12 Mart 2009 Perşembe

Elmalı kolay milföy kurabiye

Etsiz çiğ köfte tarifini yayınladıktan sonra net bağlantısında sorunlar yaşayınca bu nefis kurabiyelerin tarifini vermek bugüne kaldı…
Malzemeler:

  • Milföy hamuru
İç harcı için:
  • 2–3 elma
  • Tarçın
  • Ceviz
  • Şeker

Elmaların kabukları soyulup, rendelenir ve şeker ilavesi ile bir tavada pişirilir. Suyunu çekince ceviz ve tarçın eklenip soğutulur.

Hazırlanması:

  • Kare şeklindeki milföy hamuru bıçak yardımıyla çapraz olarak kesilir (iki tane üçgen şekil elde edilir).
  • Üçgen şekildeki milföylere, soğutulmuş olan iç harçtan konur ve bir ucundan başlanıp rulo olarak sarılır.
  • 180 derece fırında pişirilir ve soğutulur.
  • Servis etmeden önce üzerine pudra şekeri serpebilirsiniz.

8 yorum:

  1. ellerinize sağlık.ne güzel bir dşünce bende elmelı pasta için hamur acardım hiç aklıma gelmemişti milföy hamuru bir dahaki sefere bu şekilde yapmalıyım .sevgiler

    YanıtlaSil
  2. ELMALI HER LEZZETE BAYILIRIM HEM PRATİK HEM ŞIK OLMUŞLAR ELLERİNE SAĞLIK CANIM..

    YanıtlaSil
  3. ELMALI HER LEZZETE BAYILIRIM HEM PRATİK HEM ŞIK OLMUŞLAR ELLERİNE SAĞLIK CANIM..

    YanıtlaSil
  4. benim kızımda bir haftadır isteyip durmuştu bu tarifi, en sonunda yaptım. seninki de miss görünüyor. eline sağlık canım :)

    YanıtlaSil
  5. Hem lezzetli hem pratik.Daha ne olsun.Ellerine sağlık.Sevgiler...

    YanıtlaSil
  6. İşte böylesine pratikkk :))
    afiyet olsun bengisucuğum..
    sevgiler.

    YanıtlaSil
  7. nefis görünüyorlar canım.ellerine sağlık.sevgilerimle...

    YanıtlaSil
  8. HARİKA GÖRÜNÜYORLAR.ELLERİNİZE SAĞLIK.HİÇ MİLFÖYDEN DENEMEMİŞTİM.DENEYECEĞİM.TEŞEKKÜRLER..SEVGİLERİMİ GÖNDERİYORUM...

    YanıtlaSil

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin

View My Stats