13 Mart 2009 Cuma

Ispanaklı çörek

Yumuşacık, çok lezzetli bir çörek… Tarif ve bu güzel lezzetler için teşekkürler Ayla! Malzemeler:
  • 2 su bardağı su
  • 1 su bardağı süt
  • 1 yemek kaşığı şeker
  • 3 tatlı kaşığı tuz
  • 1 paket yaşmaya
  • 1 yumurta akı
  • aldığı kadar un( hamur çok yumuşak olacak)

Açmak için;100 gr. margarin ve biraz sıvıyağ

  • İçi:

Ispanakları çok az sıvıyağ ilavesi ile kavurup soğutun (kavurmadan yapıldığında çöreklerin içi biraz ıslak kalıyor).

Hazırlanması:

  • Derin bir kabın içerisinde maya ve şeker sütle birlikte eritilir.
  • Kalan malzemeler de eklenip çok yumuşak bir hamur yoğrulur.
  • Hamur mayalanması için bekletilir.
  • Mayalanan hamur 8- 9 bezeye ayrılır. Hamur çok yumuşak olduğu için kontrol etmekte zorlanılabilir.
  • Bezelerin her biri erimiş margarin ve sıvıyağ sürülerek, pide açar gibi enine doğru açılır. (açma işlemi sırasında hamurda geri toplanmalar olabilir)bu aşamada çok ince açılmalı çünkü çok fazla kabaran bir çörek.
  • Açtığınız hamurlara ıspanaklı içi koyup rulo olarak sarılır.
  • Yağlanmış tepsiye aralık bırakarak diziyoruz.
  • Bir bıçak yardımıyla tepside dilimlere ayırıp mayalanması için çok kısa bir süre daha bekletiyoruz.
  • Mayalanan çöreklerin üzerine yumurta sarısı sürüp, çörek otu serpiyoruz.
  • 180 derecede üzerleri kızarana kadar pişiriyoruz.

7 yorum:

  1. ellerine sağlık canım.çok leziz görünüyorlar.iyi hafta sonları.sevgilerimle...

    YanıtlaSil
  2. ÇÖREKLER HARİKA GÖRÜNÜYORLAR CANIM ELLERİNE SAĞLIK.

    YanıtlaSil
  3. Nefis görünüyor.Ellerine sağlık canım.Sevgiler...

    YanıtlaSil
  4. çörekler tam benlik yanında sıcacık çay da harika olur dimi :D ellerine sağlık

    YanıtlaSil
  5. bengisu'cum oldukça doyurucu ve lezzetli görünüyor ellerine sağlık cnm.

    YanıtlaSil
  6. Ispanaklar ne güzel gözükmüş aradan... Yumuşacık olduğu belli... Ellerine sağlık sevgiler...

    YanıtlaSil
  7. üff ya sofrada olmak vardı hele!
    :)

    YanıtlaSil

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin

View My Stats