10 Mayıs 2011 Salı

Eti puf pasta


Porsiyonluk köstebek pastaları yaptığımda aklımda farklı sunum fikirleri var, inşallah deneyebilirsem paylaşırım demiştim. Sonra ki günlerde misafirlerimin gelmesini fırsat bilerek yeşilin büyüsüne kapılıp ıspanaklı halini denemiş ve mest olmuştum. Kermes içinse hem kakaolu hem ıspanaklı hem de renkli şekerlerle eti puf pastası diyebileceğim halini yaptım. Diyebileceğim diyorum çünkü görüntü olarak benzese de kızlarımın hatta bizim de bayıldığımız hazır satılanlara pek benzemiyor tat olarak. Benim kullandığım krema yerine sizler koyu kıvamlı hazırlanmış krem şanti kullanabilirsiniz. Ama bu pasta üzerinden denemelere devam edeceğim, içime sinen bir tarif yakalarsam da paylaşırım sizlerle.

Gülşah Hanım tarif özellikle sizin için gelsin…



Malzemeler:
Kek için;

• 3 yumurta
• Yarım su bardağı şeker
• 1 kahve fincanı su
• 3 yemek kaşığı kakao
• 1 su bardağı un (tepeleme)
• 1 paket kabartma tozu
• 1 paket vanilya
• 1 limon kabuğu rendesi


Kreması İçin:
• 3 su bardağı süt (200 gr.lık bardakla)
• 3 yemek kaşığı un (tepeleme)
• 1 yemek kaşığı nişasta (tepeleme)
• 5 yemek kaşığı şeker
• 1 paket vanilya
• 1 tatlı kaşığı tereyağı
• Hindistancevizi (istediğiniz kadar, ben yarım su bardağı kullandım)
• 1 tane muz (isterseniz başka meyveler kullanabilirsiniz)

Sütü, unu, nişastayı, şekeri bir tencerenin içerisine alın ve sürekli karıştırarak pişirin. Krema soğuyunca vanilya, tereyağı ve hindistancevizini ekleyip mikserle 3–4 dakika çırpın.1 tane muzu küçük doğrayıp (kararmaması için limon suyuyla karıştırmayı unutmayın)kremaya ekleyin, hafif karıştırın.



Hazırlanması:

• Yumurta ve şekeri mikserle en az 10 dakika çırpın.
• Su ve limon kabuğu rendesini ekleyip hafif karıştırın.
• Unu, vanilyayı, kabartma tozunu ve kakaoyu bir tabakta karıştırın.
• Yumurtalı karışımın içerisine eleyerek ilave edin.
• Tahta kaşıkla kek malzemesini söndürmeden karıştırın.
• Kek malzemesini yağladığınız mini fırın (ben büyük boy dikdörtgen borcam kullandım) tepsisine boşaltın.
• 150 dereceli önceden ısınmış fırında fazla kurutmadan pişirin.(ben 15 dakika pişirdim)
• Pişen ve soğuyan keki bir çay bardağının ağzı ile keserek yuvarlak parçalar çıkarın ve başka bir tepsiye alın.
• Bir tane yuvarlak kek parçasını alın (ben her kek parçasını çok kuru olmasın diye 1 tatlı kaşığı kadar sütle ıslattım) ve üzerine 1 çorba kaşığı dolusu soğumuş olan kremadan koyup (ben daha düzgün bir görünümü olsun diye bıçakla kremayı düzelttim) hemen renkli şekerlerin üzerine kremalı tarafını atın.
• Elinizle sağa-sola yuvarlayarak renkli şekerlerin kremanın her yerine gelmesini ve yuvarlak şekil almasını sağlayın.
Kalan kekler için de aynı işlemi uygulayın.
Eti puf pastanızı servise kadar dolapta dinlendirin.





7 yorum:

  1. Eti puf yapmak istiyorsan marşmelov yapman gerekiyor:) Bunun içinde jöle veya jelatin kullanman lazım kremanın içinde.

    Ben de tüm malzemeleri aldım ama bakalım n ezaman yapacağım. Aaa bak aklıma geldi günümüzde yaparım belki:)))


    Ellerine sağlık canım.

    YanıtlaSil
  2. Nefiiiisssssss, eline saglık cnm.

    YanıtlaSil
  3. ne guzel rengarenk tam ayselık olmus:)

    YanıtlaSil
  4. Çok güzel görüntü.Ellerine sağlık canım.


    Sevgilerimle;

    YanıtlaSil
  5. Çok tatlı görünüyor bu pasta:) ellerine sağlık canım:)

    YanıtlaSil
  6. bengisu hanım tarif için teşekkürler kısa sürede bu tarifi deneyeceğim kekte hiç yağ olmaması acaba kuru olmazmı sorusunu aklıma getirdi,ben köstebek pastaları 2su bardağı unla biraz sıvıyağla büyük dikdörtgen borcamda yapıyordum ama bunuda denerim,krema olarak daha lezzetli olması için ben kremaya bir paket kaymak tadında çırpılmış şanti,yatım paket çırpılmış krem şanti ekleyerek çok lezzetli elde ediyorum,ama üstü şekerli olarak yapınca tam eti puf gibi olmuş,kremasını o şekilde hazırlayarak deniycem bu tarifi,benim kremam 2 su bardağı sütle yapılıyordu bu tarifle oldukça çok krema çıkar ama ölçüleri bozmamak adına krema tarifinide değiştirmiyim en iyisi şantili eklemelerimi bu kremaya eklerim:)

    YanıtlaSil

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin

View My Stats