10 Nisan 2012 Salı

Nişastalı Kek (pasta)




Sevgili Rumma’nın açtığı “Bugün ne pişirdin? “isimli çok güzel bir yemek grubumuz var, grup üyeleri günlük menülerinin yanında beğendikleri tarifleri de paylaşıyorlar. Sevgili Aynur’ da bu harika kekin tarifini paylaştığında hemen not alıp denedim. Sonrasında da sıkça yapar oldum. Hem yaş pasta yapmak hem de uğraşmak istemiyorsanız tam size göre bir tarif. Kekinizi tarife göre hazırlayın üzerine çırpılmış krem şanti dökün ve en son isteğinize göre meyveli bir sos ya da kakao ile süsleyip harika bir pasta elde edin…

 
 

 
 
 
 



Malzemeler:

  • 4 yumurta
  • 1 su bardağı toz seker
  • 1 kahve fincanı sıvıyağ
  • 1 kahve fincanı ılık su
  • 1 su bardağı nişasta
  • 1 su bardağı + 3 yemek kaşığı un
  • 1 paket kabartma tozu

Üzeri için;1,5 su bardağı soğuk süt

Hazırlanması:

  • Derin cam bir kâsenin içerisine şekeri alın üzerine yumurtaları kırıp mikserin en yüksek hızında 5 dakika kadar çırpın.
  • Sıvıyağ ve suyu ekleyip çırpmaya devam edin.
  •  Nişasta, un ve kabartma tozunu eleyerek sıvı karışıma ilave edin ve mikserin en düşük hızında çok kısa bir süre çırparak malzemelerin birbirine karışmasını sağlayın.
  • Yağlanmış orta boy kare ya da yuvarlak bir borcama kek hamurunu dökün.
(ben kekin çok kabarmasını istemediğim zamanlarda bu ölçülerle büyük boy dikdörtgen borcamda pişiriyorum, o hali de güzel oluyor)
  • Önceden ısıtılmış 150 derece fırında batırdığınız kürdan temiz çıkana kadar pişirin.
  • Pişen keki fırından çıkarıp 5 dakika kadar dinlendirin ve sütü kekin her yerine gezdirin.
  • Kek sütü çekince üzerine isteğinize göre kremşanti ya da meyveli sos hazırlayıp servis edin.

İsterseniz de Şeyma’nın burada paylaştığı ve benim görüntüsünü çok sevdiğim tarifine bakıp onun gibi süsleyebilirsiniz…

 
 
 

8 yorum:

  1. oo süper beyaz kek olmalı adı ellerine sağlık
    sevgiler

    YanıtlaSil
  2. Hafif bir pasta olmuştur değilmi?
    Nişastanın öyle bir özelliği var undan daha bir hafif ediyor böyle tatları,ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
  3. nişastanın kek ve kurabiyeleri verdiği tada bayılıyorum ben.

    ellerine emeklerine sağlık tatlım.

    YanıtlaSil
  4. Kulaklarım çınladı geldim..:)

    Seninki ayrı bir güzel sanki..

    Canım guruba renk kattığın ve güzel tariflerini paylaştığın için teşekkürler..

    sevgiler

    YanıtlaSil
  5. SONGÜL GİRGİN21 Mayıs 2012 09:28

    İyi Günler, sitenizi yeni keşfettim, güzel tarifleriniz var, size bir sorum olacaktı, hafta sonu misafirlerim geleceği için bu keki yapmayı düşünüyorum, 1 gece önceden yapılırsa olurmu, cevabınız için şimdiden teşekkür ederim, kolay gelsin

    YanıtlaSil
  6. merhaba Songül,

    Tabiki bir gece önceden yapabilirsin hatta bir gece önce yapılırsa kek sütü tamamen çektiği için daha güzel bir lezzeti oluyor.Ben tarife not düşmeyi unutmuşum,yaptığım zaman hep bir gece önceden yapıyorum.keke sütü döküp tamamen soğuduktan sonra üzerini kapatarak buzdolabında ertesi güne kadar bekletip,kremşantili kısmı da ertesi sabah hazırlayıp döküyorum.Çünkü şantili kısmı bir gün önce yapıp bekletirsen üzerinde çatlamalar oluyor.Umarım yardımcı olabilmişimdir,sonucu da yazarsan sevinirim:::)))


    sevgiler....

    YanıtlaSil
  7. SONGÜL GİRGİN28 Mayıs 2012 16:04

    Merhaba Bengisu Hanım nasılsınız iyimisiniz, bu pastayı hafta sonu yaptım, kremayıda yapıp içine krem şanti koydum üzerine ahududulu sos yaptım ama gerçekten çok güzel oldu, kek bembeyaz ve yumuşacık oldu ve herkes çok beğendi

    YanıtlaSil
  8. Merhaba Songül,

    Beğenmene çok sevindim inan,güzel geri dönüşler olduğu zaman siteye tarif yazmak daha bir zevkli oluyor:::)))

    Ahududu sos da çok yakışmıştır,nişastanın verdiği renk ve yumuşaklık ayrı bir lezzet veriyor pastaya.


    sevgilerimi gönderiyorum....

    YanıtlaSil

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin

View My Stats