2 Temmuz 2009 Perşembe

Kekikli Fırın Patates

Benim çok sevdiğim, özellikle tavuk yemeklerinin yanına ve kahvaltıya çok yakıştırdığım bir lezzet…

Malzemeler:

  • 5–6 adet patates
  • Tuz
  • Kekik
  • Kırmızı pul biber
  • Sıvıyağ

Hazırlanması:

  • Patateslerin kabuklarını soyun (eğer patatesleriniz taze ise kabuklarını soymadan iyice yıkayın, topraklarını temizleyin) ve iyice yıkayıp suyunu süzdürün.
  • Bir bıçak yardımıyla elma dilimi şeklinde ortadan dörde bölün (isterseniz farklı şekiller çıkarıp, şık sunumlar yapabilirsiniz).
  • Bir kabın içerisine alıp istediğiniz miktarda tuz, kekik, baharat ve birazda sıvıyağ ekleyip karıştırın. Yağlı kâğıt serilmiş ya da yağlanmış fırın tepsisine alıp 200 derece fırında arasıra karıştırarak pişirin.

1 yorum:

  1. Cok lezzetli oluyor bende yaparim arasira bu sekilde nane de katarak.
    Elleinize saglik, sevgiler....

    YanıtlaSil

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin

View My Stats