4 Nisan 2012 Çarşamba

İrmikli şekerpare (Hintpare)



Araya başka tarifler girip ben unutmadan mantı sofrasının tatlısını da paylaşayım. Şerbetli tatlıları sevenler için harika bir tercih. İsterseniz malzeme listesinde ki fındığı hamura eklemeden kalburabastı yapar gibi hamurun içerisine koyarak hazırlayabilirsiniz.







Malzemeler:

  • Yarım paket margarin
  • 1 su bardağı sıvıyağ
  • 1 yumurta sarısı
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 çay bardağı dövülmüş fındık
  • 1 çay bardağı hindistancevizi
  • 1,5 su bardağı irmik
  • Aldığı kadar un
Şerbeti için;

  • 3 su bardağı şeker
  • 3 su bardağı su
  • Birkaç damla limon suyu
Su ve şekeri kaynatıp şerbet hazırlayın, en son limon suyunu ilave edip birkaç dakika daha kaynatın ve ocağı kapatıp soğutun.


Hazırlanması:

  • Oda sıcaklığında ki margarin, sıvıyağ, yumurta sarısı, hindistancevizi, fındık ve irmiği karıştırın.
  • Kabartma tozu ve aldığı kadar un ilavesi ile hamur yoğurun.
  • Elinizle istediğiniz büyüklükte parçalar koparıp yuvarlayın ve fırın tepsisine dizin.
  • 180 derece fırında pişirin.
  •  Fırından çıkarıp birkaç dakika dinlendirin ve soğuk şerbeti üzerine gezdirin.
  • Şerbetini çeken tatlıları süsleyip servis edin.



6 yorum:

  1. oyy lokum gibi ellerine sağlık sevgiler

    YanıtlaSil
  2. Cok güzel olmus canim...
    ellerine saglik
    :-)))

    YanıtlaSil
  3. Çok severim irmikli tatlıları, çok lezzetli görünüyorlar.Ellerinize sağlık:)

    YanıtlaSil
  4. Şekerpareyi çok severim. Ellerine sağlık canım.

    YanıtlaSil
  5. çok güzel olmuş ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
  6. şerbetli tatlı diyince bende akan sular durur
    ellerine sağlık canım afiyet olsun sevgiler:)

    YanıtlaSil

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin

View My Stats