29 Mart 2011 Salı

Yoğurtlu Turp Salatası




Geçen haftalarda komşularımdan birisi ile farklı kültürlerin yemekleri üzerine konuşurken turp cacığı yediğini ve çok beğendiğini anlattı. Daha önce hiç aklıma turptan cacık yapmak gelmediği için birkaç gün sonra cacığını değil de salatasını denedim. Biz çok beğendik, içerisinde turp olduğu çok fazla anlaşılmıyor. Farklı, lezzetli ve kolay bir salata tarifi denemek isteyenler için gelsin tarifimiz…

Malzemeler:

  • 1 adet orta boy turp
  • 2 -3 yemek kaşığı yoğurt
  • Tuz
Hazırlanması:


  • Derin bir kâsenin içerisine turpu rendeleyin.
  • Üzerine yoğurt ve tuzu ilave edip karıştırın ve servis tabağına alın.
Not:
Turpların dışını iyice yıkayıp temizlerseniz soymadan rendeleyebilirsiniz. Kırmızı rengi daha güzel bir renk veriyor.


6 yorum:

  1. Hımmm hiç denemedim ama denemekte yarar var.Görüntü çok hoş olmuş.


    sevgiler;

    YanıtlaSil
  2. ellerine sağlık değişik bi tarif çok merak ettim en kısa zamanda deneyeceğim..

    YanıtlaSil
  3. Değişik gerçekten hiç görmemiştim tadını merek ettim doğrusu deniycem en kısa zamanda ellerinize sağlık...

    YanıtlaSil
  4. Ayyyy çok sevindim valla yakınmışız ne güzel :)
    ben arada geliyorum çorum'a hatta seviyorum yaaaa orayı.


    sevgiler;

    YanıtlaSil
  5. Eline sağlık arkadaşım bu tarifi annem hep yapardı şimdi de ben yapıyorum.Biraz gaz yapıyor ama çok seviyoruz sevgiler...

    YanıtlaSil
  6. Denemeli denemeli...

    Sevgiler

    YanıtlaSil

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin

View My Stats