8 Haziran 2011 Çarşamba

Muhallebisiyle pişen kek




Geçen haftalarda facebook sayfasında sevgili Lama bu harika kekin bağlantısını paylaştığında dikkatimi çekti ve hemen tarifini not ettim. Tarif sevgili Tarifkolik (Öznur) sitesinden. İlk denediğimde tarifte değişiklik yapmadım ama ikincisinde yağ miktarını yarım su bardağı sıvıyağ yarım su bardağı erimiş tereyağı olarak değiştirdim. Bence hiçbir fark olmadı ama tercih size kalmış. Fotoğraftaki kek dün akşam gelen misafirlerim için hazırladığım, herkesin beğendiği ıslak kıvamlı bir kek oldu. Tarif için teşekkürler Tarifkolik

Aslında daha önce Mutfak Güncesi’nin buna benzer bir tarifini denemiştim o tarif portakallı muhallebiyle yapılıyordu. Bakmak isterseniz tarif burada, ben portakallısını da beğenmiştim.







Malzemeler:


Kek İçin;


• 125 gr. oda sıcaklığında margarin (yarım su bardağı sıvıyağ + yarım su bardağı erimiş tereyağı kullandım)
• 4 yumurta
• 1 su bardağı toz şeker
• 2 yemek kaşığı kakao
• 1,5 su bardağı un
• 1 paket kabartma tozu


Muhallebisi İçin;


• 2,5 su bardağı süt
• 5 yemek kaşığı toz şeker
• 1 yemek kaşığı tepeleme nişasta
• 1 yemek kaşığı kakao
• 80 gr. bitter çikolata


  • 2 su bardağı sütü bir tencerede kaynatın.
  • Başka bir tencere veya cezvede yarım su bardağı süt, kakao ve nişastayı ocak üzerinde karıştırarak pütürsüz hale getirin.
  • Kaynayan 2 su bardağı süte karıştırarak ilave edin. 2–3 dakika pişirin. Ocaktan almadan çikolatayı içine kırın, ara sıra karıştırarak soğumaya bırakın.

(ben ilk yaptığımda aynı bu şekilde yaptım ama ikincisinde hepsini aynı anda karıştırarak normal puding pişirir gibi pişirdim. Ocağın altını kapatınca da çikolatayı ilave edip soğuyana kadar ara sıra karıştırdım)









Hazırlanması:


  • Kek için margarin ile şekeri çırpın.
  • Yumurtaları ekleyip tekrar çırpın.
  • Kakaoyu ekleyin iyice çırpın.
  • Un ve kabartma tozunu ekleyin ve bir kez daha çırpın.
  • Kelepçeli kalıbınızı yağlayın (ben yağlı kağıt ile kapladım) kek hamurunun yarısını dökün.
  •  Üzerine soğuttuğunuz muhallebiyi kenarlarına çok yaklaştırmadan sürün.
  • Kalan kek hamuruyla üzerini kapayın.
  •  180 derece önceden ısınmış fırında 30 dakika ya da batırdığınız kürdan temiz çıkana kadar pişirin. Üzerini pudra şekeri ile süsleyin.

10 yorum:

  1. canım harika görünüyor ellerine sağlık...bende bunun çikolata sosu ile yapılanını yapıyorum..oda güzel oluyor...bunu soğuyunca yiyceksin öyle güzel oluyo daha çokda..ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
  2. ellerinize sağlık çok güzel görünüyor böyle bir pasta hiç yapmamıştım deniyeceğim...

    YanıtlaSil
  3. çok güzel ,çok nefis olmuş ellerinize sağlık sevgiler

    YanıtlaSil
  4. Tarifkolik/Öznur9 Haziran 2011 01:24

    Ellerine sağlık canım şahane olmuş kekin :) Yalnız tarifi mutfaktan mis kokular blogundan almıştım bende bana ait değil belirteyim. Güzel yorumların için çok teşekkür ederim canım sevgiler..

    YanıtlaSil
  5. Ben bugün nu kekten kesin yapacağım.Epeeeyyydir yapmayı istiyordum iyi oldu bu postun.


    Ellerine sağlık canım.

    Selamlar;

    YanıtlaSil
  6. ellerinize sağlık çok lezzetli görünüyor.Denerim en kısa zamanda:)

    YanıtlaSil
  7. tarifi tam olarak uyguladım kullandıgım kalıp da çok uygundu fakat sonuç tam bir fiyasko oldu. sizin elinize sağlık ama 20 senedir mutfak tecrübem var böylesine kötü bir deneyimim olmamıştı :(
    pınar

    YanıtlaSil
  8. merhaba Pınar hanım,

    Kötü bir tecrübe yaşamanıza üzüldüm,harika bir tariftir çünkü.Özellikle de soğuduğunda içerisinde ki muhallebisiyle tam bir yaş pasta oluyor.Sorunun ne olduğunu da merak ettim açıkcası, yazarsanız sevinirim.


    sevgiler...

    YanıtlaSil
  9. 30 dk pişirdim ama pişmedi malesef:(

    YanıtlaSil
  10. Bazen fırınların pişirme süreleri değişebiliyor,test edip biraz daha pişirseydiniz keşke,üzgünüm....


    sevgiler....

    YanıtlaSil

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin

View My Stats