9 Haziran 2008 Pazartesi

Mahlepli Tuzlu kurabiye


Ağızda dağılan,pastanede satılan tuzlu kurabiyelerden yapmak istiyorsanız ve çayın yanında tuzlu atıştırmalıkları tercih ediyorsanız tam size göre bir tarif.
Etkinlik için en uygun tariflerden bir tanesi olduğunu düşündüğüm bu nefis kurabiyeleri Porselen demlik çay saati etkinliği 25'in ev sahibi Hülya'nın Mutfağı'na (Buram buram) gönderiyor,şimdiden kolay gelsin diyorum.
malzemeler:
  • 100 gr oda sıcaklığında margarin (tereyağı)
  • 4 çorba kaşığı sıvıyağ
  • 1 yumurta beyazı (sarısı üzerine)
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı limon suyu
  • 1 tatlı kaşığı mahlep
  • 2 çorba kaşığı süt
  • 1 paket kabartma tozu
  • Aldığı kadar un

Hazırlanması:
  • Margarin, sıvıyağ, yumurta beyazı, limon suyu ve sütü elinizle karıştırın.
                • Tuz, mahlep, kabartma tozu ve aldığı kadar un ekleyip şekil verebileceğiniz yumuşaklıkta bir hamur yoğurun.
                    • Buzdolabında 10 dakika kadar dinlendirin.
                          • Elinizle hamurdan küçük parçalar koparıp tezgâhın üzerinde, rulo yaparak yuvarlayın (fotoğraftaki gibi).
                              • "s " harfi şekli verip iki ucunu birleştirin.
                                • İsterseniz üzerine buzdolabı poşeti serip merdane ile açıp, kurabiye kalıpları ile keserek şekil verebilirsiniz.
                                  • Üzerine yumurta sarısı sürüp çörek otu serpin(isteğe bağlı).
                                        • Önceden ısıtılmış fırında 180 derecede üzerleri kızarana kadar pişirin.

                                        22 yorum:

                                        1. Miss gibi olmus canim,eline saglik.selamlarimla,serap.

                                          YanıtlaSil
                                        2. Selam canım,
                                          Harika gözüküyorlar.
                                          Hazır gibi olmuşlar.
                                          En kısa zamanda mutlaka deneyeceğim sonucu paylaşırım.
                                          Ellerine sağlık.
                                          Sevgiler.

                                          YanıtlaSil
                                        3. Mahlepli kurabiyeler benden her zaman tam not almıştır ellerinize sağlık.

                                          YanıtlaSil
                                        4. ELLERİNE SAĞLIK. ÇOK NEFİS GÖRÜNÜYOR.DOSTLUKLARIN TÜKENMEDİĞİ, SEVGİLERİN ÖLMEDİĞİ, GÖZ YASLARININ AKMADIGI, GÜLÜCÜKLERİN BİTMEDİĞİ, EN GÜZEL GÜNLER SİZİNLE OLSUN HOŞÇAKAL.

                                          YanıtlaSil
                                        5. Canım ellerine sağlık, canım çekti şimdi.. Çayla çok güzel olur gerçekten de, ellerine sağlık..

                                          YanıtlaSil
                                        6. Mini mini tuzlular nefis görünüyorlar. Ellerine sağlık sevgiyle...

                                          YanıtlaSil
                                        7. Tarifin yayında canım.. Ellerine sağlık. Etkinlik 15 gün sürüyor bu süre zarfında istediğin kadar tarif gönderebilirsin. Sevgilerimi ve teşekkürlerimi bırakıyorum.Kabul buyur olurmu. Sevgiyle kal.

                                          Ayrıca sende; sunumuna özen göstererek hazırladığın, leziz ikramlarının PORSELEN DEMLİK ÇAY SAATİ dergisinde yer almasını istiyorsan porselendemlikdergi@hotmail.com adresine onay mesajı gönderbilirsin.
                                          Bunun için yapman gereken tekşey; adını, sitenin adresini, dergide yer almasını istediğin tarifinin adını ve link adresini yazarak göndermen yeterli olacaktır.
                                          Örnek
                                          isim: SEVİL SAHİN
                                          site adı: http://birdemliksohbet.blogspot.com
                                          Tarif : SALATA YARIŞMASI
                                          Link:http://birdemliksohbet.blogspot.com/2008/05/ite-salata-yarimamizin-birincisi.html

                                          YanıtlaSil
                                        8. Canım bengisu,

                                          ne de güzel yapım aşamalarını vermişsin. ben kolaya kaçıp hep burgu yaparım :))

                                          Pek severim tuzlu kurabiyeyi.

                                          ellerine sğalık hayatım

                                          sıcacık sevgiler.
                                          http://www.misssgibi.com

                                          YanıtlaSil
                                        9. merhaba
                                          çok güzel bir tarif arasıra bende yaparım bu kurabiyelerden...
                                          ayrıca çok güzel bir not düşmüşsün yan kısma çogu zaman unuturuz bazı değerleri tekrar hatırlattığın için Allah razı olsun canım
                                          selamlar ile

                                          YanıtlaSil
                                        10. Hande'cim ellerine sağlık canım mis gibi koktu bu tabağı ben aldım öptüm canım

                                          YanıtlaSil
                                        11. ellerine sağlık bayılıyorum bu mahlepli kurabiyelere senin tarifinde değişik hemen kaydettim deneyeceğim.

                                          YanıtlaSil
                                        12. bacım yetişemiyorum etkinliklerede tabi pek katılamadım bu yüzden. mahlepli kurabiyen çok güzel bir görüntüsü var eminim ağzda dağılıyorsdur ellerine sağlık

                                          YanıtlaSil
                                        13. Canım tuzlu kurabiyeler harika görünüyor ellerine sağlık. Benim şeker hamurunu sormuşsun. Ben bu tür şeyleri olabildiğince hazır almamaya çalışıyorum. Sonuçta içinde neler var tam olarak bilmiyoruz. Tabi ki tam olarak bütün bir pastayı kaplamak zor olur ama bu tür keklerde hemen tüketeceksen kullanabilirsin.

                                          Sevgiler...

                                          YanıtlaSil
                                        14. hazır satılanlara benzemişler aynen, çok severim bu kurabiyeyi, yapması da kolaymış, ilk fırsatta denenecek, ellerine sağlık Bengisu.. _Saniye_

                                          YanıtlaSil
                                        15. canım ellerine sağlık.çok güzel görünüyor sevgiler

                                          YanıtlaSil
                                        16. canım ellerine sağlık.çok güzel görünüyor sevgiler

                                          YanıtlaSil
                                        17. o mahlep kokusuda pek bir yakismistir ellerine saglik enfes olmus canim sevgiler

                                          YanıtlaSil
                                        18. Canım arkadaşım eline sağlık.Çocukluktan beri yapılan tadına doyamadığım bir lezzettir.Eline sağlık.

                                          YanıtlaSil
                                        19. YORUMUN İÇİN TEŞEKKÜRLER. KURABİYELER TAZE KAYISI İLE SULANACAĞI İÇİN OLMAZ. AMA KURU ÜZÜM,KURU İNCİR VS. YEMİŞLERLE DE OLABİLİR.

                                          YanıtlaSil
                                        20. sorma canım arkadaşım bizde Tek Türkiye hastası olduk çok güzel dersler veriyor. oradada kızını öpüyorum

                                          YanıtlaSil
                                        21. Elinize sağlık.

                                          Çok güzel görünüyor. Kalan diğer herşeyde öyle tabii:)

                                          YanıtlaSil
                                        22. uzun bir ara verince mutfak işlerine birde üzerinde uzun bir yılın yorgunluğu olunca şu kurabiyeleri bir yapan olsa bende rahat rahat yesem diyorsun:))


                                          ne yapayım çok güzel görünüyorlar ama ben bir girip yapamıyorum:)
                                          başlıyacağım en yakın zamanda,ellerine sağlık olsun.

                                          YanıtlaSil

                                        LinkWithin

                                        Blog Widget by LinkWithin

                                        View My Stats