5 Aralık 2011 Pazartesi

Pancarlı tel şehriye salatası ya da Pembe Salata



 

Aşure yapmaya ara verip sizlerle, Arzu’nun sofrasında bahsettiğim, rengiyle ve lezzetiyle çok seveceğinizi düşündüğüm pembe (ya da mor ) salatayı paylaşıyorum:::)))).Çay sofralarında benim gibi hamur işinden çok salata sevenler ve farklı salata tarifi arayanlar için ideal bir tarif…

Malzemeler:

  • Yarım adet pancar turşusu
  • 1 paket tel şehriye
  • 1 kâse yoğurt
  • Mayonez
  • Tuz
  • Sarımsak

Hazırlanması:

  • Tel şehriyeleri sıvıyağda çok az kavurup sıcak su ilave edip pişirin.
  •  Pişirdiğiniz tel şehriyeleri ara sıra karıştırarak soğutun.
  • Soğuyan tel şehriyeleri derin bir kaba alın ve üzerine yoğurt, mayonez, tuz, ezilmiş sarımsak ve küçük doğradığınız pancar turşusunu ilave edip karıştırın.
Benden notlar;

  • İsterseniz tel şehriyeleri bol suda makarna haşlar gibi haşlayabilirsiniz ama bana pilav gibi pişirildiğinde ki tadı daha lezzetli geliyor.
  • Daha önce yazdığım tel şehriye salatasının tarifine buradan ulaşabilir ve nasıl pişirildiğine bakabilirsiniz.
  • Salatanın içerisine haşlanmış tavuk ve iri dövülmüş ceviz ilave edebilirsiniz yakışacaktır.
  • Sarımsak ve mayonez kullanmak isteğinize kalmış, kullanmayabilirsiniz.

1 yorum:

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin

View My Stats