

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin

View My Stats