7 Mart 2009 Cumartesi

Pofidik (puf) Börek

Masadaki en beğenilen lezzetlerden bir tanesi bu nefis, çıtır çıtır ve puf böreklerdi. Gülay börekleri bir gece önceden hazırlayıp ağzı kapalı olarak dolapta bekletmiş ve servise yakın kızartıp sıcak sunmuştu. Yağda kızartılmasına rağmen çok hafif ve önceden hazırlanabilme kolaylığına sahip bir börek olduğu notunu da yazayım…
Malzemeler:
  • 2 yufka
  • Yarım çay bardağı sıvıyağ

İç harç için;

  • Peynir +maydanoz

Kızartmak için; sıvıyağ

Hazırlanması:

  • Birinci yufkayı tezgâhın üzerine serin ve yufkanın her yerine fırça yardımıyla sıvıyağ sürün.(arkadaşımın aldığı tarifte yarım çay bardağı yağ ölçüsü verilmiş ama zaten yağda kızartılacağı için daha az yağ kullanmış).
  • İkinci yufkayı da birinci yufkanın üzerine serip bıçak yardımıyla iki yufkayı birden 16 eşit parçaya bölün (sigara böreğindeki gibi üçgen parçalara).
  • Her üçgen parçanın geniş tarafına peynirli iç harç dan ekleyip rulo olarak sarın.
  • Bir kabın içerisine dizdiğiniz yufkaları ağzı kapalı olarak bir gece buzdolabında bekletin.
  • Ertesi gün servis etmeye yakın kızgın yağda kızartıp, sıcak servis edin.
Not: Arkadaşım tarifi İkbal Gürpınar’dan almış ve programda acil gelen misafirlere kolaylık olması için böreklerin hazırlandıktan sonra dondurucuda da saklanabileceği ayrıntısı verilmiş.

11 yorum:

  1. sıcak sıcak ne güzel yenir o börekler:) harika görünüyorlar, Gülenay'ın ellerine sağlık..

    YanıtlaSil
  2. süperrr...afiyet olsun canım.sevgilerimle...

    YanıtlaSil
  3. Cok guzel gorunuyor, ellerine saglik.

    Guzel bir hafta sonu diliyorum...

    YanıtlaSil
  4. Gül bahçesine girenler gül olmasalar da gül kokarlar. Kainatin en güzel gülünün kokusunun üzerinizde olmasi temennisiyle... Iyi Kandiller..

    YanıtlaSil
  5. Çıtır çıtır,tam benlik olmuş bu börekler.Arkadaşının ellerine sağlık.İyi pazarlar...

    YanıtlaSil
  6. Gül bahçesine girenler gül olmasa da gül kokarlar, kainatın en güzel gülünün kokusu üzerinizde olsun bu gece. Kandiliniz mübarek olsun.

    YanıtlaSil
  7. Gül bahçesine girenler gül olmasa da gül kokarlar, kainatın en güzel gülünün kokusu üzerinizde olsun bu gece. Kandiliniz mübarek olsun.

    YanıtlaSil
  8. ♥ Yıpranmış ve katılaşmış gönülleri rahmet meltemiyle yeşerten eşsiz Peygamberin doğum günü olan mevlit kandilinizi en içten dileklerimle tebrik ederim..

    YanıtlaSil
  9. Arkadaşının ellerine sağlık
    Harika oluyor bu börekler...

    geçtiğimiz yıllarda yani iş güç sahibi iken boş zamanlarımda oturur sarar dondurucuya atardım,inanılmaz bereketli bir tarif ve donduruda bekleyince daha bir çıtır oluyor,ani gelen misafire birkaç dakikada hazır oluyor.

    Bengisucuğum senden müjdeli haberler mi alacağız yoksa yanılıyormuyum:)
    bulgur pilavını kızırı yada artık bulgurlu hazırladığın herhangi lezzetin salça miktarını azaltır ve ev salçası kullanırsan ağrıdan kurtulabilirsin.En azından ben çözümü bu şekilde buldum:)

    Bu arada kandilin müb. olsun
    Allâh’ım
    acizlikten, üzüntüden, tasadan, kederden,
    Korkaklıktan, kabir azâbından, cehennem ateşinden sana sığınırız.
    Bizleri kötülükten ve kötülerin şerrinden emin eyle ya Rabbi!
    kandilin müb. olsun

    YanıtlaSil
  10. canım Kandilin Mübarek olsun bu acizi arkadaşını Dualarında unutma..

    YanıtlaSil
  11. mmm nefis gözünüyor tek lokmalık ellerine sağlık sevgili arkadaşının. bende aldım çayımın yanına..

    sevgiler

    YanıtlaSil

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin

View My Stats