18 Ekim 2011 Salı

Tabansız cheesecake (Lor peynirli kek)


 

Özellikle lor peynirini evde kendim yaptığım zamanlarda hazırladığım bir tatlı. Şu sıralar sıkça yapmasam da bizim evde sevilen bir lezzet. Bir de tabansız yapayım nasıl olacak diyerek hazırladığım denemelerimden birinde çekilmiş bir fotoğraf,anlayacağınız arşivin tozlu sayfalarından gelen bir tarif:::))))






Malzemeler:


  • Yarım su bardağı kaymak
  • Yarım su bardağı yoğurt
  • 1 su bardağı lor peyniri
  • Yarım su bardağı şeker
  • 1 yumurta
  • 2 yemek kaşığı un
Hazırlanması:


  • Kaymak, yoğurt(koyu kıvamlı),tatlı lor peyniri ve şekeri mikserle pürüzsüz bir kıvam elde edene kadar çırpın.
  • Yumurtayı ekleyip tekrar çırpın.
  • En son unu ilave edip, tabanına yağlı kâğıt serdiğiniz kelepçeli bir kek kalıbına karışımı dökün.
  • 180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin.
  • Fırının içerisinde soğutun. En az 3–4 saat tercihen 1 gün buzdolabında bekletin.
Notlar; İsteğinize göre servisten önce çikolata sos dökebilirsiniz.

Şeker miktarını damak tadınıza göre arttırabilirsiniz.
İsterseniz kek pişerken üzeri çatlamasın diye fırının içine küçük bir kase ile su koyabilirsiniz



4 yorum:

  1. çok leziz gözüküyor

    eline sağlık olsun

    YanıtlaSil
  2. tek kelimeyle harika olmuş... müthiş. ellerine sağlık.

    Kahve Dükkanı'ndan sevgiler...

    YanıtlaSil
  3. Bisküviyi tercih etmeyen akrabalar var. Onlar için tabansız cheesecake yapmak güzel bir fikir. Ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
  4. Çok güzel bir tarifmiş bu, tabansız cheesecake ararken sitenizle karşılaştım. Mutlaka deneyeceğim:)

    YanıtlaSil

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin

View My Stats