9 Aralık 2011 Cuma

Limon soslu kurabiye



 

Aslında bu tarz çekilişlere katılmayı pek sevmiyorum ama hazırlayan Papatya olunca ayrıcalık yapıp katılıyorum. Gerçi geçen çekilişinde kazanamamıştım ama belki bu defa güzelim peçete halkalarını kazanma şansını elde edebilirim::)))Dün akşam etkinlik süresinin bitmesine az kaldığını fark ettiğimde hemen kurabiyeleri denedim. Yarım ölçü yapıp daha pratik olsun ve akşam çayının yanına eşlik etsin diye rulo olarak hazırladım. Bir de hamurunda ki labne peynirini kullanmadım, sizler buradan asıl tarife ulaşıp hakkını vererek yapın. Bugün fotoğraf çektikten sonra kalan son iki tane kurabiyeden bir tanesini almak için uzandığımda iki yaşındaki kızım ikisine birden elini uzatmıştı, sanırım size lezzeti hakkında başka bir şey söylememe gerek yoktur::))))










Malzemeler:


  • 1 limon kabuğu rendesi
  • 1 yumurta
  • Yarım su bardağı şeker
  • Yarım su bardağı erimiş tereyağı
  • Yarım su bardağı nişasta
  • Yarım paket kabartma tozu
  • 1,5 su bardağı + 1 yemek kaşığı un


Limon sosu için;

  • 1 limon kabuğu rendesi ve suyu
  • 2–3 yemek kaşığı şeker
  • 1 yemek kaşığı nişasta
  • 1,5 çay bardağı su

Limonun kabuğunu sosu hazırlayacağınız tencereye rendeleyin ve suyunu sıkın. Nişastayı, şekeri ve suyu ilave edip kısık ateşte karıştırarak pişirin. Pişen limon sosunu ara sıra karıştırarak soğutun.


Hazırlanması:

  • Limon kabuğunu derin bir kâsenin içerisine rendeleyin.
  • Yumurtayı, şekeri ve erimiş tereyağını ilave edip karıştırın.
  • Nişasta, kabartma tozu ve unu karışımın üzerine eleyerek hamur yoğurun.
  •  Hamuru yağlı kâğıt ya da buzdolabı poşetinin üzerine alıp üzerine tekrar buzdolabı poşeti koyup merdane ile dikdörtgen şeklinde açın.
  •  Açtığınız hamurun üzerindeki poşeti alıp soğuyan sosu kaşıkla hamura yayın.
  • Hamurun altındaki buzdolabı poşeti yardımıyla hamuru rulo olarak sarın.(rulo sararken sos dışa taşıp hamur kırılabilir sorun değil) 
  • Buzdolabı poşetini hamurun etrafına sarıp dondurucuya yerleştirin ve hamur sertleşene kadar 2 saat bekletin.
  • Hamuru dondurucudan çıkarıp keskin bir bıçakla ince dilimler halinde kesin ve yağlanmış fırın tepsisine yerleştirin.
  • 180 derece fırında hafif kızarmaya başlayana kadar pişirin. İsterseniz pudra şekeri serpip servis edin.



Benden notlar;

  • Hamuru açarken altına ve üstüne buzdolabı poşeti sarmamızın nedeni hamurun düzgün açılması ve alttaki poşet yardımıyla daha kolay rulo sarılmasıdır. Siz isterseniz kullanmayabilirsiniz.
  • Kurabiyeler piştikten sonra yumuşamasın ve kıtır kalsın isterseniz tel ızgaranın üzerinde soğutup ağzı kapalı bir kapta bekletin.







8 yorum:

  1. harika sunumlarla nefis bir kurabiye )
    ellerine sağlık canım sevgiler:)

    YanıtlaSil
  2. Çok teşekkür ederim bana ayrıcalık tanıdğın için :)
    O kurabiyeye uzanan minik elleri yerim ben önce:)

    Ellerine sağlık tatlım.

    Bu arada labne yerine yoğurt kullanabilirsin.

    YanıtlaSil
  3. ellerine sağlık çok al beni li olmuş...

    YanıtlaSil
  4. Hımm kurabiyeler nefis görünüyor. Ellerine sağlık. Ben de katıldım Papatyamın çekilişine. Hsyırlısı bakalım.

    YanıtlaSil
  5. çok hoş olmuş, sanki burnuma limon kokusu geldi. bildiğimiz kurabiyelerin çok dışında. ellerine sağlık..

    Kahve Dükkanı

    YanıtlaSil
  6. çok güzel olmuş ellerinize sağlık sevgiler..

    YanıtlaSil
  7. Limon ferahlığı ile leziz bir tarif ellerine sağlık

    YanıtlaSil
  8. harıka olmus canım ellerıne sağlık,sevgıler

    YanıtlaSil

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin

View My Stats