16 Nisan 2011 Cumartesi

Portakal soslu (püreli) kurabiye




Benim her konuda marifetli bir arkadaşım var; Gülsen. Geçen hafta harika lezzetlerin olduğu bir sofrada muhabbet ederken daha önce yaptığı çok lezzetli bir kurabiyeden söz açıldı. Sevgili Ayla tadına bakmış ve çok beğenmiş ama doğaçlama olduğu ve not alınmadığı için tarifi yok maalesef. Bende nette biraz araştırma yaptım ve böyle bir tarife ulaşamadım. İş başa düştü diyerek şekli ve sosunda ki malzemeleri hatırlayarak anlatılan kurabiyenin tarifini oluşturmaya çalıştım. Hamurunda daha önce Gülsen’in yapıp getirdiği incirli ruloların tarifini kullandım. Benim hayalimde ki kurabiye olmasa da yoğun portakal kokulu, lezzetli bir kurabiye oldu. Sosunda ki mısır unu ayrı bir lezzet verdi. Portakal mevsimi geçmeden birkaç deneme daha yaparsam buradan paylaşırım. Sizlerin bildiği sosunda mısır unu olan kurabiye tarifiniz varsa ve paylaşırsanız sevinirim…






 
Malzemeler:

 
Hamuru için;

 
• 1 adet yumurta
• 1 çay bardağı sıvı yağ
• 1 çay bardağı yoğurt
• 1 çay bardağı pudra şekeri
• 1 paket Kabartma Tozu
• 3 su bardağı un
• 1 adet portakal kabuğu rendesi



 
Portakal Sosu (püresi) için;

 
• 2 portakal (kabukları soyulmuş)
• Yarım çay bardağı şeker
• 1 su bardağı mısır unu
• 1 yemek kaşığı portakal kabuğu rendesi

 

 
Portakalların kabuklarını soyup şeker ve mısır unuyla birlikte rondo da püre haline getirin. Daha sonra portakal kabuklarını da ilave edip karıştırın.







Hazırlanması:


• Unu ve kabartma tozunu eleyip derin bir kaba alın.
• Üzerine yumurta, sıvı yağ, yoğurt, pudra şekeri ve bir portakal kabuğu rendesini ekleyip ele yapışmayan bir hamur elde edene kadar iyice yoğurun.
• Hamuru iki eşit parçaya bölün ve her birini yarım cm kalınlığında dikdörtgen şekilde açın.
• Üzerlerine portakallı - mısır unlu sosu paylaştırarak sürün ve rulo yapın.
• Streç filme sarıp dondurucuda yarım saat bekletin. Ben 1 saat beklettim, siz isterseniz bir gece önce hazırlayıp dolapta bekletip ertesi gün pişirebilirsiniz.
• Bu sürenin sonunda dolaptan çıkartıp 1 cm kalınlığında dilimleyin ve bu dilimleri yağlı kâğıt serilmiş fırın tepsisine dizin.
• 175 derece de 20–25 dakika pişirin.
• Fırından çıkartıp soğutun.



6 yorum:

  1. hem dogaclama hemde müthis lezzetli görünüyor :) hmm lezzetini cok merak ettim :) ellerine saglik canim.. sicacik sevgiler

    YanıtlaSil
  2. çok değişik bir kurabiye olmuş,tadını çok merak ettim.ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
  3. mis gibi portakal kokulu.harika olur canım.ellerine sağlık.öpüyorum.

    YanıtlaSil
  4. ohh ellerine sağlık tatlım süpper

    YanıtlaSil
  5. mısır unu deyince ampül yandı kafamda.. yıllar önce oktay ustadan bir tarif almıştım ama limonluydu o. bi kaç kere yapmıştım ama o zamanlar bloğum yoktu:( acaba tarifi nerelerde. bi bakayım..

    ellerine sağlık canım.

    YanıtlaSil
  6. mis gibi portakal kokuları geldi bana:))) ellerine sağlık çok güzel olmuşlar

    YanıtlaSil

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin

View My Stats