30 Mart 2009 Pazartesi

Dereotlu-tulumpeynirli ekmek (YE#43:EKMEK)

Hafta sonu, markette alışveriş yaparken dereotlarını görmemle başladı bu haftanın macerası. Önce dereotlu ekmekler, sonra dereotlu-yoğurtlu salatalıklar ve gelecek birkaç tarif daha… Bu ayın etkinlik konusu sevgili Saliha tarafından “ekmek olarak belirlendiği için ilk sırayı almayı hak eden tarifte dereotu ve peynir ikilisini sevenler için bu lezzetli ekmekler olsun.

Malzemeler:

  • Yarım su bardağı süt
  • Yarım paket yaşmaya
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker
  • 2 yemek kaşığı sıvıyağ
  • 2 su bardağı un
  • Tuz
  • Dereotu
  • Tulumpeyniri

Hazırlanması:

  • Yaşmaya ve şekeri ılık sütle birlikte bir kabın içerisinde eritin ve mayalanması için 10–15 dakika bekletin.
  • Maya kabarmaya başlayınca içerisine un, sıvıyağ ve tuzu ilave edip hamur yoğurun.
  • Hamur toparlanmaya başlayınca peynir ve ince doğranmış dereotlarını ilave edin.
  • 15 dakika hamuru dinlendirin.

  • Dinlendirdiğiniz hamura elinizle yuvarlak şekil verin (isterseniz üzerine bıçakla çizikler atın) ve önceden ısıtılmış fırında kızdırdığınız yağlı kâğıt serilmiş tepsiye yerleştirin.
  • 200 derecede üzeri kızarana kadar pişirin.

27 Mart 2009 Cuma

Çilekli kolay pasta

Hafta sonu yaptığım , özellikle tek kişilik sunum ve süslemesiyle herkesin çok beğendiği lezzetli bir pasta.
Malzemeler:
  • 3 yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1,5 su ardağı un

Kakaolu sosu için;

  • 1,5 su bardağı su
  • 2 yemek kaşığı kakao
  • 4 yemek kaşığı şeker

Bütün malzemeleri karıştırıp bir taşım kaynatın ve soğumaya bırakın.

Hazırlanması:

  • Yumurta ve şekeri şekerler eriyene kadar iyice çırpın.
  • Yoğurt ve vanilyayı ekleyip çok az karıştırın.
  • Kabartma tozu ve unu birlikte sıvı karışımın içerisine eleyin.
  • Tahta bir kaşık yardımıyla unun sıvı malzemelere karışmasını sağlayın.
  • Karışımı yağlanmış yuvarlak bir borcama yayın.
  • 180 derece önceden ısıtılmış fırında pişirin ve pişen kekinizin heryerine kürdan batırın.(kekin sosu iyice çekebilmesi için)
  • Kekiniz ılıyınca üzerine önceden hazırlayıp soğuttuğunuz sosu dökün ve dinlendirin.
  • Sosu çeken kekten bardak yardımıyla yuvarlak şekiller çıkarın ve servis tabağına alın.
  • Çırpılmış kremşantiyi sıkma tüpüne doldurup tüpü dik tutarak şekiller verin.
  • Üzerlerine birer tane çilek ekleyip süsleyin.

25 Mart 2009 Çarşamba

Bonibonlu çiçek kurabiyeler ve Cevizli-zeytinli kurabiyeler

  • Bonibonlu çiçek kurabiyeler
Geçen hafta kızımın sınıfı için yaptığım kurabiyelerden bir tanesi de çocukların çok sevdiği ve herkesin ilgisini çeken bonibonlu çiçek kurabiyeler… Hamurunda daha öncekinden farklı olarak kelebek kurabiyede kullandığım sade hamur kısmını kullandım.
Malzemeler:
  • 1 su bardağı + 2 yemek kaşığı nişasta
  • 2 su bardağı + 2 yemek kaşığı un
  • 150 gr. margarin (oda sıcaklığında)
  • 1 paket vanilya
  • 1 su bardağı pudra şekeri
  • 1 yumurta
  • 1 çay kaşığı dolusu kabartma tozu

Süslemek için; rengârenk bonibonlar

Hazırlanması:

  • Yumuşamış margarin ve pudra şekerini derin bir kabın içerisinde elinizle iyice karıştırın.
  • Yumurta ve vanilyayı ekleyip tekrar karıştırın.
  • 2 su bardağı un,1 su bardağı nişasta ve kabartma tozunu birlikte eleyerek ilave edip ele yapışmayan bir hamur elde edin.
  • Eğer hamur ele yapışıyorsa azar azar un ve nişastadan eşit miktarlarda ekleyerek hamuru toparlayın. (bu aşamada ben hamuru toparlayabilmek için 2 yemek kaşığı un ve 2 yemek kaşığı nişasta ilave ettim.)
  • Hazırladığınız hamuru buzdolabında ağzı kapalı olarak yarım saat dinlendirin.
  • Dolaptan çıkardığınız hamuru üzerine buzdolabı poşeti sererek merdane yardımıyla açın.
  • Açtığınız hamurları çiçek kurabiye kalıbıyla kesin.

  • Yağlı kâğıt serilmiş tepsiye dizip kürdan batırın.

  • En son ortalarına birer tane bonibon yerleştirin.
  • Önceden ısıtılmış 160 derece fırında üzerleri çok fazla kızarmadan pişirin.

  • Cevizli-zeytinli kurabiyeler

Bu harika tuzlu kurabiyeler ise sevgili Hatice’nin (Semaver) bloğunda görüp çok beğendiğim ve hafta sonu denediğim zeytinli-cevizli kurabiyeler … Bir gece önceden yapmama rağmen kıyır kıyır ve ağızda dağılan yapısından hiçbir şey kaybetmemişti. Gerçi kızım bir tanesinin tadına bakıp ben bunları beğenmedim dese de bir bardak çayın yanında büyüklerin seveceği harika bir lezzet…

Malzemeler:

  • 125 gr. tereyağı (oda sıcaklığında)
  • 1 çay bardağı sıvıyağ
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 1 çorba kaşığı sirke
  • 1 tatlı kaşığı tuz (tuz eklerken zeytinin tuzunu göz önünde bulundurup istediğiniz miktarda ilave edin)
  • 1 çay bardağı çekirdeği çıkarılmış siyah zeytin
  • 1 çay bardağı çekilmiş ceviz
  • 3 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 yumurta beyazı (sarısı üzerine

Üzeri için: 1 yumurta sarısı, susam, çörekotu, ay çekirdeği içi vs.

Hazırlanması:

  • Oda sıcaklığında yumuşamış tereyağı, sıvıyağ, sirke, yumurta beyazı, yoğurt ve tuzu derin bir kabın içerisinde karıştırın.
  • Karışıma küçük doğranmış zeytin, ceviz, un ve kabartma tozunu ekleyip yoğurun.
  • Yoğrulan hamurdan istediğiniz büyüklükte parçalar alıp yuvarlayın.
  • Yağlı kâğıt serilmiş fırın tepsisine dizin.
  • Fırça ile üzerlerine yumurta sarısı sürün ve susam serpin.
  • Önceden ısıtılmış 170 derece fırında kontrollü olarak 30–35 dakika pişirin.

23 Mart 2009 Pazartesi

Hafta sonu özeti: Kızımın kardeş heyecanı+mutluluk+yeni umutlar

“Kardeşim şimdi doğmuş olsaydı severdik anne “ diyerek onu doğmadan benimseyen, duyacağını düşünüp ona şarkılar öğretmeye çalışan bir abla adayı… Hafta sonu güneşinin keyfini çıkaran (kızımın deyimiyle artık dört kişilik ) bir aile... Aylar sonra mutfağında yeniden misafir ağırlayabilmenin huzurunu yaşayan bir anne… yeni umutlar…

20 Mart 2009 Cuma

Kelebek kurabiye...




Kızımın ana sınıfında haftada bir gün beslenme saati için kek ve kurabiye günü olarak belirlendi ve her hafta bir veli bütün sınıf için hazırlıyor. Bu hafta sıra bende olunca kızım birkaç gün öncesinden siparişleri vermeye başladı::))))).Bir sürü istek arasından bonibonlu ve kelebek kurabiyeleri yapmam konusunda ortak karara varınca bir gün öncesinden hazırladım. “Hepsini okula yapıyorsun bana çok az kalıyor” sitemleri arasında neredeyse yarısını yedi:::))).Neyse ki kişi sayısı belirli olunca okul için hazırladıklarımı saklayabilmeyi başardım.





Malzemeler:


  • 1 su bardağı nişasta(fazladan 2 yemek kaşığı nişasta ekledim)
  • 2 su bardağı un (fazladan 2 yemek kaşığı un ekledim)
  • 150 gr. margarin (oda sıcaklığında)
  • 1 paket vanilya
  • 1 su bardağı pudra şekeri
  • 1,5 çorba kaşığı kakao
  • 1 yumurta
  • 1 çay kaşığı dolusu kabartma tozu
Hazırlanması:
  • Yumuşamış margarin ve pudra şekerini derin bir kabın içerisinde elinizle iyice karıştırın.
  • Yumurta ve vanilyayı ekleyip karıştırın.
  • 2 su bardağı un ve 1 su bardağı nişastayı ilave edip ele yapışmayan bir hamur elde edin.
  • Eğer hamur ele yapışıyorsa azar azar un ve nişastadan eşit miktarlarda ekleyerek hamuru toparlayın. (bu aşamada ben 2 yemek kaşığı un ve 2 yemek kaşığı nişasta ilave ettim.)
  • Yaptığınız hamuru iki eşit parçaya ayırıp birine kakaoyu ekleyerek yeniden yoğurun ve kakaonun hamura eşit bir şekilde dağılmasını sağlayın.
  • Hamurları bir kaba koyup buzdolabında yarım saat dinlendirin.
  • Buzdolabından çıkardığınız ve bir kaç dakika oda sıcaklığında dinlendirdiğiniz iki hamuru da aynı büyüklükte açın (ben hamurlar daha düzgün açılsın ve üst üste koymak kolay olsun diye iki streç film arasında açtım) ve hamurları dikkatlice birbirinin üzerine koyun.
  • Bir kenardan başlayarak hamurları rulo haline getirin.(hamurları rulo olarak sararken biraz sıkı sarın, boşluk kalırsa keserken şekil bozuk oluyor).
  • Hamurun sonda kalan kenarını keskin bir bıçak yardımı ile düzgünce kesin.(kelebeğin antenlerinin düzgün olması için)

Daha sonra ruloyu tam ortasından ikiye bölüp, streç filme sarıp dondurucunuzda yarım saat bekletin.(Yoksa düzgün kesemezsiniz).

  • Soğuyup biraz sertleşen hamurların bitiş yerleri üste gelecek şekilde sade ve kakaolu hamuru yan yana getirin ve birbirine hafifçe yapışmasını sağlayın.
  • Keskin bir bıçak yardımıyla çok kalın olmayacak şekilde dilimleyin.

  • Dilimlediğiniz parçaları tezgâhın üzerinde sıralayın (hamurlar çok sert olduğu için bir kaç dakika şekil alabilecek yumuşaklığa gelmesini bekledim).
  • Başparmağınız ve işaret parmağınız yardımıyla tam ortalarından hafifçe sıkarak ortaya doğru birleştirin (kelebeğin kanatlarının oluşması için).
  • Bu sayede hem hamurlar birbirine yapışacak hem de kelebek şeklini alacaklar.
Kelebeklerin antenlerini oluşturan parçaları hafifçe birbirinden ayırıp, çekerek daha da belirgin hale getirebilirsiniz. Kelebek şeklini alan hamurları yağlı kâğıt serilmiş tepsiye sıralayın, önceden ısıtılmış 160 derecedeki fırında üzerleri pembeleşene kadar pişirin.
Not: Tarif için teşekkürler Esra (Acemi şef)…

18 Mart 2009 Çarşamba

Profiterol






Sevgili Ayla’nın sofrasındaki en beğenilen ve tabakta hiç kalmayan harika bir lezzetti…Tarif için teşekkürler Ayla!



Malzemeler:

  • 1 su bardağı un
  • 1 su bardağı su
  • 4 yumurta
  • 125 gr. margarin
Hazırlanması:


  • Unu bir tencerenin içerisine alıp kokusu çıkıncaya kadar kısık ateşte kavurun.
  • Kavrulan una su ve margarini ekleyip kısık ateşte 10 dakika sürekli karıştırarak pişirin.
  • Hamuru ocaktan alıp hamurun ılımasını bekleyin.
  • Ilınan hamurun içerisine yumurtaları teker teker kırın.
  • Her eklenen yumurtadan sonra iyice çırpın.
  • Bir krema torbası ya da istediğiniz büyüklükte bir kaşık yardımıyla (arkadaşım çay kaşığı kullanmış) tepsiye dizin.
  • Önceden ısıtılmış fırında 200 derecede pişirin.( Bu aşamada hamurlar kabarıncaya kadar 200 derecede, kabarınca ısıyı 150 dereceye düşürerek pişirin).
  • Üzerleri kızarınca fırını kapatıp 10 – 15 dakika kapağını açmadan soğumasını bekleyin.
  • Soğuyan hamurları bıçakla tam kopmayacak şekilde ortadan ikiye kesin ve içine kremadan doldurun.(isterseniz kremayı krema tüpüne doldurup hamurları hiç kesmeden tüpün ucuyla hamurun kenarından da doldurabilirsiniz)
  • Servis tabağına alıp hazırlayıp soğuttuğunuz çikolata sosundan üzerine gezdirin.
Kreması:

  • 4 su bardağı süt
  • 1 su bardağı +2 yemek k. Un
  • 1 su bardağı şeker
  • 75 gr. margarin.
Bütün malzemeleri derin bir tencerede karıştırarak pişirin. Pişen kremayı mikser yardımıyla iyice çırpın ve soğutun.
  • Üzeri için;1 paket tarifine göre hazırlanmış hazır çikolata sosu
Not: bu profiterol tarifinin diğerlerinden farkı önce unun kavrulması sonra su ve yağın eklenmesi böylece un kokusu hissedilmiyor.

16 Mart 2009 Pazartesi

14 Mart doğum günü menüsü

Cumartesi günü fotoğraftaki harika lezzetlerin bulunduğu sofrada sevgili Gülsen’in oğlu Talha’nın doğum günü kutlandı… yeni yaşın sana ve sevdiklerine güzelliklerle dolu günler getirsin… yüzündeki gülümseme yaşamın boyunca hiç kaybolmasın minik Talha…

Yukarıdakiler ise benim her gittiğimde fotoğrafladığım ama bir türlü bitiremediğim::))) Gülsen’in kendi elinden çıkan güzellikler…

Her şey için teşekkürler Gülsenciğim, ellerine sağlık….Oğlunla birlikte güzelliklerle dolu bir yaşam sürmen dileğiyle…

13 Mart 2009 Cuma

Ispanaklı çörek

Yumuşacık, çok lezzetli bir çörek… Tarif ve bu güzel lezzetler için teşekkürler Ayla! Malzemeler:
  • 2 su bardağı su
  • 1 su bardağı süt
  • 1 yemek kaşığı şeker
  • 3 tatlı kaşığı tuz
  • 1 paket yaşmaya
  • 1 yumurta akı
  • aldığı kadar un( hamur çok yumuşak olacak)

Açmak için;100 gr. margarin ve biraz sıvıyağ

  • İçi:

Ispanakları çok az sıvıyağ ilavesi ile kavurup soğutun (kavurmadan yapıldığında çöreklerin içi biraz ıslak kalıyor).

Hazırlanması:

  • Derin bir kabın içerisinde maya ve şeker sütle birlikte eritilir.
  • Kalan malzemeler de eklenip çok yumuşak bir hamur yoğrulur.
  • Hamur mayalanması için bekletilir.
  • Mayalanan hamur 8- 9 bezeye ayrılır. Hamur çok yumuşak olduğu için kontrol etmekte zorlanılabilir.
  • Bezelerin her biri erimiş margarin ve sıvıyağ sürülerek, pide açar gibi enine doğru açılır. (açma işlemi sırasında hamurda geri toplanmalar olabilir)bu aşamada çok ince açılmalı çünkü çok fazla kabaran bir çörek.
  • Açtığınız hamurlara ıspanaklı içi koyup rulo olarak sarılır.
  • Yağlanmış tepsiye aralık bırakarak diziyoruz.
  • Bir bıçak yardımıyla tepside dilimlere ayırıp mayalanması için çok kısa bir süre daha bekletiyoruz.
  • Mayalanan çöreklerin üzerine yumurta sarısı sürüp, çörek otu serpiyoruz.
  • 180 derecede üzerleri kızarana kadar pişiriyoruz.

12 Mart 2009 Perşembe

Elmalı kolay milföy kurabiye

Etsiz çiğ köfte tarifini yayınladıktan sonra net bağlantısında sorunlar yaşayınca bu nefis kurabiyelerin tarifini vermek bugüne kaldı…
Malzemeler:

  • Milföy hamuru
İç harcı için:
  • 2–3 elma
  • Tarçın
  • Ceviz
  • Şeker

Elmaların kabukları soyulup, rendelenir ve şeker ilavesi ile bir tavada pişirilir. Suyunu çekince ceviz ve tarçın eklenip soğutulur.

Hazırlanması:

  • Kare şeklindeki milföy hamuru bıçak yardımıyla çapraz olarak kesilir (iki tane üçgen şekil elde edilir).
  • Üçgen şekildeki milföylere, soğutulmuş olan iç harçtan konur ve bir ucundan başlanıp rulo olarak sarılır.
  • 180 derece fırında pişirilir ve soğutulur.
  • Servis etmeden önce üzerine pudra şekeri serpebilirsiniz.

10 Mart 2009 Salı

Etsiz çiğ köfte ( çiğ köfte görünümünde kısır)

Sevgili Ayla sofrasındaki harika lezzetlerin tariflerini göndermişken gecikmelide olsa sizlerle paylaşayım… İlk tarif masadaki herkesin tek kelimeyle bayıldığı bir lezzet olan etsiz çiğ köfte, Ayla’nın deyimiyle çiğ köfte görünümünde kısır… Malzemeler:
  • 2 su bardağı bulgur
  • 1 su bardağı sıcak su
  • 1 adet kuru soğan
  • Yarım yemek kaşığı domates salçası
  • Yarım yemek kaşığı biber salçası
  • 2–3 diş sarımsak
  • Karabiber
  • 4–5 yemek kaşığı sıvıyağ
  • 1 limon
  • Marul
  • Maydanoz

Hazırlanması:

  • Köftelik bulgur 1 su bardağı sıcak su ile ıslatılır ve 5 dakika kadar dinlendirilir.
  • İçine rendelenmiş kuru soğan, yarım yemek kaşığı domates salçası, yarım yemek kaşığı biber salçası,2- 3 diş rendelenmiş sarımsak, karabiber, ikiye bölünmüş limon,4 -5 yemek kaşığı sıvıyağ eklenir ve iyice yoğrulur.
  • Yoğrulan bulgurlu karışımın içine ince doğranmış marul ve maydanoz ilave edilip tekrar yoğrulur.
  • Yoğrulan bulgurlara çiğ köfte şekli verilir ve servis tabağına alınır.

İki renkli ( Ebruli ) kek

Çayınızın yanına eşlik edecek yumuşacık ve lezzetli bir kek…

Malzemeler:

  • 4 yumurta
  • 2 su bardağı şeker(azaltabilirsiniz)
  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı sıvıyağ
  • 1 paket kabartma tozu
  • 3 su bardağı un

Renkli kısım için; kakao

Hazırlanması:

  • Yumurta ve şekeri şekerler eriyene kadar çırpın.
  • Süt ve sıvıyağını ekleyip karıştırın.
  • Unu ve kabartma tozunu birlikte sıvı karışıma eleyin ve karıştırın.
  • Bu karışımdan göz kararı çok az ayırıp başka bir kâsede kakao ile karıştın.
  • Kek kalıbınızı yağlayıp önce kakaolu karışımı dökün
  • Sonra kalan sade karışımı da kakaolunun üzerine yayın.
  • Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 20 dakika, daha sonra fırın ısısını 160 dereceye düşürüp 20 dakika daha kontrollü olarak pişirin.

9 Mart 2009 Pazartesi

Hindistan cevizli & fındıklı toplar

Beğenilen diğer bir tarifte bu nefis minicik bisküvili toplardı…

Malzemeler:

  • 1 su bardağı süt
  • Yarım su bardağı şeker
  • Yarım kâse fındık
  • 1 paket vanilya
  • 250 gr kakaolu bisküvi

  • Üzeri için; h.cevizi

Hazırlanması:

  • Şeker ve sütü derin bir kâsenin içerisinde şekerler eriyene kadar karıştırın (arkadaşım şekerler erisin diye sütü ılık eklemiş).
  • Fındık ve vanilyayı da ekleyin.
  • Bisküvileri elinizle ufak parçalara bölerek karışıma ekleyin ve iyice karıştırın.
  • Karışımdan küçük parçalar alıp yuvarlayın ve hindistan cevizine bulayıp servis tabağına alın.

Not: kıvamını fındık ya da bisküvi ilavesiyle isteğinize göre ayarlayabilirsiniz.

7 Mart 2009 Cumartesi

Pofidik (puf) Börek

Masadaki en beğenilen lezzetlerden bir tanesi bu nefis, çıtır çıtır ve puf böreklerdi. Gülay börekleri bir gece önceden hazırlayıp ağzı kapalı olarak dolapta bekletmiş ve servise yakın kızartıp sıcak sunmuştu. Yağda kızartılmasına rağmen çok hafif ve önceden hazırlanabilme kolaylığına sahip bir börek olduğu notunu da yazayım…
Malzemeler:
  • 2 yufka
  • Yarım çay bardağı sıvıyağ

İç harç için;

  • Peynir +maydanoz

Kızartmak için; sıvıyağ

Hazırlanması:

  • Birinci yufkayı tezgâhın üzerine serin ve yufkanın her yerine fırça yardımıyla sıvıyağ sürün.(arkadaşımın aldığı tarifte yarım çay bardağı yağ ölçüsü verilmiş ama zaten yağda kızartılacağı için daha az yağ kullanmış).
  • İkinci yufkayı da birinci yufkanın üzerine serip bıçak yardımıyla iki yufkayı birden 16 eşit parçaya bölün (sigara böreğindeki gibi üçgen parçalara).
  • Her üçgen parçanın geniş tarafına peynirli iç harç dan ekleyip rulo olarak sarın.
  • Bir kabın içerisine dizdiğiniz yufkaları ağzı kapalı olarak bir gece buzdolabında bekletin.
  • Ertesi gün servis etmeye yakın kızgın yağda kızartıp, sıcak servis edin.
Not: Arkadaşım tarifi İkbal Gürpınar’dan almış ve programda acil gelen misafirlere kolaylık olması için böreklerin hazırlandıktan sonra dondurucuda da saklanabileceği ayrıntısı verilmiş.

6 Mart 2009 Cuma

Kısır ve Gülay’ın sofrası

Dün bir arkadaşım son zamanlarda blogda çok fazla yemek tarifi yayınlamadığım konusunda sitemde bulununca aslında son aylardaki hislerime tercüman olmuş oldu. Hazır elimde sevgili Gülay’ın harika lezzetlerle dolu bu sofrası da varken, Ab-ı hayat’ın aynı düşüncelere sahip olan sessiz okuyucularına bu vesileyle bundan sonra daha sık güncelleme sözü verip hemen tariflere geçeyim.... menüde;

  • Kısır
  • Pofidik börek
  • Hindistancevizli-fındıklı toplar
  • Ebruli (iki renkli) kek
  • Yoğurt soslu patates salatası

  • Kısır

Her çay saatinin vazgeçilmezi, herkesin farklı yaptığı nefis bir lezzet…

Malzemeler:

  • 2 su bardağı ince bulgur
  • 1 yemek kaşığı salça
  • Tuz
  • Karabiber
  • Toz kırmızıbiber
  • Kimyon
  • Taze yeşil soğan
  • Maydanoz
  • Marul
  • Sıcak su

Hazırlanması:

  • Bulgurları derin bir kabın içine alın ve üzerini bir parmak geçecek kadar sıcak su ekleyip ağzını kapatın.
  • Bulgurlar yumuşayıncaya kadar bekletip yumuşayan bulgurları soğutun ki ekleyeceğiniz yeşilliklerin rengi kararmasın.
  • Küçük bir kâsenin içerisinde baharatları ve salçayı iyice karıştırıp bulgurlara ilave edin ve karıştırın.
  • İstediğiniz miktardaki taze soğanı, marul ve maydanozu çok ince doğrayıp bulgurlara ilave edin. Mevsiminde doğranmış domates ve salatalık ilavesi de yapabilirsiniz.

4 Mart 2009 Çarşamba

Kabak mücver

Birkaç gündür dolapta bekleyen kabaklarla ne yapacağımı düşünürken, eşimin isteği üzerine mücver yapıldılar ve ortaya harika bir lezzet çıktı.
Malzemeler:
  • 2 adet kabak
  • 1 yumurta
  • 2–3 yemek kaşığı un
  • Tuz
  • Toz kırmızıbiber

hazırlanması:

  • Kabakları rendeleyin ve suyunu süzün.
  • Suyu süzülen kabakları derin bir kaba alın ve yumurta, un, tuz, baharatları ekleyip karıştırın.
  • 1–2 yemek kaşı sıvıyağ eklenmiş tavaya yemek kaşığı yardımı ile kabaklı karışımdan küçük parçalar halinde dökün.
  • İki tarafını da kızartıp fazla yağını kâğıt peçete yardımıyla süzdürün ve servis tabağına alın.

3 Mart 2009 Salı

Bakır köşesi ve Kapı süsü

Sevgili Özlem'in evinin bakır köşesi olarak adlandırdığı bölüm.Ben çok beğendim,sizlere de fikir olur diye eklemek istedim...

Buda sevgili Gülsen'in hazırladığı kapı yada duvar süsü olarak kullanabileceğiniz renkli tül ve güllerle hazırlanmış bir güzellik...

2 Mart 2009 Pazartesi

Puldan Balık Yapımı

Aslında çocukları mutlu etmenin en kolay yollarından bir tanesi.Sevgili Gülsen bir arkadaşımız için hazırlamıştı,duvarda asılı görünce paylaşmak istedim.Ellerine sağlık Gülsenciğim!

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin

View My Stats