1 Temmuz 2009 Çarşamba

Muhallebili Kurabiye (krema dolgulu kurabiye)

Malzemeler:
  • 250 gr tereyağı
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 7–8 çay bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1–2 yemek kaşığı pudra şekeri

Kreması(iç dolgusu) için:

  • 500 lt. süt
  • 3 yemek kaşığı mısır nişastası
  • 8 yemek kaşığı şeker
  • 1 paket vanilya
  • 1 çay bardağı hindistancevizi

Şeker, mısır nişastası, vanilya ve sütü bir tencereye alıp karıştırarak pişirin (bu aşamada sütü koyu kıvamlı bir muhallebi elde edene kadar azar azar ilave edin, süt miktarı fazla gelebilir). Pişince muhallebinin içerisine hindistancevizini ekleyip karıştırın ve soğutun.

Hazırlanması:

  • Yağı eritin ve yağ ılıkken yoğurt, un, kabartma tozu ve şekeri ekleyip hamur yoğurun.
  • Hamuru 1 saat dinlendirin.
  • Hamuru 25 parçaya bölün, her bezeyi çay tabağı büyüklüğünde açın.
  • Ortasına kremadan koyup kapatın ve ters çevirerek kapattığınız yer altta kalacak şekilde yağlanmış fırın tepsisine dizin.
  • 170–180 derece fırında pişirin.
  • Soğuyunca üzerine pudra şekeri ve toz nar çayı serpin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin

View My Stats