1 Ekim 2011 Cumartesi

Kabak beğendili tavuk sote




Bugün ki ikinci tarifimizde Melda’nın sitesinden. Aslında daha önce de kabak beğendi yapmış ve çok beğenmiştim. Tavuk sote de ailenin sevdiği yemekler arasında olunca ikisinin birleştirilmiş halini denemek istedim. Hem kızların severek yediği bir lezzet ortaya çıkmış hem de anneannemin bahçesinden getirdiği kabakları değerlendirmiş oldum…


Malzemeler:

  • 1 tavuk göğüs eti
  • 2 orta boy soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 2 domates
  • 4 biber
  • tuz
  • sıvıyağ

beğendisi için;

  • 2 kabak
  • 100 gr. kaşar peynir (eklemedim)
  • 2 su bardağı süt
  • 3 çorba kaşığı un
  • sıvıyağ
Teflon tavada rendelenmiş kabakları çok az sıvıyağ ilavesi ile pişirin. Kabaklar pişerken, tereyağı eritilip, un kavrulur. Süt de eklenip kaynatılır. Önce kaşar peynir rendesi, sonra da kabaklar ilave edilip güzelce karıştırılır.

(ben kabakları sıvıyağ ilavesi ile pişirdikten sonra içerisine unu ilave edip çok az kavurdum ve süt ekleyip karıştırarak pişirdim. En son tuzunu ilave ettim, kaşar peynir eklemedim.)


Hazırlanması:

  • Soğan ve sarımsağı sıvıyağda kavurun.
  • İçerisine kuşbaşı tavukları ilave edip sotelemeye devam edin.
  • Tavukların pişmesine yakın küp doğranmış domates ve biberler de ilave edip pişirin.
  • Kabak beğendi yi servis tabağına alın ve üzerine sotelenmiş tavuktan koyun. Sıcak servis yapın.


3 yorum:

  1. Kabak beğendiyi denemek istiyorum ben de. Tadı nasıl olur diye yapmaktan çekiniyorum ama yazdığınıza göre güzel oluyor. Kabak üstüne tavuk sote de güzel bir seçim. Ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
  2. çok lezzetli görünüyor kabakla hiç denememiştim ama mutlaka deneyeceğim ellerinize sağlık sevgiler

    YanıtlaSil
  3. Iyi fikir! Eline saglik güzel görünüyor, kabakla leziz olacagini tahmin edebilyiorum. Ben yeni Ispanakli begendi yaptim senin gibi Sibelden begendi tarifine et ekleyerek. Bunu da deneyecegim. Sevgiler

    YanıtlaSil

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin

View My Stats