13 Kasım 2008 Perşembe

Sade Pasta ve Pandispanya

Hafta başında gelen misafirlerimize eşimin önerileri doğrultusunda bir menü hazırladığım için pastamız da eşimin tercihi ile sade pandispanya ve krema ile hazırlanan bir pasta oldu. Çikolatalı pastalardan hoşlanmayanlar için lezzetli bir alternatif…

                                  Malzemeler:
                                  • 3 Adet Yumurta
                                  • 3 Türk Kahvesi Fincanı Toz Şeker
                                  • 3 Türk Kahvesi Fincanı Un
                                  • 1 Türk Kahvesi Fincanı Yoğurt
                                  • 1 Yemek Kaşığı Sıvı Yağ
                                  • 2 Yemek Kaşığı Kaynar Su
                                  • 1 Paket Kabartma Tozu
                                  • 1 Paket Vanilya
                                  Pandispanyanın Hazırlanması:
                                  • Yumurta aklarını cam bir kâsede krem şanti kıvamına gelinceye kadar çırpın.
                                  • Ayrı bir kâsede yumurta sarıları ile şekeri çırpmaya başlayın ve kaynar suyu yavaş yavaş ilave ederek çırpmaya devam edin. Şeker eriyinceye kadar yaklaşık 6–7 dk. çırpın.
                                  • Yoğurt ve sıvıyağını da ekleyip çok kısa bir süre daha çırpın.
                                  • Un, kabartma tozu ve vanilyayı birlikte eleyin, yumurta akları ve sarıları ile birleştirerek birkaç dakika daha çırpın.
                                  • Yağlanmış ve unlanmış kalıba dökerek, önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 30–35 dk. batırdığınız kürdan temiz çıkıncaya kadar pişirin.
                                  Pandispanya tarifi için teşekkürler Müge (Hünerli bayanlar)!

                                  Krema Malzemeleri:


                                  • 1 paket muzlu puding
                                  • 2 su bardağı süt
                                  Puding ve sütü bir tencere de karıştırarak pişirin, biraz koyu kıvamlı bir puding oluyor. Pişirdiğimiz ve soğuttuğumuz pudingin içerisine sütle hazırlanmış kremşantiden 3 kaşık ilave edip mikserle çırpın.
                                  Süsleme için;
                                  • 1 paket kremşanti
                                  • 1 su bardağı soğuk süt
                                  Süt ve şantiyi mikserle çırpın ve 15 dakika buzdolabında bekletin.
                                  Hazırlanması:


                                  • Pandispanyamız soğuduktan sonra bıçakla 3 parçaya ayırıyoruz (1 gün önceden pişirilirse daha düzgün kesilir) .
                                  • Birinci katını servis tabağına yerleştirip vişne reçelli ılık su ile ıslatıyoruz ve hazırladığımız kremadan sürüyoruz.
                                  • İkinci katıda yerleştirip tekrar vişne reçelli ılık su ile ıslatıyoruz ve krema sürüyoruz.
                                  • Üçüncü katıda yerleştirip reçelli ılık su ile ıslatıyoruz ve kremadan 2 yemek kaşığı kadar en üst kata sürüyoruz.
                                  • 1–2 saat dolapta bekletiyoruz.
                                  • Pastayı dolaptan çıkarıp kremşanti ile kaplıyoruz ve benmari usulü erittiğimiz çikolata ile en üst bölümde daireler oluşturup kürdanın ucu ile şekiller veriyoruz.
                                  • Kremşanti tüpünün ucu ile süslemeler yapıyoruz ve pastanın ortasına vişne reçelinin tanelerinden yerleştiriyoruz.

                                  15 yorum:

                                  1. Harika görünüyor, ellerine saglik. Sevgilerimi gönderiyorum.

                                    YanıtlaSil
                                  2. canım çok hoş olmuş şeker hamurlu pastaların tadlarından daha güzel ve kolaydır eminim buna... ellerin dert görmesin. benimde canım nasıl tatlı istemişti bende şimdi hazır puding yapıyım bari:))fotorafçı kızımızı öpüyorum... Dua ile....

                                    YanıtlaSil
                                  3. süper süper ama hani tarif :))))

                                    YanıtlaSil
                                  4. pastan harika olmuş.ellerine sağlık..

                                    YanıtlaSil
                                  5. Çok güzel bir görüntü ..
                                    çok hoşşş..

                                    YanıtlaSil
                                  6. canım işlerimin yoğunluğundan uğrayamadım pek. Ama sen harika şeyler eklemişsin hangisine ne diyeceğimi şaşırdım ellerine sağlık canım hepsi harika...

                                    SEVGİLER

                                    YanıtlaSil
                                  7. canım pandispanyan hazır gibi görünüyor...pastanda harikaa....

                                    çok güzel olmuş...ellerine sağlık...

                                    hayırlı cumalar....

                                    YanıtlaSil
                                  8. Ne güzel bir pasta bu tarifini de verecekmisin ellerine sağlık

                                    YanıtlaSil
                                  9. çok iştah açıcı mı ne,ama ben hiç pasta sevmem:P
                                    ellerine sağlık canım:)

                                    YanıtlaSil
                                  10. Ellerine saglik canim. Ben de ya sade ya da cikolataliyi tercih ederim.
                                    Hayirli cumalar...

                                    YanıtlaSil
                                  11. Cok zarif bir pasta olmus, ellerine saglik...

                                    YanıtlaSil
                                  12. Çok şık, çok nefis bir pasta olmuş. Ellerine sağlık.
                                    Sevgiler..

                                    YanıtlaSil
                                  13. iyi pzarlar dilerim nefis ve çok güzel görünen hafif bir tatlı paylaşmışsınız ellerinize saglık süslemenizde harika olmuş sevgilerleee canım

                                    YanıtlaSil
                                  14. gece gece malzemesiz elde olanlarla ne yapılabilir diyenlere iyi bir tarif,çok teşekkürler ellerine sağlık.

                                    YanıtlaSil
                                  15. Görüntü muhteşemmmm. Eminim tadı da muhteşemdir.

                                    YanıtlaSil

                                  LinkWithin

                                  Blog Widget by LinkWithin

                                  View My Stats