1 Temmuz 2009 Çarşamba

Salçalı Spiral Kurabiye ve Tuzlu kurabiye (aynı hamurdan iki farklı kurabiye)

Görüntüsü muhteşem ve çok lezzetli kurabiyeleri mutlaka deneyin derim…
  • Salçalı Spiral Kurabiye

Malzemeler:

  • 250 gr eritilmiş margarin
  • 1 yumurta
  • 4,5 su bardağı un
  • 1 çay bardağı sıvıyağ
  • 3 yemek kaşığı sirke
  • 2 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 paket kabartma tozu
  • Tuz
  • 1–2 yemek kaşığı salça

Hazırlanması:

  • Margarini eritin.
  • Derin bir kabın içersine alın ve margarin ılıkken sıvıyağ, yoğurt, sirke, yumurta sarısı, tuz, un ve kabartma tozunu ekleyip hamur yoğurun .
  • Hamuru ikiye ayırıp bir parçasına salça ilave ederek yeniden yoğurun.
  • Hamuru mısır nişastası serilmiş tezgâhta açıp üzerine çörekotu serpin.
  • Hamurun diğer kısmı sade olarak kalsın.
  • Sade hamuru tezgâhın üzerinde açın ve çok az süt sürün (hamurların birbirine yapışması için sürülüyor, siz sürmeyebilirsinizde).
  • Süt sürülmüş sade hamurun üzerine salçalı olarak açtığınız hamuru yayın.
  • Üst üste koyduğunuz hamurları rulo yapın ve keskin bir bıçakla istediğiniz kalınlıkta dilimleyin.(bu aşamada hamuru düzgün kesemezseniz 15 dakika kadar dolapta bekletebilirsiniz.)
  • Önceden ısıtılmış 175 derece fırında pişirin.

Not: bu kurabiyelerin hamurunu biberli, susamlı, çörekotlu ya da naneli hazırlayabilirsiniz. Arkadaşım tek hamur yoğurup bir kısmını tuzlu kurabiye yapmış daha sonra kalan kısmını da salçalı spiral kurabiye olarak yapmış. Siz de hamuru ikiye ayırarak tek hamurdan iki (hatta daha fazla) farklı kurabiye yapabilirsiniz.
  • Tuzlu kurabiye

Malzemeler:

  • 250 gr eritilmiş margarin
  • 1 yumurta
  • 4,5 su bardağı un
  • 1 çay bardağı sıvıyağ
  • 3 yemek kaşığı sirke
  • 2 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 paket kabartma tozu
  • Tuz
  • 1 tatlı kaşığı mahlep

Hazırlanması:

  • Margarini eritin.
  • Derin bir kabın içersine alın ve margarin ılıkken sıvıyağ, yoğurt, sirke, yumurta sarısı, tuz, un ve kabartma tozunu ekleyip hamur yoğurun.
  • Yoğurduğunuz hamuru dinlendirin.
  • Dinlenen hamuru çok az mısır nişastası serptiğiniz tezgâhta açın (mısır nişasta kurabiyenin açılırken tezgâha yapışmamasını sağlıyor, isterseniz üzerine streç film serip açabilirsiniz).
  • İstediğiniz kurabiye kalıpları ile kesin.
  • Önce yumurta akına sonra susam ve çörekotuna batırın.
  • Önceden ısıtılmış 175 derece fırında pişirin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin

View My Stats