12 Ağustos 2009 Çarşamba

Şeftalili Kolay Parfe

Kızımın çok beğenip, dondurma niyetine yediği ama “bir dahaki sefere şeftalisiz yapar mısın?” isteğinde bulunmaktan da geri kalmadığı, sıcak yaz günleri için ideal bir lezzet… Malzemeler:
  • 1 paket kremşanti
  • 1 su bardağı soğuk süt
  • 1 adet büyük boy şeftali

Hazırlanması:

  • Süt ve kremşantiyi mikserle çırpın.
  • İçerisine kabuklarını soyup minik doğradığınız şeftalileri ilave edin.
  • Yağlı kâğıt serdiğiniz çemberli bir kalıba yayın.
  • Üzerini streç filmle kapatıp en az 5–6 saat dondurucuda bekletin.
  • İsteğinize göre çikolata sos dökerek servis edin.

1 yorum:

  1. yaşasın parfeler iyiki varlar:)

    ellerine sağlık canım..

    YanıtlaSil

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin

View My Stats