12 Nisan 2011 Salı

Porsiyonluk Ispanaklı Köstebek Pasta




Şurada ki ıspanaklı kek fotoğrafını çok beğenince tarifini okumaya başladım yazının sonunda sevgili Hasret bu tarifle ıspanaklı köstebek pastalar yapmayı düşündüğünü yazmış. Bu fikir çok hoşuma gidince geçen hafta gelen misafirlerim için, daha önce yayınladığım köstebek pastasının tarifine ıspanak püresi ilave ederek hazırladım. Çok şık, şirin, lezzetli ve çocukların çok beğendiği pastalar elde ettim. Fikir için teşekkürler Hasret!






Malzemeler:

Kek için;
• 3 yumurta
• Yarım su bardağı şeker
• 1 su bardağı ıspanak püresi
• 2 su bardağı un
• 1 paket kabartma tozu
• 1 paket vanilya


ıspanak püresi için; 250 gr kadar ıspanağın yapraklarını biraz süt ilavesi ile pürüzsüz bir hal alana kadar rondodan geçirin.
Kreması İçin:

• 3 su bardağı süt (200 gr.lık bardakla)
• 3 yemek kaşığı un (tepeleme)
• 1 yemek kaşığı nişasta (tepeleme)
• 5 yemek kaşığı şeker
• 1 paket vanilya
• 1 tatlı kaşığı tereyağı
• Hindistancevizi (istediğiniz kadar, ben yarım su bardağı kullandım)
• 1 tane muz (isterseniz başka meyveler kullanabilirsiniz)
Sütü, unu, nişastayı, şekeri bir tencerenin içerisine alın ve sürekli karıştırarak pişirin. Krema soğuyunca vanilya, tereyağı ve hindistancevizini ekleyip mikserle 3–4 dakika çırpın.1 tane muzu küçük doğrayıp (kararmaması için limon suyuyla karıştırmayı unutmayın)kremaya ekleyin, hafif karıştırın. Ben bu defa kremaya kırılmış fındık parçaları ve yarım paket toz krem şanti ekledim.



Hazırlanması:

• Yumurta ve şekeri mikserle en az 10 dakika çırpın.
• ıspanak püresini ekleyip hafif karıştırın.
• Unu, vanilyayı, kabartma tozunu bir tabakta karıştırın.
• Yumurtalı karışımın içerisine eleyerek ilave edin.
• Tahta kaşıkla kek malzemesini söndürmeden karıştırın.
• Kek malzemesini yağladığınız mini fırın (ben büyük boy dikdörtgen borcam kullandım) tepsisine boşaltın.
• 150 dereceli önceden ısınmış fırında fazla kurutmadan pişirin.(ben 15 dakika pişirdim)
• Pişen ve soğuyan keki bir çay bardağının ağzı ile keserek yuvarlak parçalar çıkarın ve başka bir tepsiye alın.
• Kalan kek parçalarını rondodan geçirip geniş bir tabağa boşaltın.
• Bir tane yuvarlak kek parçasını alın sütle ıslatın ve üzerine 1 çorba kaşığı dolusu soğumuş olan kremadan koyup hemen parçalanmış keklerin üzerine kremalı tarafını atın.
• Elinizle sağa-sola yuvarlayarak kek parçalarının kremanın her yerine gelmesini ve yuvarlak şekil almasını sağlayın.
• Kalan kekler için de aynı işlemi uygulayın.
• Ağzı kapalı bir kaba alarak köstebeklerinizi bir gece dolapta dinlendirin.



17 yorum:

  1. İnsanda bahar hissi uyandıran bir fotoğraf ve tarif olmuş:)

    Ellerine sağlık canım..

    YanıtlaSil
  2. Çok iyi fikir,çok da güzel gözüküyor,ellerine sağlık..

    YanıtlaSil
  3. ellerine sağlık tatlım nefis bunlar bayılırım köstebek pastaya:)sevgiler

    YanıtlaSil
  4. köstebek pastaların kakaolusunu yapmıştım,ama ıspanaklısını ilk defa gördüm,bence süper olmuşş.görüntüye bayıldım,ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
  5. Nefis görünüyorlar arkadaşım eline sağlık sevgilerimle...

    YanıtlaSil
  6. Offffffff çok güzel olmuşşş.En kısa zamanda bende yapacağım.

    Ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
  7. Görüntü süperr. Ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
  8. Görüntüsü tam mevsimlik olmuş ellerinize sağlık

    YanıtlaSil
  9. Gerçekten çok hoş görünüyor, nasıl imrendim şimdi... Ellerine sağlık canım, sevgiler...

    YanıtlaSil
  10. Pratik ve hos gorunumlu pastaciklar, begendim ellerine saglik canim..

    YanıtlaSil
  11. canimcimmm :)) harikasin tatlim, pastaciklar bomba olmus :)
    ellerine kollarina saglik! afiyet sekerler olsun! kocaman öpüldün..

    YanıtlaSil
  12. çok hoş görünüyor bu minik pastacıklar.elinize saglık.

    YanıtlaSil
  13. Selam canım
    Ben geçenlerde facedeki gurupda paylaşmıştım aynısının biraz daha süslüsünü görmüş olman lazım? Gerçekten nefis oluyor seninkiler de süper olmuş eline sağlık
    Sevgiler

    YanıtlaSil
  14. merhaba Aynur,

    Hatırlıyorum tabiki senin paylaştığın pastalarını,bunlar da benim bir yıl önce(geçen sene) paylaştıklarım.Zaten tarihlerden de anlaşılıyor....

    sevgiler...

    YanıtlaSil
  15. ellerinize sağlık ipuçlarınızı aldım deneyeceğim insaallah..:)yağmur..

    YanıtlaSil
  16. merhaba Yağmur,
    Umarım deneyip beğenmişsindir...

    YanıtlaSil
  17. Enfes bir şeye benziyor :)

    YanıtlaSil

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin

View My Stats