4 Haziran 2011 Cumartesi

Sodalı poğaça




Aslında çok uzun zaman önce tarifini paylaşacaktım ama not aldığım kâğıdı kaybedince tarifi veremedim. Geçenlerde tarifin yazdığı kâğıt elime geçtiğinde hemen bilgisayara aktardım. Bu yumuşacık ve lezzetli poğaçaları arkadaşım Birsen hazırlamıştı bizler için. Tarif için teşekkürler Birsen…



Malzemeler:

  • 1 su bardağı yoğurt
  • Yarım şişe soda
  • Yarım çay bardağı sıvıyağ
  • Yarım paket margarin
  • Yarım paket yaşmaya
  • 5 yemek kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 2 yumurta
  • Aldığı kadar un
Hazırlanması:

  • Derin bir kabın içerisine yoğurt, sıvıyağ ve mayayı alın ve maya eriyene kadar karıştırın.
  • Soda, yumuşamış margarin, şeker, tuz ve yumurtaları da ekleyip karıştırın.
  • Bir yumurtanın sarısını poğaçaların üzerine sürmek için ayırın.
  • Kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edene kadar un ilavesi yapın ve hamur yoğurun.
  • Hamurdan parçalar koparıp istediğiniz şekilleri verin ve yağlanmış tepsiye dizin.
  • Buzdolabında bir gece bekletin ertesi gün üzerlerine yumurta sarısı sürüp 200 derece önceden ısıtılmış fırında pişirin. Piştikten sonra fırından hemen çıkarın.
Not; arkadaşım bir gece buzdolabında bekletmiş ve sorun yaşamamış, oldukça da lezzetliydi ve güzel kabarmıştı poğaçalar. Siz isterseniz hemen pişirebilirsiniz.





1 yorum:

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin

View My Stats