7 Ocak 2010 Perşembe

Garnitür Salatası (Rus Salatası)






Son bir aydır kaç defa yaptığımı hatırlamadığımı” söylersem sanırım salatanın lezzeti hakkında fikir vermiş olurum. Sık yapmamın tek nedeni kızımın tam anlamıyla bayılarak yemesi ve diğer bütün yemeklerin içerisinde ki bezelyeleri ayırarak usulca benim tabağıma koyuverdiği halde bu salatanın içerisindeki bezelyeleri hiç sesini çıkarmadan yemesi!

Yani bir anlamda benim için kızıma bezelye yedirebilmenin diğer adı; garnitürlü salata. Belki sizin çocuğunuzda bezelye yemeye başlar bellimi olur!
Malzemeler:

  • 3 orta boy patates
  • 2 orta boy havuç
  • 1 su bardağı bezelye
  • 1 su bardağı salatalık turşusu
  • Yarım su bardağı mayonez
  • 1 su bardağına yakın yoğurt
  • 1 çay kaşığı toz karabiber
  • Tuz
Hazırlanması:

  • Patatesleri ve havuçları küp küp(küçük küpler halinde) doğrayıp bir tencereye alın.
  •  İçerisine bezelyeleri de ekleyip üzerlerini geçene kadar sıcak su ve 1 tatlı kaşığı tuz ilave edip haşlayın.
  • Haşlanan malzemeleri bir süzgece alıp suyunu süzün ve soğutun.
  • Derin bir kabın içerisine yoğurt, mayonez, küp doğranmış salatalık turşusu ve karabiberi alıp karıştırın ve soğuyan garnitürleri de ekleyerek karıştırın.




  •  İsteğinize göre tuz ilave ederek servis tabağına alın.




Bu salatayı yaparken beni düşündüren tek şey içerisine ekleyeceğim mayonezdi, onunda çözümünü evde kendim yaprak bulmuş oldum. Bundan da anlaşılacağı üzere bir sonra ki tarifimiz ev yapımı mayonez!


Bir de içerisinde kullandığım bezelyeler yazın dondurucuya koyduklarımdan, yoğurt evde kendi yaptığım yoğurt, turşu ise annemin yapıp getirdiklerinden. Şimdi bunları sizlere niye anlattığımı merak ediyorsunuz değil mi? Aslında uzun süredir sağlıklı beslenmeye dikkat ediyorum ama sevgili Handenur’un (Sarmaşık Eczanesi’nin) yazılarını okumaya başladığımdan beridir daha bir dikkat eder oldum hatta son zamanlarda kendimi evde ne kadar hazır ürün varsa içeriğini okurken buluyorum::))) .Bence siz de Handenur’un bloğuna uğrayın ve yazılarını okuyun.

Ben patates ve havuçları çiğken küp küp doğradıktan sonra haşlıyorum. Böylece dağılmıyorlar. Bezelye, havuç ve patateslerin hepsini birlikte haşlıyorum. Hiç bir sorun yaşamıyorum. Haşlama suyunu da süzdükten sonra atmayıp güzel bir çorba yapın.


Ve bu harik salatayı  51.porselen demlik çay saati etkinliğinin ev sahibi Japon Çekirdeği bloğuna gönderiyorum.

Son bir not daha, sanırım şimdiye kadar yazdığım en uzun yazı oldu:)))))

7 yorum:

  1. hıımmm çok lezzetli görünüyor,tamamen ev yapımı :)

    ellerine sağlık...

    YanıtlaSil
  2. neler yapmışsınız diye bakmaya gelmiştim, yoğurdu mayonezi kendiniz yaptığınızı okuyunca sizi içimden çok takdir ettim, yazının devamında ise çok şaşırdım ve sevindim :)
    yazdıklarım bir nebze olsun istifadeli oluyorsa ne mutlu bana.
    sizin de "hazıra hayır" halkasına dahil olmanız ne kadar güzel,
    bu akşam haberlerde onkolog erkan topuz da söylüyordu; yoğurdunuzu kendiniz yapın. özellikle bebek bekleyen, hatta hamile olmayıp doğurganlık çağındaki kadınlara ve aynı yaştaki erkeklere de beslenmelerine dikkat etmesini önerdi. emziren annelerin de ev yapımı gıdalar tüketmesini önerdi.

    garnitürlü salatanız ise çok güzel görünüyor. ben de çok severim bu salatayı ama nedense ben her yaptığımda sulu kalıyor, sizinkinin kıvamı ise süper görünüyor. herhalde ev yoğurdu kullanmadığımdan ve dışarıdakilerin çok sulu olduğundan. Ah keşke vaktim olsa da yoğurdumu da ekmeğimi de kendim yapsam.. ileride inşallah ne diyeyim..:)

    bu arada, afia gıda yetkilisiyle iletişim kurdum arada bir msn'de görüşüyoruz, onunla bir konuşmamızda jelatinlerden bahsederken konu yoğurtlara geldi. kendileri Aynes yoğurdu inceleyip güvenerek yediklerini söyledi. sayfamda da bahsetmeyi düşünüyordum ama sınav döneminde tam kafamı toplayıp aklımdaki tüm konuları yazamıyorum.

    çok uzun yazmışım ya :)
    kısaca el emeğinize sağlık, ailenize tertemiz gıdayı kolaya kaçmadan emek verip yedirdiğiniz için Allah razı olsun, başka ne deyim...

    YanıtlaSil
  3. Bu salata yenmezmi hiç Güzel kızında bunu çok iyi biliyor canım.
    Ellerine sağlık..
    Sevgiler...

    YanıtlaSil
  4. benimde sevdiğim salatalardan biridir.mayonezi de sabırsızlıkla bekliyorum.suyunu çorba için kullanmakta çok akıllıca.ben muhammed içn bu tür çorbalar yapıyorum zaten.teşekkürler...
    ellerinize sağlık....

    YanıtlaSil
  5. salata harika olmuş,ellerinize sağlık canım gene bekleriz.sevgiler selamlar.

    YanıtlaSil
  6. merhaba
    tarifiniz yayımlanmıştır. ellerinize ve emeğinize sağlık. tekrar beklerim

    sevgiler
    ebru

    YanıtlaSil
  7. Merhaba, yillarca amerikan salatasi diye yedik ya bunu komunisim karsitligindan:)elinize saglik

    YanıtlaSil

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin

View My Stats