22 Temmuz 2008 Salı

Kelebek Pasta


Aile büyüklerini ziyaretimiz ve sonrasında da bir yakınımızın düğünü için Ankara’ya gidince kızımın doğum gününde yaptığım kelebek pastanın tarifi biraz gecikti… Çocukların çok beğeneceği ve hayal gücünüzle farklı süsleme yöntemleri kullanabileceğiniz bir pasta. Malzemeler:


Kek:
  • 3 yumurta
  • 4 yemek kaşığı şeker
  • Yarım paket(40 gr) bitter çikolata
  • 3 yemek kaşığı süt
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 5 yemek kaşığı un
Yumurta ve şekeri mikser yardımıyla şekerler eriyinceye kadar çırpın. Bir kâsenin içinde benmari usulü erittiğiniz ve birbirine karıştırdığınız çikolata ve sütü şekerli karışımın içine ilave edin. Vanilya, kabartma tozu ve unu sıvı karışımın içine eleyin ve bir tahta kaşık yardımıyla karıştırın. Yuvarlak küçük boy kek kalıbına (yağlanmış ve unlanmış) karışımı dökün. Önceden ısıtılmış fırında 180 derecede pişirin.
  • Keki ıslatmak için orta boy bir kâsenin içine su ve 2 yemek kaşığı çilek reçeli ilave edip karıştırın.
Krema:
  • 2 su bardağı süt
  • 1 paket kakaolu puding
  • 1 yemek kaşığı kakao
  • Yarım paket bitter çikolata (piştikten sonra içine ilave edilecek)
Süt, puding ve kakaoyu bir tencerenin içinde karıştırarak kısık ateşte pişirin. Pişen pudingin içine parçalara ayrılmış çikolatayı ilave edip çikolatalar eriyene kadar karıştırarak soğutun.
Hazırlanması:





























  • Soğuyan kekimizi önce ortadan ikiye kesiyoruz (iki tane yarım daire elde ediyoruz).Elde ettiğimiz yarım daireleri enine ikiye kesiyoruz ve toplam dört tane yarım dairemiz oluyor.(resimlerden daha net anlaşılacaktır)
  • Önce iki tane yarım daire şeklindeki kekimizi düz kısımları dışta, yuvarlak kısımları yan yana gelecek şekilde servis tabağına yerleştirin.
  • Kekleri önceden hazırladığımız reçelli su ile ıslatın ve soğuyan kremamızdan bolca sürüp üzerine iri çekilmiş fındık serpin (isterseniz bu aşamada fındıkların üzerine krem şanti de sürebilirsiniz)
  • Kalan diğer kek parçalarını krema sürdüğümüz keklerin üzerine dikkatlice yerleştirin. Reçelli su ile ıslatın. 2–3 yemek kaşığı hazırlanmış ve soğutulmuş kremşanti ile kalan kremamızı karıştırıp ıslattığımız kekin her yerini kaplayın.
  • Krema ile kaplanan kekin üzerine bonibonları istediğiniz şekilde yerleştirin ve kırmızı gıda boyası eklenmiş krem şanti, yan taraflarını da çekilmiş fındık ile süsleyin.

10 yorum:

  1. Çok pratik bir fikir Bengisu'cum yarım daireleri ters kullanarak kelebek elde etmek.. Ellerine sağlık, çok güzel..

    YanıtlaSil
  2. Canım enfes görünüyor:) Ellerine sağlık..
    Sevgiler..

    YanıtlaSil
  3. ellerine sağlık canım çok güzel düşünmüşsün bu şekilde yapmak benim hiç aklıma gelmemişti.En kısa sürede deneyeçeğim.Görüşmek üzere...

    YanıtlaSil
  4. Bayılıyorum kelebek pastanın görüntüsüne... Şimdi bende bir kelebek olup gelsem... Pastadan bir dilim yesem...

    Ellerine sağlık Bengisu... Sevgiyle...

    YanıtlaSil
  5. ellerine sağlık çok güzel görünüyor pasta.Ayrıca kızınada sağlıklı ve huzurlu bir ömür dileğiyle..

    YanıtlaSil
  6. ÇOCUKLARIN ÇOK SEVECEĞİ NEFİS VE PRATİK BİR PASTA OLMUŞ.SÜSLEMELER HARİKA.ELLERİNE SAĞLIK CANIM.SEVGİLER.

    YanıtlaSil
  7. canım çok güzel olmuş insan hayal gücünü kullanmalı yuvarlak kalıpdanda çıkarmış demek kelebek şekli. ellerine sağlık

    YanıtlaSil
  8. elinize sağlık, ne kadar hoş pasta..
    çok pratik fikir.

    YanıtlaSil
  9. Ellerinize sağlık;çok güzel görünüyor...
    Ziyaretiniz için de çok teşekkür ederim.

    YanıtlaSil
  10. Bengisu çok lezzetli görünüyor, ellerine sağlık :) bir dilim alsam süper olurdu ;)

    YanıtlaSil

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin

View My Stats