29 Kasım 2008 Cumartesi

Bir dizi güzellik....

Geçen haftalar da sevgili Aslı’nın sofrasına konuk olduk. Ve fotoğraf karelerine bir dizi güzellik yansıdı... İlk önce bloğumun içeriğine uygun olarak menüdeki lezzetlerden başlayalım…

  • Lale desenli çay tepsisi

Sonrasında da Aslının kendi yaptığı boyamalar gelsin… Bunlar yalnızca çekebildiklerim, unuttuklarım arasında özellikle bir yağlı boya tablo ve çerçevesi boyanmış çok şık bir ayna var...

  • Şımarık tepsi

  • Şamdan

El sanatları öğretmeni olan Aslı’nın sipariş üzerine de yaptığı diğer güzellikleri görmek için burayı tıklayın.
  • Lale Desenli Çanta Zigon Sehpa
  • Buda Sepetçi güzelimiz...

  • Vazo

  • Dikiş kutusu

  • Cam boyama

Veeee şirin uyuyan meleklerimiz...

Sipariş vermek isterseniz mail adresimden ulaşabilirsiniz.

27 Kasım 2008 Perşembe

Kaşar Peynirli Mantar Dolması

Fırında pişerken yanına közlenmesi için birkaç tanede küçük domateslerden eklediğim harika bir lezzet oldu...
Malzemeler:

  • Yarım paket mantar
  • Rendelenmiş kaşar peyniri
  • 1 yemek kaşığı sıvıyağ
  • Tuz

Hazırlanması:

  • Mantarları yıkayın, saplarını kesin ve çok az tuz serpin.
  • Sıvıyağ ile yağladığınız küçük bir borcama sıralayın.
  • Rendelenmiş kaşar peynirlerini mantarların boş kısımlarına doldurun.
  • Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzerleri iyice kızarana kadar pişirin.
  • Fırından alınca sıcak servis yapın.

24 Kasım 2008 Pazartesi

Semizotu Yemeği

Malzemeler:
  • 1 tutam semizotu
  • 1 orta boy soğan
  • 2 yemek kaşığı sıvıyağ (ya da zeytinyağı)
  • 1 tatlı kaşığı salça
  • 1 yemek kaşığı pirinç
  • Sıcak su

Hazırlanması:

  • Öncelikle semizotlarını doğrayıp yıkayın ve suyunu süzdürün.
  • Bir tencerenin içerisinde yemeklik doğradığınız kuru soğanı sıvıyağla birlikte kavurun.
  • Salçayı ekleyin ve biraz daha kavurun.
  • Yıkadığınız semizotlarını ve pirinci ekleyin.
  • Üzerine çıkacak kadar (damak tadınıza göre miktarını ayarlayın) sıcak su ekleyin.
  • Tuzunu da ilave ettikten sonra kısık ateşte pişirin. İsteğinize göre yoğurt ile servis edin.

Sonbahar güzellerini fotoğraflarken taze soğan ve maydanozların arasında yukarıdaki semizotlarını görünce hemen topladım ve eve döndüğümüz de ilk olarak yemeğini yapıp yoğurtla servis ettim. Semizotlarının miktarı az olduğu için ben salatasını yapamadım ama eminim ki ekşi tadı ile harika olurdu…

Öğretmenler Gününüz Kutlu Olsun!

Saygılı,ahlaklı,değerlerine sahip çıkan….genç nesillerin yetişmesinde emeği geçen başta eşim olmak üzere bütün öğretmenlerimizin öğretmenler gününü kutluyorum…
Kendi çocuğunuzu,kendi sınıfınızda okutuyormuşçasına heyecanınızın her daim yüksek kalabilmesi dileğiyle....
sevgiler....

22 Kasım 2008 Cumartesi

Kabak salatası

Tarifini annemden aldığım çok lezzetli, hafif ve yemek davetleriniz için şık bir sunumla menüye ekleyebileceğiniz bir salata.
Malzemeler:
  • 4–5 adet orta boy kabak
  • 3 yemek kaşığı yoğurt
  • 2 yemek kaşığı mayonez
  • Sıvıyağ
  • Ceviz
  • Tuz

Hazırlanması:

  • Kabakları kabuklarını soyup rendeleyin, çok az sıvıyağ ve tuz ilavesi ile tavada suyunu çekene kadar pişirin.
  • Soğuduktan sonra derin bir kabın içerisinde yoğurt, mayonez ve iri çekilmiş ceviz ile karıştırıp servis tabağına alın.
  • İsteğe göre ceviz ve toz kırmızıbiber ile süsleyin.

Not; cevizi servis etmeye yakın eklerseniz salatanız kararmamış olur…

20 Kasım 2008 Perşembe

Kremşantili Meyve Salatası

Bugünkü öğrenci yemeği tarifimiz çok pratik ve bir o kadar lezzetli bir meyve salatası. Üstelik henüz fırını olmayan ve ders arasında tatlı yemek isteyen öğrenciler için de ideal bir tatlı… Evde bulunan malzemelerle hayal gücünüzü kullanarak eklemeler yapabilirsiniz. Gülşenciğim bu tarif özellikle sana gelsin::))))

Malzemeler:

  • 1 paket krem şanti
  • 1 su bardağı soğuk süt
  • Elma
  • Nar
  • Ayva
  • Muz
  • Ve istediğiniz diğer meyveler

Hazırlanması:

  • Derin bir kabın içinde kremşantiyi süt ekleyerek mikserle sertleşene kadar çırpıyoruz ve buzdolabında 10 dakika kadar bekletiyoruz.
  • Evde bulunan istediğimiz meyvelerin kabuklarını soyup küçük küçük doğruyoruz.
  • Doğradığımız meyveleri kremşantinin içine ilave edip karıştırıyoruz ve kuplara ya da bardaklara paylaştırıyoruz ve üzerini narla süsleyip buzdolabında bekletiyoruz.

17 Kasım 2008 Pazartesi

Kolay Tavuk Döneri & Haşlanmış Tavuk





Tarif, kırmızı yumurta yapma fikrinin sahibi teyzem Ayşe’ye ait. En son bayram ziyareti için gittiğimizde yapmıştı ve gecenin bir yarısı eve vardığımızda yemeyeceğim desem de görüntüsüne hayran kalıp tadına bakmıştım. Geçenler de aklıma gelince deneyip basit ama çok lezzetli bu tarifi sizlerle paylaşmak istedim.

Malzemeler:



  • 1 adet tavukgöğsü
  • Toz karabiber
  • Toz kırmızıbiber
  • Tuz
  • Sıvıyağ ya da tereyağı
Hazırlanması:
  • Haşlanmış tavukları küçük parçalara ayırıp, tavada çok az sıvıyağ da birkaç dakika karıştırarak soteleyin.
  • Baharatları da ekleyip birbirine karışmasını sağlayıp servis tabağına alın.



Haşlanmış Tavuk






Tavuk etlerini derin bir tencereye alın tuz ilave edin ve üzerini geçene kadar su ekleyin (gerekirse daha sonra sıcak su eklemesi yapın). Kaynadıktan sonra kısık ateşte etler yumuşayana kadar pişirin.



İsterseniz tavuk suyuyla güzel bir pilav yapın ve birlikte servis edin.

13 Kasım 2008 Perşembe

Sade Pasta ve Pandispanya

Hafta başında gelen misafirlerimize eşimin önerileri doğrultusunda bir menü hazırladığım için pastamız da eşimin tercihi ile sade pandispanya ve krema ile hazırlanan bir pasta oldu. Çikolatalı pastalardan hoşlanmayanlar için lezzetli bir alternatif…

                                  Malzemeler:
                                  • 3 Adet Yumurta
                                  • 3 Türk Kahvesi Fincanı Toz Şeker
                                  • 3 Türk Kahvesi Fincanı Un
                                  • 1 Türk Kahvesi Fincanı Yoğurt
                                  • 1 Yemek Kaşığı Sıvı Yağ
                                  • 2 Yemek Kaşığı Kaynar Su
                                  • 1 Paket Kabartma Tozu
                                  • 1 Paket Vanilya
                                  Pandispanyanın Hazırlanması:
                                  • Yumurta aklarını cam bir kâsede krem şanti kıvamına gelinceye kadar çırpın.
                                  • Ayrı bir kâsede yumurta sarıları ile şekeri çırpmaya başlayın ve kaynar suyu yavaş yavaş ilave ederek çırpmaya devam edin. Şeker eriyinceye kadar yaklaşık 6–7 dk. çırpın.
                                  • Yoğurt ve sıvıyağını da ekleyip çok kısa bir süre daha çırpın.
                                  • Un, kabartma tozu ve vanilyayı birlikte eleyin, yumurta akları ve sarıları ile birleştirerek birkaç dakika daha çırpın.
                                  • Yağlanmış ve unlanmış kalıba dökerek, önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 30–35 dk. batırdığınız kürdan temiz çıkıncaya kadar pişirin.
                                  Pandispanya tarifi için teşekkürler Müge (Hünerli bayanlar)!

                                  Krema Malzemeleri:


                                  • 1 paket muzlu puding
                                  • 2 su bardağı süt
                                  Puding ve sütü bir tencere de karıştırarak pişirin, biraz koyu kıvamlı bir puding oluyor. Pişirdiğimiz ve soğuttuğumuz pudingin içerisine sütle hazırlanmış kremşantiden 3 kaşık ilave edip mikserle çırpın.
                                  Süsleme için;
                                  • 1 paket kremşanti
                                  • 1 su bardağı soğuk süt
                                  Süt ve şantiyi mikserle çırpın ve 15 dakika buzdolabında bekletin.
                                  Hazırlanması:


                                  • Pandispanyamız soğuduktan sonra bıçakla 3 parçaya ayırıyoruz (1 gün önceden pişirilirse daha düzgün kesilir) .
                                  • Birinci katını servis tabağına yerleştirip vişne reçelli ılık su ile ıslatıyoruz ve hazırladığımız kremadan sürüyoruz.
                                  • İkinci katıda yerleştirip tekrar vişne reçelli ılık su ile ıslatıyoruz ve krema sürüyoruz.
                                  • Üçüncü katıda yerleştirip reçelli ılık su ile ıslatıyoruz ve kremadan 2 yemek kaşığı kadar en üst kata sürüyoruz.
                                  • 1–2 saat dolapta bekletiyoruz.
                                  • Pastayı dolaptan çıkarıp kremşanti ile kaplıyoruz ve benmari usulü erittiğimiz çikolata ile en üst bölümde daireler oluşturup kürdanın ucu ile şekiller veriyoruz.
                                  • Kremşanti tüpünün ucu ile süslemeler yapıyoruz ve pastanın ortasına vişne reçelinin tanelerinden yerleştiriyoruz.

                                  9 Kasım 2008 Pazar

                                  Sonbaharın güzelleri….

                                  İki hafta önce hafta sonu kayınvalidemleri ziyarete gittiğimiz de fotoğraf karelerine yansıyan sonbaharın güzellerini, kış henüz gelmemişken paylaşmak istedim sizlerle…
                                  Eşimin dayısının bahçesinden armutlar… O kadar lezzetliydiler ki yemeye doyamadık:))))
                                  Çocukluğumun lezzetlerinden bir tanesi, bilmeyenler bu da ne diyebilirler:::))) bu minicik şeyler yörede çetene ismi ile biliniyor ve pek rağbet görmeseler de benim gözdelerim arasındalar…
                                  Ben henüz küçük bir çocukken, anneannemle bahçeye gittiğimiz de dönüşte mutlaka çam ağaçlarının gölgesinde elecek denilen (çıntar ve kanlıca isimleriyle bilinir-isim hakkında ki bilgi için teşekkürler sevgili Egeli) bu lezzetli mantarlardan toplar ve eve geldiğimiz de sobanın üzerinde pişirip yerdik. O kadar lezzetli olurlardı ki, kayınvalidemlere gittiğimiz de eşim ateş közünde pişirince çocukluğumun lezzetli hatıralarını anımsadım…
                                  Kayınvalidem üvezleri o kadar güzel düzenleyip kilere asmıştı ki, fotoğraflamadan edemedim…
                                  Son demlerini yaşayan biberler… Özellikle kırmızı olanlarını kışın çorbalarıma renk versinler diye dondurucuya yerleştirdim bile…
                                  Kızımın gözünden fotoğraf karesine yansıyanlar....
                                  Fotoğrafları bilgisayara aktardığımda bu sevimli karelerle karşılaşınca kızımın da annesinin izinden gideceğini anlamış oldum…

                                  Bazen makineyi alıp fotoğraf çekmek istiyor ve ben de izin veriyorum. Bunlarda o anlardan birinde çekilmiş kareler…

                                  Ne dersiniz hiç de fena sayılmazlar değil mi?

                                  5 Kasım 2008 Çarşamba

                                  Teşekkür Ederim Ağacı….

                                  Son zamanlar da kızımın teşekkür etmekten kaçındığını, etse bile zorlandığını fark ettiğim de teşvik etmek için ne yapabileceğimi düşünürken bu sitede karşılaştığım “Teşekkür ve Minnettarlık Ağacı”nı gördüğüm de artık ne yapacağımı bilmenin sevincini yaşadım. İlk iş hafta sonu kızımla ağacımızın yapraklarını oluşturduk sonra da gövdesi ve dallarını.
                                  Henüz okuma ve yazma yaşında olmadığı için kızım söyledi biz yazdık. Eminim ki kendisi yazabildiğinde ki mutluluğu tarifsiz olacaktır…
                                  Benim, ağacımıza yazdığım ilk teşekkürüm ise;” Bizi, seni emanet etmeye layık bulduğu için teşekkür ederim Allah’ım…” oldu.....
                                  Diğer teşekkür ağacı örnekleri için burayı ve burayı tıklayın.

                                  3 Kasım 2008 Pazartesi

                                  Kuskus Makarna Salatası


                                  Ab-ı Hayat’ın yakın takipçileri sevgili Ayla’nın harika lezzetlerini bilirler, bu nefis ve pratik salata da onlardan bir tanesi…
                                  Malzemeler:



                                  Kuskus makarnası (haşlanmış)
                                  • Közlenmiş kırmızıbiber
                                  • Yeşilbibermaydanoz
                                  • Salatalık turşusu
                                  • Rendelenmiş havuç
                                  • Tuz
                                  • Sıvıyağ
                                  Hazırlanması:
                                  • Makarnaları haşlayın ve suyunu süzün, derin bir karıştırma kabına alın.
                                  • Közlenmiş ve doğranmış kırmızıbiber, doğranmış yeşil sivri biber, maydanoz, salatalık turşusu, rendelenmiş havuç, tuz ve sıvıyağ ekleyip karıştırın ve servis tabağına alın.

                                  Ispanaklı Börek


                                  Ayla’nın kaleminden börek ile ilgili sözleri “Ispanakları yıkamak dışında oyalayıcılığı olmayan ve oldukça pratik bir börek. İç malzemesi kavrulmadığı için de daha sağlıklı.” Benim kalemimden ise “ çok lezzetli bir börek…”
                                  Malzemeler:

                                  • 4 yufka
                                  İç malzemesi için;
                                  • Yarım kilodan biraz fazla ıspanak
                                  • 1 orta boy soğan
                                  • beyaz peynir
                                  • Tuz
                                  Yufkalara sürmek için;
                                  • 1 su bardağı Süt
                                  • Yarım su bardağı sıvıyağ
                                  Hazırlanması:
                                  • Bir tane yufkanın her yerine 2- 3 yemek kaşığı süt ve sıvıyağ karışımından sürün.
                                  • Yufkayı ikiye katlayın ve her yerine küçük doğranmış ıspanak, soğan, peynir karışımından koyup sıkıca rulo yapın.
                                  • Ortadan ikiye kesip yağlanmış tepsiye koyun.
                                  • Diğer bütün yufkalara da aynı işlemi uygulayın ve hepsi bitince, kalan süt ve sıvıyağ karışımını böreğin üstüne dökün. Önceden ısıtılmış fırında üzerleri kızarana kadar pişirin.

                                  LinkWithin

                                  Blog Widget by LinkWithin

                                  View My Stats