15 Kasım 2011 Salı

Kolay pizza & Tencere Pizzası





Geçen haftalarda (sitede birçok güzel tarifi ve harika sofra fotoğrafları bulunan) arkadaşım Elmas’la,  buraya bizden sonra taşınan başka bir arkadaşımızı ziyarete gittiğimizde ev sahibi harika bir şekerpare ve tuzlu simit yapmıştı. Onların tariflerini alırken söz tencere kekinden açılınca ev sahibi kendisinin de tencere pizzası yaptığından bahsetti. Çok kolay ve pratik olduğunu söyleyince tarifi aldım ve hatta ertesi gün kahvaltıya denedim. Sonrasında da çocuklar tarafından çok sevilince sıkça yapar oldum. Bu sabah tekrar yapmışken tarifi sizlerle de paylaşmak istedim… Tarif için teşekkürler Asiye.






Bu tarifi Gelibolu17'nin hazırladığı "Çay, Kahve Bahane" etkinliğinin 14 KASIM–28 KASIM tarihleri arasında ki ev sahibi Çaçaron blog’a gönderiyor, kolaylıklar diliyorum.


Malzemeler:


  • 1 yumurta
  • 2 yemek kaşığı yoğurt
  • 2 yemek kaşığı sıvıyağ
  • Yarım paket kabartma tozu
  • 4 kahve fincanı un
  • Tuz
Üst malzemesi için;

  • 3–4 sosis
  • Yarım çay kaşığı kekik
  • 1 yemek kaşığı ketçap




Hazırlanması:



  • Bütün malzemeleri derin bir kabın içerisinde karıştırın ve hamur yoğurun.
  • Hamuru merdane ya da oklava ile en büyük boy teflon tavanızın ya da tencerenizin boyutunda açın.
  • Tavaya yerleştirin.
  •  Üzerine ketçap sürün ve kekik serpin.
  • İstediğiniz malzemelerden ilave edip kapağını kapatın ve ocağınızın en büyük gözünde kısık ateşte 10 dakika pişirin.
  • 10 dakikanın sonunda ocağı kapatın ve kaşar peyniri rendesi serpin kapağı tekrar kapatıp peynirlerin erimesini sağlayın.
Benden notlar; ben malzeme olarak sosis kullandım. Hamur çabuk piştiği için sosisleri daha önceden çok az sıvıyağla ayrı bir tavada soteledim. Tarifi aldığım arkadaşım mantarlı yaptığında da mantarları öncesinden soteliyormuş. Tencere y a da tavanızın en büyük boy olması gerekiyor. Küçük tava kullanacaksanız hamuru ikiye bölün ve iki ayrı tencerede pişirin. Tencere küçük olup hamur kalın gelirse içi tam olarak pişmeyebiliyor. Pişirirken 10 dakikayı geçirmeyin hamurun alt kısmı yanabiliyor.





11 yorum:

  1. çok kolay ve lezzetli di mi:) ben de arada bir yaparım..2 ayda bir meselaa:)) afiyet olsun:)

    YanıtlaSil
  2. Bende sık yapıyorum ama her defasında
    resim çekmeden bitiyor gerçekden çok güzel ve basit.
    Eline sağlık canım..

    YanıtlaSil
  3. tuttum bu tarifi bende

    denicem inşaAllah :)

    YanıtlaSil
  4. hmm ellerine sağlık çok güzel fikir :)sevgiler

    YanıtlaSil
  5. tam benlik birşey olmuş haftasonu çocuklara yapmak lazım eline sağlık kardeşim selamlar.

    YanıtlaSil
  6. tarifinizi bloğumda yayınladım..Çok teşekkürler..
    http://yasamladans.blogspot.com/2011/11/caykahve-bahane-etkinligimiz-keyifle.html

    YanıtlaSil
  7. Pizza nefis görünüyor,su tencerenin yapmayacagi is yok yani,
    :))
    Pastadan tutta pizzaya kadar zaten yemekler hep onun. :)
    Eline saglik cnm...

    YanıtlaSil
  8. çok güzel görünüyor canım..ellerine sağlık...buna benzer bende yapmıştım sanki.tava pizzası diye galiba..gerçekten lezzetli bi tarif..

    YanıtlaSil
  9. Bir dönem hazır hamurdan teyzem ne yapardı bizlere ah güzle günlerdi anneannemde hayattaydı.Güzel şeyler hatırladım,sağolasın...ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
  10. ellerine saglık cok pratik bir pizzaymıs...ince hamurlu olusuda güzel...sevgiler...

    YanıtlaSil
  11. Çok pratik bir tarif ellerine sağlık arkadaşım...

    YanıtlaSil

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin

View My Stats