11 Ocak 2010 Pazartesi

Ev Yapımı Mayonez



Son yazımda bahsettiğim ev yapımı mayonez! Hazır satılanlardan hiçbir farkı olmayan, lezzetli ve güvenilir. Herşeyden önemlisi de içerisinde neler kullanıldığını biliyorsunuz…
Malzemeler:

  • 1 yumurta sarısı
  • Yarım limon suyu
  • 1 yemek kaşığı sirke
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 su bardağı sıvıyağ
  • 1–2 yemek kaşığı soğuk su
Hazırlanması:
  • Cam bir kâsenin içerisine yumurtanın sarısı, yarım limonun suyu ve sirke konulup karıştırmadan buzdolabında 2–3 saat bekletilerek soğutulur.( Kullanılacak mikserin uçlarının da soğuk olması için kâsenin içerisinde bekletebilirsiniz.)
  • Soğuyan malzemeler dolaptan çıkartılarak 1 su bardağı soğuk sıvıyağ azar azar ilave edilerek mikserle çırpılır.( Bu aşamada sıvıyağı her defada bir yemek kaşığı ekleyip mikserle iyice çırparak birbirine iyice karıştığında tekrar yağ eklemelisiniz.)
  • İstediğiniz kıvama geldiğinde en son isteğinize göre tuz ilave edip ağzı kapalı bir kavanozda dolapta bekletin.

benden notlar;
  • Mayonezi cam bir kâsenin içerisinde çırpmalısınız.
  • Bütün kullanılan malzemeler soğuk olmalı.
  • Hatta kullanılan mikserin ucu da buzdolabında soğutulmalı.
  • Sıvıyağ azar azar ilave edilmeli.
  • Taze sıkılmış limon suyu olmalı.
  • İsteğe göre rendelenmiş sarımsak kullanılabilir.
  • Daha hafif olması için isteğe göre 1–2 yemek kaşığı soğuk su ilave edebilirsiniz.
  • Ben miktarı az tutarak birkaç gün içerisinde ağzı kaplı kavanozda buzdolabında bekleterek tüketiyorum.
  • Kıvamı çok koyu olsun istiyorsanız biraz daha sıvıyağ ekleyebilirsiniz.
  • Son ve en önemli not ise kıvam almaya başlayınca mikserinizi sık sık dinlendirerek çalıştırın. Dinlenme sırasında mayonez kâsesini buzdolabında bekletin. Benim daha önce mayonez yapma sevdam nedeniyle (dinlendirmeyi ihmal ettiğim için) bozduğum bir mikserim oldu!



6 yorum:

  1. daha önce denemiştim olmamıştı.inş bu sefer olur.ellerinize sağlık....

    YanıtlaSil
  2. Haklısın canım artık mümkün olduğunca hazır gıdalardan uzak durmak gerek.
    Sevgiler...

    YanıtlaSil
  3. Harika görünüyor ellerinize sağlık

    Mayonezli salatalar için harika fikir cidden ama diğer mayonezler gibi uzun süre durabiliyormu buzdolabında ..?

    Hemen tüketmek mi gerekli yoksa..

    YanıtlaSil
  4. canım ben porselendemlik

    o resmin bulundugu linki bana yollarmısın?

    tarif belgin hanıma ait

    senden aldıysa aceleye gelmiştir.

    ben ondan gercegini isterim

    teşekkürler ilgi ve alakana

    YanıtlaSil
  5. Ellerine saglik bengisu... Cok güzel bir is yapmissin. Giderek bilincelenmemiz unut verici. Hayir gidalardan ne kadar uyak durursak o kadar saglikli oluruy.

    Bu mazoney ne kadar buzdolabinda saklanabiliyor? Acaba cabucak bozuluyor mu yoksa?...

    Sevgiler canim...

    YanıtlaSil
  6. MERHABA.BEN RABİA.. DAHA ÖNCELERİ FİNDUKSEPETİ.BLOGCU ADRESİNDE YEMEKLERİMLE BLOG ALEMİNDE BULUNMAKTAYDIM. DAHA SONRALARI RAHATSIZLIĞIMDAN DOLAYI İNTERNETE ARA VERDİM. ŞİMDİ YEMEKİSTANBUL.COM ADLI SİTEYİ AÇTIM. SİTEMDE İSMEK YEMEK KURSLARINDA ÖĞRENDİĞİM VE DENEDİĞİM YEMEKLERİ,TARİFLERİ BULABİLİRSİNİZ. BENİ ARKADAŞ EKLEMENİZİ, BAĞLANTI VERMENİZİ UMUYORUM. GÖRÜŞMEK ÜZERE…

    YanıtlaSil

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin

View My Stats