5 Mayıs 2009 Salı

Pudingli - Çilekli kolay pasta

Neredeyse bir yıl kadar yetecek fotoğraf ve tarif arşivim olmasına rağmen (ağrılarımın da etkisiyle) ne yazma gücü nede isteği bulamayınca,” kısa bir mola “ demek için de elim klavyeye bir türlü gitmeyince uzun bir ara daha vermiş oldum. Bu arada uzaklardan gelen annemi ve kardeşimin minik kızı Elanur’u misafir ettik, kızımın ilk 23 Nisan programının heyecanını yaşayıp, gözlerimiz dolarak izledik. Aslında bu yazıda kızımın anasınıfının gösteri fotoğraflarını paylaşmak istemiştim ama bir önceki yazıda söz verdiğim üzere kızımın bayıldığı ve birkaç defa yapmamı istediği pudingli-çilekli kolay pastanın tarifi gelsin…

Malzemeler:
  • 3 yumurta
  • 4 yemek kaşığı şeker
  • 1 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 yemek kaşığı kaymak(veya yoğurt)
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 su bardağı un
Üzeri için 1 paket krem şanti
  • Yumurtaları şekerle birlikte iyice çırpın.
  • Yoğurt ve kaymağı ekleyip tekrar çırpın. Kabartma tozu, vanilya ve unu birlikte sıvı karışımın içerisine eleyin ve bir kaşık yardımıyla karıştırın.
  • Tabanına yağlı kâğıt serdiğiniz kelepçeli kek kalıbına döküp önceden ısıtılmış 170–180 derece fırında pişirin.
  • Soğuttuğunuz pandispanyayı bıçak yardımıyla ortadan ikiye kesin.(böylece tek pandispanya ile hem iki adet pasta elde etme şansınız olacak hem de pastanız bol kremalı olacağı için aile bireyleri tarafından iltifat alacak:::))))

Krema malzemeleri:
  • 6 su bardağı süt
  • 1 su bardağı un
  • 1 yumurta sarısı
  • 1 su bardağı şeker
  • Yarım su bardağı nişasta
  • 2 yemek kaşığı kakao
  • 40 gr çikolata
Çikolata hariç bütün malzemeleri bir tencereye alın ve sürekli karıştırarak kısık ateşte pişirin. Pişen kremanızı ocaktan alıp sıcak iken çikolatayı ekleyip karıştırarak erimesini sağlayın. (koyu kıvamlı bir krema olması gerekiyor)







Hazırlanması:



  • Pandispanyayı pişirdiğiniz kelepçeli kek kalıbının kelepçesini pastayı servis edeceğiniz tabağa yerleştirin.

  • En alta ikiye kestiğiniz kekin bir parçasını yerleştirin (bu aşamada isterseniz keki sütle ya da meyve suyu ile ıslatabilirsiniz).
  • Üzerine elde ettiğiniz koyu kıvamlı kremanın yarısını ılıkken dökün ve kaşık yardımıyla yayın.
  • Kelepçesini çıkarmadan dolaba koyup soğumasını bekleyin.
  • Soğuduktan sonra 1 su bardağı sütle birlikte hazırladığınız kremşantiyi kakaolu pudingin üzerine yayıp tekrar dolaba koyun.
  • En az 3–4 saat bekledikten sonra üzerini çilek dilimleri ile süsleyip servise yakın kelepçesinden çıkararak servis edin.






  • Not:
    1. Krema ölçüleri iki adet pasta için verilmiştir. Daha yüksek bir pasta isterseniz bir pasta için hepsini de kullanabilirsiniz. Tek pasta yapacaksanız ölçüleri yarıya indirebilirsiniz.
    2. Pandispanyayı ikiye kestikten sonra isterseniz iki adet pasta hazırlayabilir, isterseniz tek katını streç filme sarıp dondurucuda bekletebilirsiniz.
    3. Pastayı bir gün önceden hazırlamak isterseniz pudingini döktükten sonra soğuyunca üzerini kapatıp buzdolabında bekletip ertesi gün 3–4 saat öncesinde kremşantiyi hazırlayıp süslemelerini yapıp servis edebilirsiniz.
    4. Üzerine rondoda püre haline getirdiğiniz çilekleri sos olarak dökebilirsiniz.

    13 yorum:

    1. Nefis bir pasta olmuş.Çilek mevsimi geçmeden denemek lazım.Ellerine sağlık.Sevgiler...

      YanıtlaSil
    2. bengisu canım ellerine saglık harika olmuş..
      sevgiler

      YanıtlaSil
    3. Ellerine saglik Bengisu...
      Gecmis olsun, rabbim sifalar versin.
      Hayirli vakitler canim...

      YanıtlaSil
    4. ellerine saglik canim
      super bir goruntu
      size afyiet olsun

      www.yenitadlar.blogcu.com

      YanıtlaSil
    5. hoşgeldinnn...ellerine sağlık canım.çilekli pastan harika olmuş.sevgilerimle...

      YanıtlaSil
    6. merhaba:)

      bayağıdır yorum yazmıyordum ama sitenizi takip ediyorum:) pastalar her zamanki gibi harika!

      bu arada yeni cimcimenizi tebrik ederim :) (kız gibiymiş gibi yorum yaptım ama neyse belki Allah söyletmiştir:)

      YanıtlaSil
    7. canım pasta nefis görünüyor,
      ellerine kollarına sağlık.kızına da afiyet bal olsun.
      öpüyorum

      YanıtlaSil
    8. canım yyaaa Allah şifa versin. mola verme yaa:) pastanda çok güzel ellerine sağlık... canım Arkadaşım üzüldüm ağrılarına ama inş. geçer ...selametle

      YanıtlaSil
    9. Canımcım, çok geçmiş olsun.İnşallah önemli bir şeyin yoktur..
      Pastan enfes görünüyor, ellerine sağlık..
      Sevgiler..

      YanıtlaSil
    10. canım bende çok duygulanıyorum kızımın okuldaki faaliyetlerini seyrederken...Allah çocuklarııza uzun ömürler versin inşallah...

      pastan harika görünüyor..ellerine sağlık...

      YanıtlaSil
    11. Çilekli pasta ne kadar harika görünüyor.
      Ellerinize sağlık.
      Sevgiler.

      YanıtlaSil
    12. Çok geçmiş olsun,Allah şifa versin
      pastan harika ellerine sağlık...

      YanıtlaSil
    13. Ellerine sağlık ,çok iştah açıcı görünüyor.Geçmiş olsun bu arada,sevgiler..

      YanıtlaSil

    LinkWithin

    Blog Widget by LinkWithin

    View My Stats