1 Temmuz 2009 Çarşamba

Peynirli-Otlu Tuzlu Kek

Tatilden önce elimdeki tariflerin hepsini olamasa da birçoğunu yayınlamak istiyorum. Bebeğimin hazırlıkları vaktimin çoğunu alacağı için muhtemelen dönüşte çok fazla zaman ayıramayacağım bloğuma::))).İlk olarak daha önce fotoğraflarını yayınladığım ama tariflerini bir türlü veremediğim minik Taha’nın doğum günü menüsünün tariflerinde sıra… Malzemeler:
  • 3 su bardağı un
  • 3 yumurta
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1,5 çay bardağı erimiş margarin
  • Yarım su bardağı sıvıyağ
  • 1 su bardağı peynir
  • Maydanoz, dereotu

Hazırlanması:

  • 1 yumurtanın sarısını üzerine sürmek için ayırın ve diğer yumurtaları ayrı bir kâsede çırpın.
  • Yoğurt, erimiş margarin, tuz, sıvıyağ ekleyip karıştırın.
  • Ezilmiş peynir, ince doğranmış maydanoz ve dereotunu da ekleyip iyice karıştırın.
  • Unu ve kabartma tozunu ilave ederek tekrar karıştırın.
  • Yağlanmış herhangi bir kalıba döküp üzerine ayırdığınız yumurta sarısını sürün ve susam serpin.
  • Önceden ısıtılmış fırında 170 derecede 30–40 dakika pişirin.

2 yorum:

  1. merhaba canım
    çok az kaldı sanırım bebişinin gelmesine
    Allah yardımcın olsun sağ salım doğar inşallah
    tarife gelince nefis görünüyor ellerinize sağlık
    sevgi ve selamlarımla ...

    YanıtlaSil
  2. ne kadar gzel paylaşımlar bunlar sanki hepsini paylaşayımda bitsin mi istemişsin.maşallah.patates salatasını ve abajuru çok begendim .hepsi birbirnden güzel ellerine sağlık.
    sevgiler

    YanıtlaSil

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin

View My Stats