25 Nisan 2011 Pazartesi

Muzlu tart




Sevgili Güler’in pişirip fotoğraflayıp gönderdiği nefis muzlu ve çilekli tart. Bir önceki yazıda ki çilekli tartın muzlu hali, farklı şekillerini denemek isteyenler için bence portakallısı ve limonlusu da çok güzel olacaktır. Eminim tadı harika olmuştur, ellerine sağlık Gülerciğim. Tarif ve fotoğraf için teşekkürler…

Malzemeler:

Hamur (tabanı) için;

• 2 su bardağı un
• 125 gr margarin
• 1 çay bardağı pudra şekeri
• 1 adet yumurta akı
• 1 paket vanilya

Muhallebisi için;

• 1,5 su bardağı süt
• 2,5 yemek kaşığı un
• 2 yemek kaşığı şeker
• 2 yemek kaşığı labne peyniri

Süt, şeker, un kısık ateşte pişirilir ve ılıyınca içerisine labne peyniri ilave edilerek çırpılır.



Üzeri için;

• Muz ya da çilek
• 1 paket muz- sade ya da çilek jölesi






Hazırlanması:


• Öncelikle hamur malzemelerini bir kaba alın ve kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yoğurun.
• Yarım saat dinlendirin.
• Dinlenen hamuru merdane ile tart kalıbının büyüklüğünde açın ve yağlanıp unlanmış tart kalıbına yerleştirin.
• 180 derece de yarım saat pişirin.
• Soğuyan tart hamurunu kalıptan çıkarın ve içerisine muhallebi sürün.
• Muzları ve çilekleri muhallebinin üzerine yerleştirin ve üzerine hazırladığınız (isteğinize göre) sade, muz ya da çilek jölesini dökün.

4 yorum:

  1. süper bi lezzet hıımm...
    sevgiler

    YanıtlaSil
  2. Ufffff çok güzellll olmuş.Canım ellerine sağlık.

    Sevgilerimle;

    YanıtlaSil
  3. nefisss görünüyor,
    Güler hanımın ellerine sağlık:)

    YanıtlaSil
  4. Çok güzel süslenmiş, nefis görünen bir tart. Ellerin dert görmesin.

    YanıtlaSil

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin

View My Stats