29 Eylül 2008 Pazartesi

Şöbiyet tatlısı & Bayramınız kutlu olsun!

Bayram tatilini son anda ailemin yanında geçirmeye karar verip yola çıkınca bayram için yapmanızı tavsiye edeceğim -benim iftar davetlerinde sıkça yaptığım - bu nefis tatlının tarifini yazmak bugüne kaldı.Umarım bayram tatlılarınızı tamamlamamışsınızdır ve bu tarifi de denersiniz.Eminim sonuç beni olduğu gibi sizleri de memnun edecektir.Şimdilik anne yemekleri pişen mutfaktan benden haberler bu kadar….. Hepimizin sevdiklerimizle birlikte olabildiğimiz, sevgi ve huzurumuzun olduğu,güzelliklerle dolu bir bayram geçirebilmemiz dileğiyle….İstanbul’dan sevgi ve selamlar…. Malzemeler:
  • 1 yumurta
  • 1 çay bardağı yoğurt (ya da süt)
  • Yarım çay bardağı sıvıyağ
  • 1 çorba kaşığı sirke
  • 1 paket vanilya
  • Yarım paket kabartma tozu
  • Aldığı kadar un (2,5 -3 su bardağı kadar un)
  • Yarım çay kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker
Kaymağı için (iç malzemesi);
  • 1 su bardağı süt
  • 1,5 çorba kaşığı irmik
  • Yarım çay bardağı çekilmiş ceviz (miktarı isteğe göre 1 çay bardağı yapabilirsiniz)
Süt ve irmiği bir tencerede koyulaşıncaya kadar pişirin. Ilıyınca cevizi ekleyip karıştırın.

  • Üzerine; 200 gr tereyağı ya da margarin
Şerbeti için;
  • 2,5 su bardağı toz şeker
  • 3 su bardağı su
  • Birkaç damla limon suyu
Şeker ve suyu 5 dakika kadar kaynatın daha sonra limon suyunu ilave edip 1–2 dakika daha kaynatıp ocağı kapatın ve ılımaya bırakın.
  • şöbiyet tatlısının yapım aşamaları






Hazırlanması:
  • Önce sıvı malzemeleri karıştırın daha sonra un, vanilya, kabartma tozunu ekleyip hamur yoğurun.(resim:1)
  • Diğer tarafta kaymak (iç malzemesini) malzemelerini hazırlayın ve soğutun.
  • Hamuru 18 eşit bezeye ayırın.(ayırdığınız bezeleri 6’lı gruplar halinde 3 bölüme ayırın)
  • Ayırdığınız bezeleri küçük küçük açıp 6 tanesini üst üste koyun.( bu şekilde 3 grup elde edin. (resim:2)
  • Üst üste koyduğunuz altı tane bezeyi merdane ile çok inceltmeden açın. (Resim:3)
  • Diğer altılı grupları da bu şekilde açın ve birinci yufkanın üzerine getirin.(resim:4–5)
  • Üst üste getirdiğiniz 3 yufkayı çok ince olmadan ve fazla ezmeden merdane yardımı ile açın. Ve bıçakla küçük karelere kesin.(resim:6)
  • Küçük karelere kestiğiniz yufkaların ortasına iç malzemeden(kaymağından) koyup kapatın, uçlarını birleştirin.(resim:6)
  • Uçlarını birleştirdiğiniz kareleri yağlanmış tepsiye uçları bir sonrakinin alt kısmında kalacak şekilde yerleştirin.(bu şekilde yapmamızın nedeni uçların pişerken açılmamasını sağlamak). Resim:7
  • Tepsiye dizdiğiniz şöbiyetlerin üzerine erittiğiniz tereyağını gezdirin.( resim:8)
  • Önceden ısıtılmış fırında 180 derecede üzerleri kızarana kadar pişirin.( resim:9)
  • Pişip ilk sıcaklığı çıkan tatlıya ılık şerbeti dökün. Üzerine aynı boyutta bir tepsi kapatıp şerbeti çekince servis tabağına alın ve isteğe göre Antep fıstığı ya da Hindistan cevizi ile süsleyin.

26 Eylül 2008 Cuma

Kadir Gecesi.....

fotoğraf: Ab-ı hayat
Kadr suresi
Mekke’de nazil olmuş olup 5 ayettir. Adını ilk ayette geçen Kadr, yani ”Kadir Gecesi” kelimesinden almıştır. Kadir:”değer, şeref, mevki, azamet” manalarına gelir.Kur’an-ı Kerim, Kadir gecesinde Levh-i Mahfuzdan dünya semasına topyekûn olarak indirilmiştir.

  • 1.Biz Kur’ânı indirdik kadir gecesi. [44,3; 2,185]
  • 2.Bilir misin nedir Kadir gecesi?
  • 3.Bin aydan daha hayırlıdır Kadir gecesi!
  • 4.O gece Rab’lerinin izniyle Ruh ve melekler, her türlü iş için iner de iner...
  • 5.Artık o gece bir esenliktir gider... Tâ tan ağarana kadar. (Kaynak: Kur’an-ı Kerim açıklamalı meali -Prof. Dr. Suat Yıldırım)

Sema kapılarının tamamen açıldığı bu mübarek gecenin hayatımıza güzellikler getirmesi, başkaları içinde yürekten dua edebilmenin tadına varabilmemiz, hakkıyla geçirebilmemiz……..ve tüm dualarımızın kabul olması dileğiyle…..Kadir Geceniz mübarek olsun…

“ALLAH' IM! SEN AFFEDİCİSİN, AFFETMEYİ SEVERSİN, BENİ DE AFFET….”

24 Eylül 2008 Çarşamba

Elmas'ın iftar daveti menüsü...

İftar davetlerimiz için menü hazırlayarak geçirdiğim bir haftanın ardından sevgili Elmas’ın iftar sofrasına konuk olduk. Sofrasından ve menüde ki harika lezzetlerden görüntüler…
  • Mercimek çorbası
  • Hasanpaşa köftesi

  • Parça etli karalahana sarması

              • pilav
              • Semizotu salatası
              • güllaç
              • salata
              • İftariyelikler ve meyve

              Hoş sohbet eşliğindeki bu güzel sofra ve lezzetler için teşekkürler Elmas!

              22 Eylül 2008 Pazartesi

              Hafta sonu iftar davetleri…

              Bu kadar uzun ara vermemim nedeni; geçen hafta başında kızımın anasınıfına başlaması ve haftayı da ihtiyaç malzemelerini tamamlamakla, hafta sonunu da bu yılın son iftar daveti menülerini hazırlamakla geçirmem oldu. Birinci gün arkadaşlarımız için hazırladığım menüdekiler;

              Farklı olarak üzerine kaşar peyniri yerine,sütün üzerinde oluşan ve daha önce alıp dondurucuda sakladığım kaymakları döktüm.

              • Yaprak sarması
              • Taze fasulye
              • Peynirli börek(kolay börek)
              • Şöbiyet
              • salata
              • Meyve ve iftariyelikler

              İkinci gün konuklarım ise; ailesinden uzakta okuyan birbirinden neşeli, canlı, sıcak 11 genç kız idi… onlar biran önce okul bitirme hayalleri kurarken ben yeniden öğrencilik günlerime gittim:::))))

              İftar davetleri için menüyü fazla tutmama kararıma, misafirlerimin kalabalık olacağı düşüncesi ile bu defalık uymayıp birkaç ekleme daha yaptım. Ama gördüm ki ne kadar kalabalık olursa olsun Ramazanın bereketi kendini gösteriyor …(bu nedenledir ki son yaptığım ekleme olan tavuklu bamya yemeğinin yarısı anca tüketildi…)

              Menümüzdekiler;

              Farklı olarak kuşbaşı doğranmış ve haşlanmış tavuk etlerini (tavuk göğüs)kullandım.Bu haliyle de çok lezzetli oldular.

              Yukarıdaki masa öğrenciler için hazırladığım iki sofranın ikincisi. Fotoğrafları misafirlerim gelmeden birkaç dakika önce çektiğim için, iftar telaşı ile salata sofraya getirilmeden çekilmiş bir fotoğraf:::))))))

              İftar davetlerimi tamamlamış bulunmama rağmen, yayınlanması gereken davet fotoğrafları henüz bitmedi, hafta sonundan önce (tatil henüz başlamadan) bitirebilmek dileğiyle…

              15 Eylül 2008 Pazartesi

              İftar daveti menüsü ve Patates çorbası


              Hafta sonunu kızımın tabiriyle “ekip çalışması” yaparak geçirince geçen hafta ortasının iftar daveti menüsünü yazmak bugüne kaldı. Kızımın ekip çalışmasından kastettiği annesi evi temizlerken bir toz bezi alıp odasındaki dolapları silerek yardım etmek ya da dün olduğu gibi babası evdeki bilumum tamir işleri ile uğraşırken (bozulan muslukları tamir etmek gibi ) malzemeleri babasına getirip götürme işleri oluyor…
              ***Bu iftar sofrasını sevgili arkadaşımız Gelibolu17'nin düzenlediği RAMAZAN BEREKETi ETKiNLiGi 3' e yolluyorum...
              Menümüz;

              • İrmikli köfte
              • Taze fasulye
              • salata
              • son anda komşumun getirdiği mantı
              Özellikle tatlıları tarife sadık kalmadan ufak değişiklikler yaparak sunmayı seviyorum.Etimek tatlısı nam-ı diğer yalancı ekmek kadayıfı da bundan nasibini aldı ve muhallebi olarak hazır muzlu puding kullanıp,üzerini ise rendelenmiş çikolata ve nişne reçeli ile süsledim.Şerbeti hazırlarken şekeri çok az karamelleştirdiğimiz için çok lezzetli bir tatlı oluyor.Mutlaka denemenizi tavsiye ederim.
              • Patates çorbası
              Malzemeler:
              • 3 orta boy patates
              • 1 orta boy soğan
              • 5 su bardağı su
              • 1 çorba kaşığı sıvıyağ
              • Yarım közlenmiş kırmızıbiber
              Hazırlanması:
              • Patatesleri ve soğanı küçük küpler halinde doğrayın ve 1 su bardağı su ile suyu çekip yumuşayana kadar pişirin.
              • Yumuşayan patatesleri robotta püre haline getirin.
              • Diğer tarafta bir tencereye sıvıyağı ekleyip çok az kızdırın .
              • Patates püresini ve çok ince doğranmış kırmızıbiberi ekleyip kalan 4 su bardağı sıcak suyu ilave edin.
              • Ara sıra karıştırarak çorba koyulaşana kadar kaynatın. Kıvamına göre su ekleyebilirsiniz.
              Not. İsteğinize göre 1 çorba kaşığı sıvıyağı kızdırıp,1 çay kaşığı salça ve yarım çay kaşığı toz kırmızıbiberi ekleyip karıştırın ve çorbanın üzerine sos olarak dökün.

              12 Eylül 2008 Cuma

              İftar daveti ve Orman kebabı


              Son bir haftayı iftar davetleri ile geçirince paylaşılması gereken çok fazla menü ve tarif birikti. En iyisi sondan başlamak sanırım. Yukarıdaki fotoğraf ise bunlardan bir tanesi olan önceki gün arkadaşlarımızı ağırladığımız iftar sofrasına ait…
              • Orman kebabı
              Malzemeler:
              • 1 kg. kuşbaşı dana eti
              • 2- 3 yemek kaşığı sıvı yağ
              • 3 soğan2 patates
              • 1 kâse bezelye
              • 1 domates (rendelenmiş)
              • 1 tatlı kaşığı salça
              • Tuz, kekik, karabiber, kırmızıbiber
              hazırlanması:


              Küp doğranmış soğanları, kuşbaşı eti ve sıvıyağı bir tencerede karıştırarak kavuralım.
              • Salçayı ve domatesi de ekleyip biraz daha kavurup 2- 3 su bardağı sıcak su ilave ederek etler yumuşayıncaya kadar kısık ateşte pişirin.(kısık ateşte olduğu için biraz uzun sürüyor pişmesi ama etler yumuşacık oluyor)
              • Patatesleri küp küp doğrayın.İyice yumuşayan etlere küp doğranmış patatesleri ve bezelyeleri de ilave edip tuzunu ve baharatlarını ekleyip patatesler yumuşayıncaya kadar pişirin.
              Menümüzde;

              Sofradaki hazır alınmış bir tatlı idi ama evde yapmak isteyenler olursa başlığa tıklayarak daha önce yaptığım tulumba tatlısının tarifine ulaşabilirler.


              Çikolatalı pudingli pasta tarifine eklemeler yapılarak ve daha küçük bir kare borcamda pişirilerek yapılmış kolay bir pasta.Muhallebisinde ise hazır puding kullandım.
              • Meyve
              • Salata

              11 Eylül 2008 Perşembe

              Büzgülü Gül tatlısı ve yapım aşamaları




              Tarifi yıllar önce annemle birlikte Oktay ustanın programını izlerken not alıp sonrasında yapmış ve çok beğenmiştik. Evlendikten sonra cesaret gösterip tek başıma da denemiş ve başarılı olunca da bayram tatlılarım arasında yerini almıştı. Sunum kolaylığını ve lezzetini göz önünde bulundurup bu yıl iftar menüsüne dâhil ettiğim gül tatlısı tadına bakan herkesten tam not aldı...


              Malzemeler:






              • 2 yumurta
              • 1 su bardağı süt (ya da yoğurt)
              • Yarım su bardağı sıvıyağ
              • Yarım paket kabartma tozu
              • 1 yemek kaşığı sirke
              • Yarım çay kaşığı tuz
              • Aldığı kadar un (ben 3,5 su bardağı + 1 yemek kaşığı un kullandım)



              • Açmak için; nişasta
              • Üzerine dökmek için;250gr tereyağı (ben 150 gr kullandım)
              • İçine; iri dövülmüş ceviz
              Şerbeti:
              • 5 su bardağı su
              • 4 su bardağı şeker
              • 1 tatlı kaşığı limon suyu
              Şerbeti hazırlayıp soğutun.( önceden yaparsanız tatlı soğuk, şerbet ılık olsun)


              Hazırlanması:








              • Yumurta, yoğurt, sıvıyağ, sirke, tuz, un, kabartma tozunu karıştırıp hamur yoğurun ve 10 dakika kadar dinlendirin.
              • Hamuru eşit 30 bezeye ayırın. Bezelerin üzerine biraz nişasta serpin ki kurumasınlar.
              • Her bir bezeyi nişasta serperek servis tabağı büyüklüğünde açın.(bezeleri ince açmaya çalışın) (resim 1)
              • Açtığınız hamurun üzerine bolca ceviz serpin. (resim 1)
              • Açtığınız hamurun önce üst kısmını işaret parmağınızla ortaya kadar ittirerek toplayın. (resim 2)
              • Alt kısmını da aynı şekilde toplayın. (resim 3)
              • Daha sonra karşılıklı yan kenarları da ortaya doğru toplayarak papatya şekli elde edin. (resim 4-5)
              • Ortaya çıkan papatya şeklinin bir kenarını geri toplayın diğer kenarları da topladığınız parçanın üzerine toplayın. (dörtkenarı da üst üste kapatın, cevizler gözükmesin) (resim 6-7-8-9)
              • İşlem bitince elinizle yağlanmış tepsiye ters çevirerek dizin.( En son katladığınız bölüm alt kısma gelecek) (resim 10)
              • Tüm bezeleri bu şekilde hazırladıktan sonra kabarmaması için kürdanı birkaç yerine batırın.
              • Eritilmiş tereyağından 1–1,5 yemek kaşığı kadar her tatlının üzerine gezdirin.
              • 200 derece fırında üzerleri kızarana kadar pişir.
              • Pişince sıcak tatlının üzerine soğuk şerbeti gezdirin.
              • Aşağıdaki fotoğraf ise farklı bir yapılış şekli.Ben iki şekilde de yaptım,ikinci fotoğraftakiler (aşağıdaki) daha çok büzgülü oluyorlar.Farkı ise önceden değilde 5. fotoğraftaki şekili aldıktan sonra ceviz konulması.




              8 Eylül 2008 Pazartesi

              Etimekli (Yalancı) profiterol


              Eşimin “iftar sonrasında, çayın yanına hafif bir tatlı güzel olur” isteğiyle uzun süredir denemek istediğim bu tatlıyı yaptım. Hafif ve çok lezzetli bir tatlı oldu ve gerçeğini aratmadı doğrusu:))))
              Tarif için teşekkürler Süheyla (diyalog yemekleri)!
              Malzemeler:
              • 1 paket tuzsuz etimek
              Muhallebisi için;

              • 1 lt. süt
              • 1 su bardağı şeker
              • 1 su bardağı un
              şanti için;

              • 1 paket krem şanti
              • 1 su bardağı süt
              Üzeri için;


              • 1 paket hazır çikolatalı sos
              Süslemek için; fındık, antepfıstığı, badem, hindistancevizi, ceviz
              Hazırlanması:
              • Süt, un ve şekeri bir tencerede sürekli karıştırarak pişirin, biraz soğuyunca içine bir kaşık tereyağı ekleyin.
              • Krem şantiyi soğuk süt ile çırpın ve muhallebiye ekleyerek mikserle iyice çırpın.
              • Etimekleri irice parçalara ayırarak, çırptığınız muhallebili karışıma ekleyin ve ıslattığınız borcama veya kâselere boşaltın.
              • (Ben bu aşamada kare borcama boşalttım ama servis tabaklarına alırken akışkanlığından dolayı zorlandığım için daha sonra kâselere alıp, üzerini süsleyip servis ettim. Kâseler de servis etmek daha kolay oldu).
              • Hazır çikolatalı sosu paketin üzerindeki tariften daha az miktarda sütle hazırlayın (ben 1 bardak süt 1 bardak su kullanarak pişirdim).Çikolata sosu da karışımın üzerine yaydıktan sonra fıstık, badem, h.cevizi vs. kullanarak dilediğiniz gibi süsleyin.

              7 Eylül 2008 Pazar

              Terbiyeli köfteli çorba

              İlk iftar daveti menümüzdeki çorbamız terbiyeli köfteli çorba idi. Köftelerin yapımı oldukça oyalayıcı olmasına rağmen ve köfteleri yapım aşamasında iç sesim sürekli “ bu çorbayı iftarlarda ve özel günlerde yap, sürekli yapma” dese de, ortaya çok lezzetli bir çorba çıktı. İtiraf etmeliyim ki bezelye büyüklüğünde olması gereken köftelerin boyutları da giderek büyüdüler:))))) Bu harika tarif için teşekkürler sevgili Müge! Tarifin aslı için sevgili Müge’nin(Hünerli Bayanlar) sayfasını ziyaret edebilirsiniz…. Malzemeler:



              • 300 Gr. Kıyma
              • 3 Yemek Kaşığı Köftelik Bulgur
              • 1 Adet Soğan
              • Tuz
              • Karabiber
              • Nane
              • 3 Yemek Kaşığı Un
              • 1 lt. Su
              • 1 Orta Boy Havuç ( kullanmadım)
              • Yarım közlenmiş kırmızıbiber
              • 1 Çay Bardağı Sıvı Yağ (2-3 çorba kaşığı kadar kullandım)
              • 1 Adet Limon Suyu
              • 1 Adet Yumurta Sarısı
              hazırlanması:
              • Öncelikle, soğanı rendeleyin, kıyma, bulgur, çok az tuz, karabiber ve nane ile karıştırarak, yoğurun.
              • Hazırladığınız kıymalı harçtan, bezelye büyüklüğünde minik toplar yapın, bir tepsiye un serpin ve yuvarladığınız topları içine atın ve arada tepsiyi sallayarak, köftelerin una bulanmasını sağlayın. (Un; hem köftelerin birbirine yapışmamasını sağlıyor, hem de çorbadaki terbiye görevini yapıyor)
              • Bir tencereye, sıvıyağı koyun ve hafifçe kızdırın ve küçük doğranmış közlenmiş kırmızıbiberleri ekleyip hemen kaynar suyu ve unlu köfteleri ekleyin.
              • Arada hafifçe karıştırarak köfteler pişene kadar, kısık ateşte kaynatın.
              • Köfteler pişince, bir kâsede çırptığınız limon suyu ve yumurtayı yavaş yavaş çorbaya(çorbayı karıştırarak) ekleyin ve tuzunu kontrol edin. 3–4 dk. daha kaynatın (ben bu sırada bir adet et bulyon ekledim).Pişen çorbayı servis tabağına alın.

              5 Eylül 2008 Cuma

              İki iftar sofrası ve peynirli közlenmiş kırmızıbiber ruloları

              Hafta içi farklı günlerde arkadaşlarımız için hazırladığım iftar sofralarından görüntüler… ve her iki grupta da çok beğenilen kırmızı biber sarmaları (nam-ı diğer kırmızı biber ruloları).Tarif özellikle senin için gelsin Özlemciğim…
              • Peynirli közlenmiş kırmızıbiber ruloları

              Malzemeler:
              • 6 adet kırmızıbiber
              • Zeytinyağı
              İç harcı için;


              • 1 kâse beyaz peynir (ben kendi yaptığım lor peynirini kullandım)
              • Yarım çay bardağı iri çekilmiş ceviz
              • 3 yemek kaşığı kaymak (sütü pişirirken üzerinde oluşan kaymaktan kullandım)
              • Maydanoz (ince doğranmış)
              • Tuz
              • Karabiber
              • Toz kırmızıbiber
              İç harcı hazırlamak için bütün malzemeleri bir kabın içerisinde karıştırın.



              Hazırlanması:
              • Kırmızıbiberleri ortadan ikiye ayırın ve içlerini temizleyin, yıkayın ve suyunu süzdürün.
              • Fırın tepsisine iç kısımları üste gelecek şekilde yerleştirip 200 derecede közleyin.
              • Közlenen biberlerin dış kabuklarını soyun.
              • Geniş tarafına iç malzemesinden bir tatlı kaşığı ya da istediğiniz miktarda yerleştirip sigara böreği sarar gibi sarın ve servis tabağına alın.
              • Maydanoz ve tane mısır ile süsleyin.
              • En son üzerine zeytinyağı gezdirin.


              Farklı olarak suyunu az ekleyip,havuç yerine doğranmış domates kullandım.Barbunyalar konserve değil de, yazın anneannemin bahçesinden topladığım ve dondurucuda sakladığım taze barbunyalar olduğu için pişme süresi daha uzun oluyor.
              Farklı olarak tavuk eti yerine kıyma kullandım.
              • Kıymalı un çorbası
              • domates çorbası
              • pilav ve tas kebabı
              • irmikli köfteler
              • Yalancı profiterol
              • gül tatlısı

              3 Eylül 2008 Çarşamba

              İlk iftar daveti menüsü ve közlenmiş kırmızıbiber salatası

              Ramazan ayı diğer yıllara göre bu sene kızımın “oruç “ve “ramazan”ı kavrayabilmek için kendince sorduğu sorularla daha bir güzel geçiyor… Bir taraftan tatlısını yerken, en sevimli halini takınıp ”Şimdi sen akşam ezanı okunana kadar hiç yemek yemeyecek misin?” , ”Anneannemler de İstanbul da sizinle aynı zaman da mı oruç tutuyorlar?”, “O zaman ben de tekne orucu tutayım:)))" … gibi sorularını sıralamaya başlıyor…
              İftar sofralarımız ise arkadaşlarımızla birlikte bereketleniyor… fikir olması açısından ilk iftar soframız ve menümüz;
              • Terbiyeli köfteli çorba
              • Sade pilav
              • Tas kebabı
              • Taze fasulye (pişmiş halini çekmeyi unuttuğum ::)))

              • Közlenmiş kırmızıbiber rulosu (peynirli)
              • Közlenmiş kırmızıbiber salatası
              Yıkayıp fırın tepsisine dizdiğimiz biberleri 180-200 derecede kabukları soyulacak kıvama gelene kadar bekletip közlüyoruz ve kabuklarını elimizle soyuyoruz.Közlenmiş kırmızıbiberler doğranır,lor peyniri,1 yemek kaşığı kaymak,ince doğranmış maydanoz,tuz,doğranmış kornişon turşu,iri çekilmiş ceviz,çok az zeytinyağı ilave edilip karıştırılır.Servis tabağına alınıp ceviz ve maydanoz ile süslenir.
              • Gül tatlısı

              • Meyve
              • Salata

              1 Eylül 2008 Pazartesi

              Revani

              not:Öncelikle hayırlı Ramazanlar diliyorum.Rabbim layıkıyla yaşayabilmeyi nasip etsin inşallah.Dualarımız kabul,sofralarımız bereketli olsun....
              Hafta sonunda en fazla bir saat içerisinde hazırlamam gereken acele ile yapılmış bir tatlı oldu. Yapımı esnasında tabir yerindeyse zamanla yarıştığım halde çok lezzetli bir tatlı ortaya çıktı…
              Malzemeler:
              • 3 yumurta
              • 3 yemek kaşığı şeker çırp
              • Yarım çay bardağı sıvıyağ
              • 2 çay bardağı yoğurt ekle çırp
              • 1 çay bardağı irmik
              • 1 paket vanilya
              • 1 paket kabartma tozu
              • Aldığı kadar un ( 2 su bardağı kadar)


              Şerbet için:
              • 2,5 su bardağı şeker
              • 3,5 su bardağı su
              • Biraz limon suyu
              Bir tencereye su ve şekeri ekleyip kaynatın.5 dakika sonra limon suyunu ekleyin.2–3 dakika da limon suyu ile kaynatıp. Ocaktan alın ve soğutun
              Hazırlanması:
              • Yumurta ve şekerleri derin bir kabın içinde şekerler eriyene kadar çırpın.
              • Sıvıyağı ve yoğurdu ekleyip karıştırın.
              • İrmiği de ekleyip karıştırın.
              • Vanilya, kabartma tozu ve aldığı kadar unu (ben yaklaşık 2 su bardağı kadar un kullandım siz kontrol ederek ekleyin) eleyerek karışıma ilave edin.
              • Yağlanmış kare borcama karışımı kaşık yardımıyla yayın ve 180 derecede fırında üzeri kızarana kadar pişirin.
              • Fırından çıkardığınız tatlıyı birkaç dakika bekletip ilk sıcaklığı çıkınca soğuk şerbeti dökün, şerbeti çekince kare dilimleyerek servis tabağına alın ve hindistancevizi ile süsleyin. .

              LinkWithin

              Blog Widget by LinkWithin

              View My Stats