7 Mart 2011 Pazartesi

Hindistancevizli toplar ya da Tavukgöğsü topları



8 Mart kadınlar günü nedeniyle, hafta sonu katıldığım bir program için tavukgöğsünü hindistancevizine bulayarak küçük toplar halinde yapmam istenince bloğa eklenecek yeni bir tarif ortaya çıkmış oldu.Şekil vermesi daha kolay olsun diye ben asıl tarifi biraz değiştirip un miktarını arttırdım.Herkesin çok beğendiği bir lezzet oldu,sunum kolaylığı da hediyesi::)))

Konu kadınlar olunca programa ilkokul 2. sınıf öğrencisi kızımla beraber katıldık::)) Konuşmacı bayanın söylediği “bayanlar evin sobası gibidir,onların yüzü solunca evin neşesi-sıcaklığı da kaçar.Onların yüzündeki sıcaklığı hiç eksiltmemek lazım” sözü kızımı çok etkilemiş olacak ki dünden beri anne unutma “sen evimizin sıcaklığısın” diyor…




Malzemeler:

  • 1 litre süt
  • 1 su bardağı şeker
  • 2 su bardağı un
  • 2 paket vanilya
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
Üzeri için; yarım su bardağı süt

1 paket krem şanti çırpılacak.

Ayrıca yeteri kadar hindistancevizi ve fındık


Hazırlanması:

  • Derin bir tencereye süt, şeker ve unu ekleyip sürekli karıştırarak muhallebi hazırlayın.
  •  Altını kapatıp tereyağı ve vanilyayı ekleyin.
  • 5 dakika kadar mikserle çırpın ve kare bir borcama yayın.
  • Tatlı soğuyunca üzerine hazırladığınız kremşantiyi yayın ve 1 gece buzdolabında bekletin.
  •  Ertesi gün dolaptan çıkardığınız tatlıdan tatlı kaşığı yardımı ile ceviz büyüklüğünde parçalar alıp hafifçe elinizle yuvarlayın ve bolca hindistancevizine bulayın.
  •  Servis tabağına alın ve üzerlerine birer tane fındık yerleştirin.
  • İsteğe göre çikolata sos gezdirin.



9 yorum:

  1. canım benim tatlı süper olmuş.ellerine sağlık.dünya kadınlar günün kutlu olsun.öpüyorum.

    YanıtlaSil
  2. Nefis görünüyor gerçekten ellerine sağlık kadınlar günümüzde kutlu olsun =)

    YanıtlaSil
  3. tek lokmalık harika ellerine sağlık.bayılırım bunlara.

    YanıtlaSil
  4. bu tarife de bayıldım :))

    YanıtlaSil
  5. sizi takip etmek istiyorum ama takip edenler bölümü bulamadım sanki?

    YanıtlaSil
  6. En altta bulabilirsin sevgili Akdeniz kızı,teşekkür ediyorum.Yorum bırakamasamda (minik kızım sağolsun) takip ettiğim bloglar arasındasın.

    sevgiler...

    YanıtlaSil
  7. Merhaba Ab-ı Hayat, benimki bu yazı için gecikmiş bir yorum ama hindistan cevizli topları görünce yazmadan edemedim. Enfes görünüyorlar, ben hindistan cevizine özellikle düşkün olduğum için mi bilmem sabahın bu saatinde bile "Olsa da yesek" dedirtti bana. Ellerine sağlık. Kızınla, ailenle hayırlı bir ömür versin Allah.

    YanıtlaSil
  8. merhabalar ben bayıldım bu toplara bu tarz denedim ama şantili olması değişik geldi,şimdi kaşıkla alıyoruzya topları,yuvarlarken şantili kısmı içtemi kalıcak,yoksa karıltırıpmı yuvarlayacağız,o yuvarlama aşamasını tam anlayamadım?
    çikolata soslular çok hoş görünüyor:)

    YanıtlaSil
  9. merhaba Gülşah,

    şantili kısım içeride kalıyor ama bazen taşabiliyorda dışa,çok önemli değil.H.cevizine bulandığı için görünmüyor.

    teşekkürler...

    YanıtlaSil

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin

View My Stats