29 Mayıs 2011 Pazar

Muhallebili EtimekTatlısı


Birkaç ay önce tarifini sizlerle paylaştığım, sevgili Disal’in süper pastasını sıkça yapar olmuştum. Çok sevdiğim bir arkadaşım için hazırladığımda “bu pastanın etimeklisini ne çok yapardım” deyince bir sonra ki misafirlerime bu haliyle deneyip ikram ettim. Aslında arkadaşım yaptığında tarifini vermiştim ama kendi yaptığım haliyle de paylaşıp gün yüzüne çıkarmak istedim… Ben daha hafif olsun istediğimden şerbetteki şeker miktarını azalttım siz damak zevkinize göre ayarlayabilirsiniz. Daha önce verdiğim tarif için buraya, meyveli sos için buraya, çikolata sos için buraya , etimek tatlısı içinse buraya tıklayabilirsiniz…






Malzemeler:

  • 1 paket etimek
  • 1 paket Ülker kakaolu pötibör bisküvi

Şerbet için;
  • 1 su bardağı şeker
  • 2 su bardağı ılık su
Su ve şekeri şeker eriyene kadar karıştırın.


Krema için;


  • 4 su bardağı süt
  • 1 su bardağı un
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 paket vanilya
  • 1 tatlı kaşığı tereyağı
Süt, un ve şekeri derin bir tencerenin içerisinde kısık ateşte sürekli karıştırarak pişirin.Ocaktan alınca tereyağı ve vanilyayı ekleyip karıştırın.


Şanti için;

  • 1 paket krem şanti
  • 1 su bardağı soğuk süt
Süt ve krem şantiyi mikser ile çırpın.



Hazırlanması:

  • Etimekleri büyük boy dikdörtgen borcamın içerisine dizin (ben 14 tane kullandım).
  • Üzerine hazırladığınız sıcağa yakın ılık şerbeti gezdirin ve etimeklerin şerbeti çekmesi için bekleyin.
  • Bir süre sonra etimekler şerbeti tamamen çekip yumuşayacaklar.
  • Etimekler şerbeti çektiği zaman hazırladığınız kremanın yarısını sıcakken üzerine yayın.
  • Muhallebinin üzerine kakaolu pötibör bisküvileri bir sıra halinde dizin.
  • Bisküvinin üzerine kalan kremayı yayın ve soğumasını bekleyin.
  • Kremşantiyi 1 su bardağı soğuk süt ile iyice çırpın ve kremanın üzerine yayın.
  • Buzdolabında 5–6 saat bekletip servis yapın.




Servis önerisi; pastanın muhallebili kısmını bir gece önce hazırlayıp buzdolabında bekletebilir ertesi gün krem şanti ve sosunu hazırlayabilirsiniz. Servis yaparken isterseniz üzerine çikolata sos ya da meyveli sos dökebilirsiniz. Sos dökmek isterseniz bol kakao serpebilirsiniz ya da sade olarak servis edebilirsiniz. Çikolata sos görüntü olarak çok yakışıyor ama meyveli sos ayrı bir lezzet veriyor bence. Ben hem vişneli hem çikolatalı sos hazırladım.




6 yorum:

  1. Bana birşeyler oluyor:)
    Ellerine sağlık canım.

    YanıtlaSil
  2. Valla görünce ekrana yapıştım.Naıl güzel görünüyoerlar öyle.Ellerine sağlık canım.

    Sevgiler;

    YanıtlaSil
  3. Canım; çok güzel ve lezzetli olduğu kesin, ellerin dert görmesin..Kocaman öptüm...Sevgilerrrr...

    YanıtlaSil
  4. canım ellerine sağlık...bu halide ayrı gayrı güzel olmuş..nefis görünüyor.bende meyveli sosu daha çok beğeniyorum bu pastaya en çok yakışan meyveli sos :)))ellerine sağlık görüntüsü çok güzel olmuş.

    YanıtlaSil
  5. ne güzel varolan tatların benzerlerini bilmek yapmak işte bu yaratıcı zekayı da ortaya çıkarıyor.ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
  6. Bu müthiş birsey nefis nefis, eline sağlık cnm.Hayırlı kandiller...


    Dua ile...

    YanıtlaSil

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin

View My Stats