17 Şubat 2011 Perşembe

Midye Tatlısı (Baklavası)



Aslında tarifi görümcemden alalı bir kaç yıl oluyor, o zaman fotoğrafını da paylaşmışım ama bir türlü yazıp eklemek nasip olmamış bloğa.Bu sene bayram tatlılarını yayınladığımda görümcemin hazırladığı midye tatlılarını da eklemiştim.En nihayetinde mutlaka denemenizi tavsiye ettiğim bu harika tatlının tarifini yazıyorum.Sizlerde bayram tatlıları listenize alın ya da davetlerinizde yapıp sevdiklerinizle paylaşın ve farklı görünümü ile beğenileri duymaya hazır olun::)).Kendi yaptığımda inşallah yapım aşamalarını da eklerim.
Bir de bir süre önce fotoğraf makinem bozuldu ve yenisini almayı düşünüyorum. Fikir olması açısından kullandığınız modelleri yazarsanız sevinirim…
Son bir notta; Bir türlü düzelmeyen net arızası nedeniyle verdiğimiz 3 haftalık aradan sonra yayınımıza kaldığımız yerden devam ediyoruz:::))





Malzemeler:
  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı sıvıyağ
  • 2 Yumurta
  • 1 paket yaş maya (42 gr.)
  • 2 yemek kaşığı sirke
  • 1 tutam tuz
  • Aldığı kadar un
Şerbeti için;

  • 4,5 su bardağı şeker
  • 4 su bardağı su
  • Birkaç damla limon suyu

İç malzemesi için;1 su bardağı ceviz
Üzeri için; 1 paket margarin ya da tereyağı
Açmak için; yeteri kadar nişasta
Hazırlanması:

  • Derin bir kabın içerisine sütü ve mayayı alıp maya eriyene kadar karıştırın.
  • Sıvıyağ, yumurta, sirke ve tuzu ekleyip karıştırın.
  • Aldığı kadar un ekleyerek kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yoğurun.
  • Hamuru hiç dinlendirmeden 20 bezeye (parçaya) ayırın.
  • Her bezeyi arasına nişasta serperek küçük tatlı tabağı büyüklüğünde açın.(Baklava yaparken açtığımız gibi)
  • Açtığınız tatlı tabağı büyüklüğündeki hamurlardan 5 tanesini aralarına tekrar nişasta serperek üst üste koyun.
  • Üst üste koyduğunuz 5 tane hamur parçasını servis tabağından biraz büyük bir şekilde açın.
  • Açtığınız hamuru rulo yaparak sarın.
  • Bıçakla çok ince ya da çok kalın olmayacak şekilde dilim dilim kesin.
  • Kestiğiniz rulo dilimlerinin içerisine ceviz koyup poğaça gibi katlayıp yağlanmış ya da yağlı kâğıt serilmiş tepsiye dizin.
  • Üzerlerine eritilmiş margarin ya da tereyağı sürün.
  • Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzerleri kızarana kadar pişirin.
Not:

  • Tatlı soğuk şerbet sıcak olacak.
  • Hamuru hiç dinlendirmeden (mayalanmasını beklemeden) açın ki şekli daha düzgün olsun.


9 yorum:

  1. Canim bend hep deneyecegim diyorum AMA hep aski da kaliyor yen evilme ttasinip duzenimi ayarlayinca mutlaka yapacagim ellerinw saglik sevgilerimle

    YanıtlaSil
  2. görüntüsüyle, çıtır çıtır ağızda bıraktığı lezzetiyle nefis bir tatlı ellerinize sağlık sevgilerimle

    YanıtlaSil
  3. canım ellerine sağlık biraz zahmetli sanırım:)çok severim şerbetli tatlıları.öpüyorum....

    YanıtlaSil
  4. Ellerinize saglik, harika olmus.

    Sevgiler ve selamlar...

    YanıtlaSil
  5. Benim de birkaç yerde görüp beğendiğim ama denemek kısmet olmayan bir tatlı bu.İnşaAllah denerim. Ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
  6. gerçekten şahane görünüyor..çıtır çıtır belli..ellerine sağlık canım

    YanıtlaSil
  7. yapmasıda yemeside güzel birtatlı blog da harika sizi hep takip ediyorum ellerinize sağlık

    YanıtlaSil
  8. Çok leziz ve iştah açıcı görünüyor.

    YanıtlaSil
  9. Bütün blog sahibi arkadaşlarda görüp ne güzel diye ekrana doğru imrenip bir türlü yapamadıklarımdan:(
    en azından sen fotoğraf sorunu yaşamışsın bu atlatılıcak birşey ya benim ki?
    :)
    ellerine sağlık nefis görünüyor..
    selamlar.

    YanıtlaSil

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin

View My Stats