15 Mayıs 2010 Cumartesi

Lor peynirli cheesecake (peykek)




Lor peyniri ve süzme yoğurtla cheesecake (peykek) yapıldığını öğrendiğimden beri neredeyse her defasında bu şekilde yapıyorum. Benim gibi, bu haliyle peykek sevenler ve denemek isteyenler varsa tarif onlar için gelsin!

Bir de sevgili Zehra’nın konusunu “cheesecake” olarak belirlediği, benim sabırsızlıkla tarifleri beklediğim Yaman Etkinlikler için…



Malzemeler:



  • 1,5 su bardağı lor peyniri
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 paket vanilya
  • Yarım su barağı krema (ben süt kaymağı kullandım)
  • 2 yumurta
  • 2 yemek kaşığı nişasta

Tabanı için;


  • 3 yemek kaşığı eritilmiş tereyağı
  • 1 yemek kaşığı kakao
  • Kakaolu pandispanya kırıntısı
Hazırlanması:

  • En küçük boy kelepçeli kalıbın alt kısmına yağlı kâğıt serin.
  •  Taban için verilen malzemeleri karıştırıp elinizle kalıbın alt kısmına yayın ve peynirli dolgu malzemesini hazırlayana kadar dondurucuda bekletin.
  • Derin bir kabın içerisinde lor peyniri, kaymak ve şekeri mikserle çırpın.
  •  Pürüzsüz bir kıvam alınca yumurtaları teker teker ilave edip çırpın.
  • En son vanilya ve nişastayı da ekleyip çırpın.
  •  Hazırladığınız karışımı dolapta beklettiğiniz kalıbın çerisine dökün ve önceden ısıtılmış 170 derece fırında üzeri hafif kızarana kadar pişirin.
  • İsterseniz kek pişerken üzeri çatlamasın diye fırının içine küçük bir kase ile su koyabilirsiniz.
  •  Fırının içerisinde soğutup bir gece buzdolabında bekletin.



10 yorum:

  1. Merhabalar canim, ellerine saglik, peykek nefis olmus, bende de peytat var:))
    Geziniz de cok güzel fotolariniz harika ellerinize saglik, sevgiler....

    YanıtlaSil
  2. Lor peynirinle ve süzme yoğurtla gerçekten nefis oluyor elinize sağlık sevgiler...

    YanıtlaSil
  3. Çok güzel duruyor hemde bizim damak tadımıza çok uyumlu malzemerle ellerinize sağlık sevgiler...

    YanıtlaSil
  4. Bir cheesecake, bir tiramisu bir de brownie hastasıyım, Ne zaman olsa yiyebilirim... Seninki de harika görünüyor, keşke bir dilim olaydı.. Ellerine sağlık, sevgiyle kal...

    YanıtlaSil
  5. Merhaba:)
    bende lorlu ilk defa denedim ve çok beğendim..
    sizin cheesecakede çok güzel gözüküyor,ellerinize sağlık..

    YanıtlaSil
  6. Öyle güzel görünüyor ki canım çekti :))
    ellerine asğlık canım...

    YanıtlaSil
  7. Canım,
    Ellerine sağlık, cheseecake nefis görünüyor.
    Ben cheseecake yapmayı yeni öğrendiğim için her tarifi dikkatle okuyorum.
    Lor peyniri cheseecake'i tuzlu gibi yapmıyor mu?

    YanıtlaSil
  8. Ohh nefis:)
    ne zamandır yapacağım hala yapacağım bende çilekli yapmak istiyorum.
    ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
  9. Ayşe Yaman'ın sponsorluğun da yaman etkinlikler çerçevisinde KREM ŞANTİLİ TATLILAR aktivasyonunu bu ay ben üstlendim. Krem şantili tüm tatlıları sayfamda paylaşabilirsiniz. Katılım tarihi 15 Mayıs-15 Haziran arası olacaktır. Sizde davetlimsiniz. Ayrıntılar için http://mutfaktayimm.blogspot.com adresim'den bana ulaşabilirsiniz.
    Nefis tarifiniz ve fotoğrafınızı bekliyorum...

    YanıtlaSil
  10. ellerinize saglik cheesecake bayilirim ,izinkide cok guzel gorunuyor

    YanıtlaSil

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin

View My Stats