11 Nisan 2009 Cumartesi

Patatesli Sarıyer böreği

Aslında bu böreğin patatesli versiyonu varmıdır bilemiyorum. Ama Oktay ustanın da dediği gibi “ mutfakta çareler tükenmez “ diyerek çok sevdiğim patatesli iç harçla denedim. İyikide denemişim harika bir börek oldu.
Birde benim için lezzetinin dışında, yapımı en zahmetli börek olarak kayıtlara geçti de diyebilirim. Bu defa yufkalar paketinden çok ince çıkıp tezgâha yaymaya başlarken bile kopmalar olunca, sarıp- rulo yapıp tepsiye dizdikten sonra rahat bir nefes aldım:::))))
Malzemeler:

  • 6 adet yufka

Sosu için:

  • Yarım su bardağı süt
  • Yarım su bardağı yoğurt
  • Yarım çay bardağı sıvıyağ
  • 1 yumurta beyazı (sarısı üzerine)

Bütün malzemeleri bir kabın içerisinde karıştırın.

İç malzemesi:

  • 5–6 adet patates
  • Tuz
  • Karabiber
  • Toz kırmızıbiber

Patatesleri haşlayın ve kabuklarını soyup rendeleyin. Tuz ve baharatları ekleyip karıştırın.

Hazırlanması:

  • Bir tane yufkayı tezgâhın üzerine serin.
  • Süt, yoğurt, yağ ve yumurta karışımından hazırladığınız sosun bir kısmını yufkanın üzerine fırçayla her tarafını ıslatacak şekilde sürün.
  • Yufkayı yarım daire olacak şekilde katlayın.
  • Geniş tarafına iç harcın bir kısmını uzunlamasına yayın.
  • Sıkı bir şekilde rulo yaparak sarın.
  • Yağlanmış tepsiye “s “ şekli vererek koyun.

  • Kalan diğer yufkalara da aynı işlemi uygulayın.
  • Kalan sosun içerisine çırpılmış yumurta sarısını ve 1 tatlı kaşığı kadar yağ ekleyip karıştırın ve yufkaların üzerine sürün.
  • 200 derece fırında üzerleri kızarana kadar pişirin. Piştikten sonra -benim gibi yumuşacık börekleri seviyorsanız- üzerine başka bir tepsi kapatıp yumuşayana kadar bekletin.
  • Sıcak servis yapın.

17 yorum:

  1. TATLIM HIMM COK NEFİS OLMUŞ
    ELLERİNE SAGLIK
    SEVGİLER

    YanıtlaSil
  2. günaydın canım.börek şahane olmuş,ellerine sağlık.iyi hafta sonları.sevgilerimle...

    YanıtlaSil
  3. Enfes görünüyor.Ellerine sağlık canım.Mutlu haftasonları...

    YanıtlaSil
  4. BAYILIRIM PATATESLİ BÖREĞE HARİKA GÖRÜNÜYOR CANIM YUMUŞACIK ...ELLERİNE SAĞLIK...

    YanıtlaSil
  5. canım kusura bkam bayadır gelemedim ama hep baktım bloguna :) misafirim vardı eşimin anneannesi bir aydır bugün gitti deli gibi bilgisayara saldırdım hemen senin bloguna tatlı mutfağıma ve tadına doyamadım dilek in bloglarına baktım çok takip ettiğim için.sendede çok güzel şeyler olmuş bu börekde sıcak sıcak enfes olur dimi:) ellerine sağlık arkadaşım

    YanıtlaSil
  6. Çok lezzetli görünüyor börek, ellerine sağlık... İnsanın elini uzatıp bir dilim alası geliyor :)

    YanıtlaSil
  7. bende ödülünüz var,sevgilerimle...

    YanıtlaSil
  8. nefis görünüyor... bakmakla doydum ... ellerine sağlık

    YanıtlaSil
  9. Ellerine sağlık canımcım, bende patatesli böreği çok severim..
    Öpüyorum seni..

    YanıtlaSil
  10. Ellerine saglik canim. Oktay Usta hakli mutfakda careler hic tükenmiyor.
    Sevgiler...

    YanıtlaSil
  11. sarıyer böreğin çok güzel bir lokmacık aldım.Mmmmmm çok nefis

    YanıtlaSil
  12. Ellerine sağlık cnm çok sevdiğim bir börektir.Bu şekilde hazırlamak iyi bir fikir oldu benim açımdan.

    YanıtlaSil
  13. Börek yumuşacık görünüyor, ellerine sağlık Bengisu'cum..

    YanıtlaSil
  14. rukiye ablacım harikasın ellerine sağlık :) enfes!

    YanıtlaSil
  15. Teşekkür ederim canım,sağol:::)))

    YanıtlaSil
  16. bir bütün yufkayı rulo yaptığımız için yufkas kalın gelmiyormu,genelde yarım yufkayla rulo sararızya o yüzden sordum?
    birde bir gece önce hazırlayıp dolaba koysak ertesi günü sadece fırına atması kalsa olurmu sizce?

    YanıtlaSil
  17. Kalın olmadılar sevgili Gülşah, benim kullandığım yufkalar ince olduğu için kalın olmamış olabilir.
    Bir gece önceden hazırlanabilir ama böreklerin üzerini kapatmak gerekir ki kurumasınlar.


    sevgiler....

    YanıtlaSil

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin

View My Stats