9 Ocak 2011 Pazar

En kolay çatlak kurabiye




İlk defa hangi blogda gördüğümü hatırlamıyorum ama üzerindeki pudra şekerinin erimemesi, dışının sertliğine rağmen içinin yumuşacık brownie tadında olmasıyla beğenimi kazanmıştı ilk görüşte. Çok fazla yağ içermesi nedeniyle yapmayı ertelemiş daha sonra çok güvendiğim bir reçeteyle denemiş (hatta aynı tarifi üç defa denedim) ama başarıya ulaşamamıştım. Harika bir lezzeti olmasına rağmen her defasında fırına verdikten birkaç dakika sonra üzerinde ki pudra şekerleri erimişti.

Açıkçası, beni hüsrana uğratan denemelerden sonra bir daha yapmaktan vazgeçtim, ta ki sevgili Pınar’ın bloğunda aşağıdaki tarifi yapım aşamalarıyla birlikte görene kadar. İlk dikkatimi çeken ve yeniden denememi sağlayansa içerisinde ki sadece 1 yemek kaşığı tereyağı miktarı oldu! Diğer tariften farkı ise içerisinde çikolata olmaması ve yağ miktarının azlığı. Aslında malzeme listesine bakınca bu tarife en kolay çatlak kurabiye de diyebiliriz::))

Pınar’ın tarifiyle çok defa denediğim bu nefis kurabiyeler , kermes için hazırladığımda fotoğraflandılar hatta öğrenci hediyesi olarak Eskişehir yolculuğuna bile çıktılar::))Mutlaka deneyin diyeceğim lezzetlerden…

Tarif için teşekkürler Pınar ve arkadaşı Özlem:::))

Malzemeler:

• 1 yumurta
• 1 Yemek Kaşığı Tereyağı
• 1 çay bardağı toz şeker
• 1 paket vanilya
• 1/2 paket kabartma tozu
• 25 gr kakao
• 1.5 çay bardağı un
• 1.5 yemek kaşığı süt (istenirse portakal suyu)



Üzeri için; pudra şekeri


Hazırlanması:

• Şeker ve yumurtayı mikserle çırpın.
• Oda sıcaklığındaki yumuşak tereyağını ilave edip çırpmaya devam edin.
• Un, kabartma tozu, vanilya ve kakaoyu karışımın içerisine eleyin.
• Sütü de ilave edip bir kaşık yardımıyla karıştırın.
• Hazırladığınız hamuru 10 – 15 dakika kadar buzdolabında bekletin.
• Beklettiğiniz hamurdan küçük parçalar koparıp yuvarlayın.
• Bir tabağın içerisine pudra şekerini yayın.
• Yuvarladığınız hamurları pudra şekerine bulayın ve yağlı kâğıt serilmiş tepsiye 2-3cm aralıklarla dizin.
• Önceden ısıtılmış 170 derece fırında 9–10 dakika pişirin.



Notlar;

Fırında çıkardığınızda kurabiyeler yumuşak olacaklar ama soğudukça sertleşiyorlar. Bu nedenle süreyi aşıp daha fazla pişirmeyin. Özellikle aralıklı dizin, pişen kurabiyeler yayıldığı için birbirine yapışabilirler.




6 yorum:

  1. Canım ellerine sağlık kurabiye çok güzel bende senden tarifini aldım.
    Sevgiler..

    YanıtlaSil
  2. Sevgili Bengisu,
    Tarifi beğendiğine çokkkk sevindim...
    Senin de ellerine sağlık...
    Sevgiler

    YanıtlaSil
  3. Görüntüsü süperrr, eminim tadı da öyledir. Ellerinize, emeklerinize sağlık.

    YanıtlaSil
  4. ellerine sağlık nefis görünüyor sevgiler..

    YanıtlaSil
  5. çok güzel görünüyor ellerine sağlık

    YanıtlaSil
  6. çok güzel gercekten elllerine sağlık

    YanıtlaSil

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin

View My Stats