21 Haziran 2008 Cumartesi

Yolculuk....

Son zamanlarda çok fazla özlemlerden,gurbetten......bahsettim,şimdi özlemleri gidermek için kısa bir yolculuk vakti geldi.Bloğum her zaman olduğu gibi sizlere emanet:)))))), dönüşte güzelliklerle ve güzel paylaşımlarda bulunabilmek dileğiyle.....
sevgi ve muhabbetle kalın...........

18 Haziran 2008 Çarşamba

Minik (tek kişilik) çilekli pastalar

Milli takımımızın başarısında emeği geçen herkese teşekkürlerimi ve sevgilerimi gönderiyorum.....(son ekleme 21 haziran cumartesi) Kermes için hazırladığım, görünümü ve lezzeti ile herkesin beğenisini kazanan, kızımın özellikle süslemesine hayran kaldığı bir pasta oldu. Herkese tavsiye edebileceğim bu nefis pastayı Porselen demlik çay saati etkinliği 25'in ev sahibi sevgili Hülya (Buram Buram) arkadaşımıza gönderiyorum...

Malzemeler:

 keki için:
  • 5 yumurta (sarıları ve beyazları ayrı çırpılmış)
  • 1 su bardağı şeker
  • 1çay bardağı demli çay (oda sıcaklığında)
  • Yarım su bardağı sıvıyağ
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 2 çorba kaşığı kakao
  • 2su bardağı un
  • 2 çay kaşığı kabartma tozu
  • Yarım çay kaşığı karbonat
Sos için:
  • 2 su bardağı süt
  • 1 su bardağı su
  • 5 yemek kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı nişasta
Bütün malzemeleri bir tencereye alın ve sürekli karıştırarak pişirin. Pişen sosu ılıması için arasıra karıştırarak bekletin.


Hazırlanması:





  • Önce ayrı bir kapta yumurta beyazlarını kar gibi olana kadar mikserle çırpın ve bir kenarda bekletin.
  • Yumurta sarılarını şekerle birlikte şekerler eriyene kadar çırpın. Demli çay (su eklenmemiş haliyle),sıvıyağ, yoğurt ve kakaoyu ekleyip tekrar çırpın.
  • Un, kabartma tozu ve karbonatı birlikte sıvı karışıma eleyin ve bütün malzemeler birbirine karışana kadar çırpın.
  • Ayrı bir yerde beklettiğiniz çırpılmış yumurta beyazlarını bu karışıma yavaşça ekleyin ve bir kaşık yardımıyla birbirine karışmasını sağlayın.
  • Yağlanmış fırın tepsisine kek karışımını döküp, önceden ısıtılmış fırında 180 derecede pişirin (diğer keklere göre ince bir kek olduğu için çabuk pişiyor, sürekli kontrol edin).
  • Soğuyan kek bardak yardımıyla kesilir ve önce ılık sosa batırılır sonra kekin yan kısımları ince çekilmiş cevize bulanır.
  • Cevize bulanan kek servis tabağına alınır ve üzeri krem şanti ile süslenir.
Ben bu aşamada sosa batırılıp cevize bulanmış ve servis tabağına alınmış kekin üzerine çilek dilimleri dizip üzerine aynı şekilde hazırlanmış ikinci bir kek yerleştirdim ve krem şanti ile süsleyerek iki katlı minik bir pasta elde etmiş oldum.

Yumurtalı Kuşkonmaz

Uzun süredir yayınlanmayı bekleyen bir tarif. Kuşkonmazın yetişme zamanının Mayıs –Haziran ayları olduğunu düşünürsek biraz geç kalmış bir tarif olsa da farklı pişirme yöntemleri arayanlar için yayınlamak istiyorum… Sanırım Çorum yöresinde daha çok galemşe ismiyle bilinen bir bitki (en azından ben hep bu isimle tanıdım ve sabah kahvaltılarında tabir yerindeyse bayılarak yedim…). Uzun yıllar sonra pazarda görünce eşimle aynı anda kuşkonmazlara yöneldik:::))))) ve kahvaltı sofrasında anılarımıza eşlik etti. Malzemeler:
  • bir bağ kuşkonmaz
  • yumurta
  • sıvıyağ
hazırlanması:
  • Kuşkonmazları istediğiniz büyüklüklerde doğrayıp,yıkayın.
  • Çok az miktarda sıvıyağ ile kısık ateşte kavurun ve yumurtaları ekleyip tavanın kapağını kapatıp yumurtalar pişene kadar bekleyin.
  • Bunlarda kuşkonmazın pişmemiş halini merak edenler için....
Biraz da kuşkonmaz hakkında kısa bir bilgi....
  • Mart ile haziran arası kuşkonmazın en lezzetli olduğu zamandır.
  • Kuşkonmazın tazesi, sert, bükülmez, tek renkte ve kırıldığında parlak bir kesite sahip olmasından anlaşılır.
  • Nemli bir beze sarılı olarak 3 gün kadar taze kalabilir.
  • Besleyici değeri yüksek olmayan kuşkonmazın 100 gramı 25 kalori içerir.
  • Düşük kalorili olduğu için şişmanlatmaz.
  • A ve C vitaminleri bakımından çok zengindir.
  • Zihinsel faaliyeti fazla olanların kuşkonmaz yemesi tavsiye edilir. Çünkü zihni güçlendirici, uyanık tutan bir bitki olarak bilinir. Bundan dolayı da, uykusuzluk çekenlere tavsiye edilmez.

15 Haziran 2008 Pazar

Büsküvili Bonbonlar (muzlu büsküvili toplar) ve revani



Sevgili Özlem'in davetindeki lezzetlerden bir taneside bu lezzetli büsküvili (büsküvili bonbonlar) toplardı. Malzemeler:
  • 500 gr kakaolu bisküvi
  • 2/3 paket margarin
  • 1 yumurta (kullanmayabilirsiniz)
  • 4 çorba kaşığı pudra şekeri
üzeri için;muz dilimleri,hindistan cevizi
Hazırlanması:
Bisküvileri ufalayıp diğer bütün malzemeleri karıştırıyoruz. Küçük parçalar alıp yuvarlıyoruz. Muz dilimleriyle birlikte kürdana batırıp,hindistan cevizi ile süslüyoruz.



  • Hazır karışım ile Revani




Hazır revani karışımı ile yapıldığı için arkadaşım istersen yayınlama desede:))) ben,bu tür ürünleri kullanmak isteyenler için yayınlamak istiyorum...İtiraf edeyim ki diğer revanilerden hiç bir farkı yoktu, çok lezzetli ve hafifti...



Malzemeler:


Şerbet için:
  • 3,5 su bardağı şeker
  • 5 su bardağı su kaynatılıp şerbet hazırlanır ve soğutulur.
hazırlanması:
Ülker revani karışımı paketin üzerindeki tarife göre hazırlanır ve pişirilir. Fırından çıkan ılıtılmış tatlıya önceden hazırlanmış soğuk şerbet dökülür ve şerbeti çekmesi için bekletilip servis yapılır..

12 Haziran 2008 Perşembe

Kakaolu toz pudingli kurabiye


Birkaç blogda görüp, lezzetli olduğu konusunda yorumları okuyunca toz puding kullanılarak yapılan bu nefis kurabiyeleri denedim ( Ben her zaman iyi sonuç veren temel kurabiye hamuruna toz puding ilave ederek yaptım).
İlk denemede muzlu puding ile yaptım sonrasında kakaolu (muzlu olanları fotoğraflamayı unutmuşum). Kızım muzlu pudingli kurabiyeleri “çok lezzetli olmuş tekrar yapar mısın “ yorumları eşliğinde yerken ben kakaolu kurabiyeleri beğendim. Çok lezzetli ve kolay olan bu nefis kurabiyeleri Porselen demlik çay saati etkinliği 25'in evsahibi sevgili Hülya'ya (Buram Buram) gönderiyorum.... Malzemeler:



  • 150 gr oda sıcaklığında margarin
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 yemek kaşığı şeker (bana piştikten sonra fazla şekerli geldi, isterseniz kullanmayabilirsiniz)
  • 1 paket kakaolu toz puding
  • Aldığı kadar un ( 1,5 su bardağı )
Hazırlanması:
  • Oda sıcaklığında ki margarin ve tereyağını şekerle birlikte şekerler eriyene kadar karıştırın.
  • Toz pudingi de ekleyip birbirine karışmalarını sağlayın. Aldığı kadar un ilavesiyle hamur yoğurun (1,5 su bardağı un kullandım).
            • Elinizle hamurdan küçük parçalar koparıp yuvarlayın. Yağlı kâğıt serili fırın tepsisine dizin.
                      • 180 derece fırında pişirin.

                      ....

                      Bir zamanlar sevindirdiğimiz bir yaşlının,bir şeyler öğrettiğimiz bir gencin gönlünde ufacık da olsa bir köşe ayıralım kendimize,dualarla ve sevgiyle yad edilmeye layık olalım....



                      Unutulmayalım...








                      Sanırım gurbette olmanın zor taraflarından bir tanesi de bu olsa gerek.Bugün kardeşimin doğum günü ve ben doğumgünü pastasını yapmak yerine sadece pasta fotoğrafı ile kutlayabiliyorum...
                      Biz küçükken kardeşim hep annemden muzlu pasta yapmasını ve arkadaşlarını çağırıp kutlamayı isterdi doğumgününü...Ve ablasının hiç bir doğumgününü unutmazdı...Aradan yıllar geçti ve bugün yine muzlu pasta yapıyor annem sana biliyorum...
                      Yeni yaşın güzellikler getirsin sana sevdiklerinle birlikte canım kardeşim.....

                      10 Haziran 2008 Salı

                      Ispanaklı Kiş

                      Misafirlerim için yaptığım ve uzun süredir yayınlanmayı bekleyen bir tarif. Beşamel sos ve ıspanaklı lezzetleri seviyorsanız bu nefis tartı da beğeneceğinizi düşünüyorum. İç malzemesinde ıspanak yerine rendelenmiş kabak kullanabilirsiniz. Tarif için sevgili Hatice’ye(Portakal Ağacı) ve Aslı Dost’a sevgilerimi ve teşekkürlerimi gönderiyorum. Tarife buradan ulaşabilirsiniz. Hamur Malzemeleri:
                      • 100gr soğuk margarin
                      • 2 su bardağı un
                      • 1 yumurta
                      • 2 yemek kaşığı yoğurt (kıtır bir hamur elde etmek isterseniz yoğurt yerine buzlu su)
                      hazırlanması:















                      • Margarine un ilave ederek elinizle iyice birbirine karışmalarını sağlayın.
                      • Yumurta ve yoğurt (ben yoğurdu soğuk kullandım) ilavesiyle hamur yoğurun.
                      • Yağlanmış 21cmlik kalıbınıza (veya minik kalıplara) hamuru elinizle bastırarak yayıp, (kabarmaması için hamurun birkaç yerine çatal batırın) üzeri biraz kızarana kadar 180 derece fırında pişirin (ben tart kalıbı yerine yuvarlak borcam kullandım).
                      • Fırından çıkardığınız yarı pişen hamurun üzerine önce hazırladığınız ıspanaklı iç malzemesini sonra da beşamel sosu yayın.
                      • Beşamel sos kızarana kadar fırında pişirin.

                      İç harç için:




                      • 1 orta boy soğan
                      • Mantar (ben kullanmadım)
                      • 1 kg ıspanak
                      • Tuz, karabiber
                      • Beyaz peynir
                      Soğanı birkaç dakika kavurun, yıkayıp doğradığınız ıspanakları ekleyin. Ispanak suyunu çekene kadar pişirip tuz, karabiber ve peynir ekleyip soğutun.
                      Beşamel sos için:


                      • 2 yemek kaşığı sıvıyağ
                      • 2 yemek kaşığı un
                      • 2 su bardağı süt
                      Unu sıvıyağ ile birkaç dakika kavurun. Soğuk sütü ekleyip sürekli karıştırarak muhallebi gibi pişirerek beşamel sos elde edin.
                      not:Ben Hatice'nin notu üzerine hamuru yarı pişirip iç malzemesini ekledim.Çok lezzetli olmasına rağmen fotoğraftan da anlaşılacağı üzere bu sefer de hamur tam pişmedi.Deneyecek olanlar için not düşmek istedim.

                      9 Haziran 2008 Pazartesi

                      Mahlepli Tuzlu kurabiye


                      Ağızda dağılan,pastanede satılan tuzlu kurabiyelerden yapmak istiyorsanız ve çayın yanında tuzlu atıştırmalıkları tercih ediyorsanız tam size göre bir tarif.
                      Etkinlik için en uygun tariflerden bir tanesi olduğunu düşündüğüm bu nefis kurabiyeleri Porselen demlik çay saati etkinliği 25'in ev sahibi Hülya'nın Mutfağı'na (Buram buram) gönderiyor,şimdiden kolay gelsin diyorum.
                      malzemeler:
                      • 100 gr oda sıcaklığında margarin (tereyağı)
                      • 4 çorba kaşığı sıvıyağ
                      • 1 yumurta beyazı (sarısı üzerine)
                      • 1 tatlı kaşığı tuz
                      • 1 tatlı kaşığı limon suyu
                      • 1 tatlı kaşığı mahlep
                      • 2 çorba kaşığı süt
                      • 1 paket kabartma tozu
                      • Aldığı kadar un

                      Hazırlanması:
                      • Margarin, sıvıyağ, yumurta beyazı, limon suyu ve sütü elinizle karıştırın.
                                    • Tuz, mahlep, kabartma tozu ve aldığı kadar un ekleyip şekil verebileceğiniz yumuşaklıkta bir hamur yoğurun.
                                        • Buzdolabında 10 dakika kadar dinlendirin.
                                              • Elinizle hamurdan küçük parçalar koparıp tezgâhın üzerinde, rulo yaparak yuvarlayın (fotoğraftaki gibi).
                                                  • "s " harfi şekli verip iki ucunu birleştirin.
                                                    • İsterseniz üzerine buzdolabı poşeti serip merdane ile açıp, kurabiye kalıpları ile keserek şekil verebilirsiniz.
                                                      • Üzerine yumurta sarısı sürüp çörek otu serpin(isteğe bağlı).
                                                            • Önceden ısıtılmış fırında 180 derecede üzerleri kızarana kadar pişirin.

                                                            7 Haziran 2008 Cumartesi

                                                            Sosyete Mantısı (patatesli)


                                                            Sanırım yapımının çok kolay olması nedeniyle sosyete mantısı olarak adlandırılmış.Patatesli gül böreğinin üzerine yoğurt sos dökülünce tadına bakan herkesin beğendiği harika bir lezzet çıkıyor artaya:)))))Arkadaşım Gülay dan tarifini aldığımdan beri sıkça yapar oldum.
                                                            Börekleri pişirip dondurucuya koyabilir ve sonradan fırında ısıtabilirsiniz.
                                                            Bu nefis sosyete mantısını poselen demlik çay saati etkinliği 24'ün sahibi Keyifli Mutfağım 'a (Tuğba) gönderiyorum.
                                                            Malzemeler:

                                                            • 1 kilo yufka
                                                            İç harcı için;



                                                            • Yarım kilo patates (haşlanmış)
                                                            • Tuz
                                                            • Kırmızıbiber
                                                            • Karabiber
                                                            • Maydanoz
                                                            Patatesler haşlanır, çatalla ezilir (isterseniz rendeleyebilirsiniz). Baharat ve tuz eklenip karıştırılır.
                                                            Sos için;
                                                            • 1 su bardağı süt
                                                            • Yarım çay bardağı sıvıyağ
                                                            • 1 yumurta
                                                            • tuz
                                                            Bir kâsenin içinde bütün malzemeleri karıştırın.
                                                            Börekler piştikten sonra üzerine dökmek için tavuk suyu.
                                                            hazırlanması: Fotoğrafta yufkaları sarmak için kullandığım tepsinin bu kadar çok işime yarayacağını düşünmemiş,annemin anneannesinin hediyesi olduğu için hatıra amaçlı kalacağını düşünmüştüm.Ama evlendiğimden beri bütün sarma işlemlerinde ve börek yapımında kullanır oldum:)))
                                                            • Yufkaları üst üste serin,bıçak yardımıyla 6 eşit parçaya bölün (daha büyük isterseniz 4 eşit parçayada bölebilirsiniz). Yufka parçalarının üzerine sostan fırça yardımıyla sürün, bir - bir buçuk yemek kaşığı kadar patatesli iç harçtan serpin.
                                                            • Yufkanın geniş tarafından başlayarak, uçlarını içe kıvırmadan, sigara böreği sarar gibi sarın. Ucundan başlayarak resimdeki gibi içe doğru rulo yaparak, gül şekli verin. Bir ucunu da altına gizleyerek, pişerken açılmamalarını sağlayın.(Ya da yufkaların bitiş yerlerini yan yana getirin ki açılmasın.)
                                                            Ben börekleri akşamdan hazırlayıp,en üst sosunu dökmeden üzerine streç film sarıp dolapta beklettim ve ertesi gün servisten bir kaç saat önce pişirdim.
                                                            • Üzerlerine artan sostan sürün ve önceden ısıtılmış fırında 180 derecede üzerleri kızarana kadar pişirin.
                                                            • Fırından çıkar çıkmaz, her yufkanın üzerine bir veya bir buçuk yemek kaşığı oda sıcaklığındaki tavuk suyunu dökün.(tavuk suyu isteğe bağlı, dökmeyebilirsiniz de ama lezzet veriyor.)
                                                            • Tavuk suyunu çeken börekleri bıçak yardımıyla ortadan dörde bölüp servis tabağına alın ve servis ederken üzerine yoğurt (isterseniz sarımsaklı yoğurt)döküp, kırmızıbiber ve kuru nane ile servis edin (salçalı sos da hazırlayabilirsiniz).

                                                            5 Haziran 2008 Perşembe

                                                            Çikolata pudingli minik pastalar (tek kişilik)

                                                            Lezzeti ve görüntüsüyle tadına bakan herkesten tam not alan,bizim evde de pek beğenilen,servisi de çok kolay minik pastacıklar... Bu nefis tek kişilik pastaları Porselen demlik çay saati etkinliği 24'ün sahibi sevgili Tuğba'ya (Keyifli Mutfağım) kolay gelsin dileklerimle birlikte gönderiyorum.... malzemeler: Keki içi:



                                                            • 4 yumurta
                                                            • 1 su bardağı şeker
                                                            • Yarım çay bardağı sıvıyağ
                                                            • Yarım çay bardağı süt
                                                            • 1 su bardağından iki parmak az yoğurt
                                                            • 3 çorba kaşığı kakao
                                                            • 1 çorba kaşığı neskafe
                                                            • 1 paket vanilya
                                                            • 1 paket kabartma tozu
                                                            • 2 su bardağı un
                                                            Hazırlanması:

                                                            • Yumurtayı ve şekeri yaklaşık 5 dakika şekerler eriyene kadar çırpın.
                                                            • Sıvıyağ, süt, neskafe ve yoğurt ekleyip çok az çırpın. Kakao, vanilya, kabartma tozu ve unu birlikte eleyip sıvı karışıma ilave edin. Unlu karışım iyice sıvılara karışana kadar çırpın.
                                                            • Kare fırın tepsisine (ben fırının kendi tepsisini kullandım) karışımı dökün ve 180 derece fırında kontrol ederek pişirin. Kekinizi fırından çıkarmadan soğumaya bırakın. Soğuyan keke ılık sosu dökün.
                                                            Sos:
                                                            • Yarım su bardağı su
                                                            • Yarım su bardağı süt
                                                            • 5 tatlı kaşığı şeker
                                                            • 2 çorba kaşığı kakao
                                                            • Bütün malzemeleri bir tencereye alıp karıştırarak ılıyıncaya kadar ısıtın, ılıyınca altını kapatın(ben kaynatmadan, şekerler eriyip kakao malzemeye karışına kadar çırpma teli ile çırptım). Soğuk kekin üzerine ılık sosu döküp, buzdolabında bekletin.
                                                            Puding:
                                                            • 2 su bardağı süt
                                                            • 1,5 su bardağı su
                                                            • 2 çorba kaşığı nişasta
                                                            • 3 çorba kaşığı un
                                                            • 11 tatlı kaşığı şeker
                                                            • 2-3 çorba kaşığı kakao
                                                            • 40 gr fındıklı bitter çikolata
                                                            Hazırlanması:







                                                            • Çikolata dışında ki bütün malzemeleri karıştırarak pişirin.
                                                            • Pudingi ocaktan alın ve içine sıcakken çikolatayı parçalar halinde ilave edin ve çırpma teli ile karıştırın.
                                                            • Çikolatalar eriyince pudingi sosunu çeken kekin üzerine yayın.
                                                            • Buzdolabında iyice soğuyana kadar bekletin.(bir gece bekletirseniz bardakla keserken daha düzgün kesilir, ben vaktim olmadığı için sadece bir kaç saat bekleyebildim ve pudingler biraz bardağa yapıştılar:::.))
                                                            • Pudingli keki bir su bardağı yardımıyla kesip servis tabağına alın.(bardaktan çıkarırken sivri uçlu bir bıçaktan yardım alabilirsiniz)
                                                            • Üzerlerini kremşanti ile süsleyerek servis edin.
                                                            Not: Şekil vermekle uğraşmak istemezseniz, kremşantiyi soğuyan pudinglerin üzerine yayıp, keki kare keserek servis edebilirsiniz

                                                            2 Haziran 2008 Pazartesi

                                                            Şeftali kurabiye

                                                            Kermes için yaptığım lezzetlerden bir tanesi de görünümü benzediği için adını aldığı şeftali kurabiyeler.Kızımın çok beğendiği ve "tekrar yapar mısın " dediği nefis kurabiyeler oldular.Özellikle çocuklar için hazırlanabilecek şık lezzetler arayanlara ideal bir tarif.

                                                            Kurabiyeleri Porselen Demlik Çay Saati Etkinliği 24'ün ev sahibi Keyifli Mutfağım 'a (Tuğba) gönderiyorum... malzemeler:
                                                            • 100 gr margarin veya tereyağı (oda sıcaklığında)
                                                            • 1/2 su bardağı toz şeker
                                                            • 1 yumurta
                                                            • 2 çorba kaşığı yoğurt
                                                            • 1 paket vanilya
                                                            • 1 çay kaşığı kabartma tozu
                                                            • yarım çay kaşığı karbonat
                                                            • aldığı kadar un (yaklaşık 2,5 - 3 su bardağı kullandım)

                                                            hazırlanması:

                                                            • Margarin ve şekeri elinizle iyice karıştırın.Yumurta ve yoğurt ekleyip birbirine karışmalarını sağlayın.

                                                            (ben yoğurt kullandığım için biraz yumuşak oldular,daha kıtır kurabiyeler isterseniz yoğurt kullanmayabilirsiniz)

                                                            • Vanilya,kabartma tozu,karbonat ve unu ekleyip hamur yoğurun.(unu kontrollü ekleyin,şekil verebileceğiniz yumuşaklığa gelince eklemeyi bırakın)

                                                            • Buzdolabında hamuru 10 dakika dinlendirin.

                                                            • Hamurdan küçük parçalar koparıp,elinizle yuvarlayın ve bastırmadan yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizin.

                                                            • 160 derecede üzerleri kızarmadan pişirin.Soğuyan kurabiyelerin alt kısmına (düz kısımlarına) istediğiniz bir marmelat,reçel ya da benim gibi çokokrem sürüp birbirine yapıştırın.

                                                            • Orta boy bir kaseye su doldurup içine çok az kırmızı gıda boyası (ben çay kaşığının ucu ile kullandım) karıştırıp.Kurabiyeleri bu karışıma elinizle batırıp çıkarın.(bu aşamada elleriniz biraz boya olabiliyor:)))

                                                            • Bir tabağın içine biraz toz şeker koyup gıda boyası karıştırılmış suya batırdığınız kurabiyeleri şekerlere bulayın.

                                                            • Servis tabağına aldığınız kurabiyelerin aralarına ya da üzerlerine yapraklar (ben nane yaprakları koydum) koyup 10 dakika kadar dinlendirip servis yapın.

                                                            1 Haziran 2008 Pazar

                                                            Güzellikler....





                                                            26-30 Mayıs tarihleri arasında elde edilen gelir ile öğrencilere burs vermek amaçlı bir kermes düzenlendi.El işleri ve özellikle çocukların yoğun ilgi gösterdiği yemek bölümünün bulunduğu kermesin bitmesine (özelliklede gözlemelerin) en çok da kızım üzüldü sanırım:))))
                                                            Yukarıda ki fotoğraflardakiler ise kurdela nakışı mutfak takımları ve dantellerin bir kısmı...




                                                            Rengarenk boncuklarla süslenmiş mutfak takımları ve danteller...

                                                             


                                                            Kurdela nakışı,boyama ve dantellerle süslenmiş pike ve yatak örtüleri....

                                                              İğne oyası ve rengarenk iplerle örülmüş birbirinden şık havlu kenarları... En çok ilgi gören benim hızına yetişemediğim yemek bölümünden bir kare...Fotoğraflamayı unuttuğum nefis gözlemeler,mantılar....ve birçok lezzet...
                                                            Rengarenk oyalar,lifler,peçetelikler,çocuk örgüleri...

                                                            Kurdale nakışı ile yapılmış seccadeler...

                                                            Benim kermes için yaptığım lezzetler ise;
                                                            • yaprak sarması
                                                            • elmalı toplar(cezerye)
                                                            • yoğurt tatlısı
                                                            • şeftali kurabiyeler
                                                            • minik (tek kişilik) çilekli pastalar

                                                            LinkWithin

                                                            Blog Widget by LinkWithin

                                                            View My Stats