13 Ekim 2011 Perşembe

Odun Ateşinde Et Sote…




Aslında bu nefis yemek hakkında çok fazla bir şey söylemeye gerek yok, başlık yeterli olur. Ama ben odun ateşinde pişen yemeğin lezzetini bilmeyenler için anlatayım::)))).Tek kelime ile harika oluyor… Bir gün kendiniz ve sevdikleriniz için bir güzellik yapıp, böyle bir gün yaşayın ve bu nefis yemeğin tadına bakın… Biz arkadaşlarımızın bahçelerini ziyarete gittiğimizde yapmıştık. İsterseniz evde de deneyebilirsiniz ama lezzeti konusunda garanti veremem. Daha önce söylediğim gibi illaki odun ateşi ve bakır tavada pişmeli…

Malzemeler:

  • 1 kilo dana kuşbaşı
  • 1 adet patlıcan
  • 4 orta boy kuru soğan
  • 4 orta boy sivribiber
  • 1 tane salçalık kırmızıbiber
  • 4 -5 orta boy domates
  • Tuz
  • Sıvıyağ
Hazırlanması:

  • Öncelikle etlerinizi çok az sıvıyağ ilavesi ile tavada soteleyin.
  • Ara sıra sıcak su ilavesi yaparak ve karıştırarak pişirin.(Biz odun ateşinde yüksek ısıda pişirdiğimiz için 3–4 defa sıcak su ilavesi yaptık)
  • Pişen ve suyunu çeken etlerinize küp doğranmış soğan, patlıcan ve biberleri ilave edin.
  • Bir kaç dakika sonrada kabukları soyulup doğranmış domateslerinizi ve tuzu ekleyin.
  • İsteğinize göre sıcak su ilavesi yaparak birkaç dakika daha pişirin.

3 yorum:

  1. ohhh mmiiss miss:))
    yumuşacıkk nee güzell olmuşş o sote öylee:))
    bilmezmiyimm odun ateşinin farkını..
    annemin o pırıl pırıl kalaylı bakır kaplarında pişen yemekleri geldi aklıma:)
    afiyet ball olsun canım..
    gönül dolusu sevgilerimle...

    YanıtlaSil
  2. e tabi birde arkadaş sohbeti olcak yanında...nefis görünüyor...tadı harikadır zaten....ellerinize sağlık canım.

    YanıtlaSil
  3. Odun ateşinin lezzetine hiç kimse inkar edemez. Et sote nefis görünüyor. Ellerine sağlık.

    YanıtlaSil

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin

View My Stats