5 Ocak 2011 Çarşamba

Afyon lokumu & Lokum ya da rulo tavukgöğsü




İsmi ne olursa olsun tadı muhteşem bir lezzet. Farklı şekillerde hazırlanması mümkün, sunumu hayal gücünüze kalmış bu lezzeti sevgili Birsen yaptığında fotoğraflamıştımJ)).  Birsen bazen marmelât bazen de damla çikolata ile sararak sunum yapıyor. Bense genellikle ceviz ya da fındık ile ya da kakaolu kremşantiyi üzerine yayıp sarıyorum. Çok hafif ve şık sunumlu bu tatlıyı mutlaka denemenizi tavsiye ediyorum. Her haliyle ayrı bir lezzete sahip oluyor…






Malzemeler:


  • 1 lt. Süt
  • 1su bardağı un
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 paket vanilya
  • 50 gr. margarin







Hazırlanması:


  • Süt, un ve şekeri bir tencereye alıp sürekli karıştırarak pişirin.
  • Pişen muhallebiyi ocaktan alıp içerisine margarin ve vanilyayı ilave edin.
  •  Mikserle karıştırarak margarinin erimesini ve muhallebinin özleşmesini sağlayın.
  • Kare bir borcamı suyla ıslatın suyunu süzün ve hafif nemli iken muhallebiyi çok kalın olmayacak şekilde yayın.
  • Buzdolabında 3–4 saat soğutun.
  •  İstediğiniz büyüklükte karelere bölün üzerine isteğinize göre marmelat ya da damla çikolata yayın ve yavaşça dikkatlice rulo yapın.
  • Üzerine Hindistan cevizi serperek servis tabağına alın.



4 yorum:

  1. merak ettim tadını şimdi, bayağı güzel gözüküyor :))

    YanıtlaSil
  2. HER HALIYLE COK GUZEL GERCEKTEN
    SUNUM SUPER AFIYET OLSUN
    SEVGILER

    YanıtlaSil
  3. canım harika görünüyor....bunları yaparımda bunları beraber yiyecek dost bulmam lazım:)ineboludayken çok yapardık arkadaşlarla şimdi kime yapsamda yesek diye düşünüyorum..

    ellerine sağlık.)

    YanıtlaSil
  4. kare borcam küçük gelmezmi,1 kg.sütle genelde fırın tepsisine yayıyorlar sizin kare borcam çokmu büyük acaba?

    YanıtlaSil

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin

View My Stats