24 Haziran 2012 Pazar

Evde labne peynir yapımı





Bir önceki yazıda söylediğim her şey aslında bu yazı içinde geçerli. Baştan söyleyeyim ki bu lezzetleri hazır almak çok kolay ama evde kendim yapmak benim için inanılmaz zevkli. Sadece çok fazla abarttığımı düşünen var mı çok merak ediyorum:)))


Malzemeler:

  • 400 gr süt ( 2 su bardağı )
  • 400 gr krema ( 2 küçük kutu )
  • Yarım yemek kaşığı yoğurt
  • Bir damla sirke
  • Çok az tuz ( kahvaltı için kullanacak olanlar tuz eklesin, tatlı için kullanacaksanız tuz eklemeyin )
Hazırlanması:

  • Krema, süt, yoğurt ve sirkeyi bir tencereye alıp karıştırın.
  •  Ocağı yakıp, kaynayana kadar karıştırmaya devam edin.
  •  Kaynadıktan sonra kısık ateşte 20 dakika ara sıra karıştırın.
  • Ocağın altını kapatıp, peynir soğuyana kadar bekleyin.
  •  Bir tülbenti süzgecin üzerine serip soğuyan peyniri tülbentin içerisine alın.
  • Ağzını bağlayıp suyunun süzülmesini bekleyin.(ya da suyunun süzülmesi için yüksek bir yere asın).
  • 1 saat bekleyin.
  • Suyu süzüldükten sonra peyniri bir saklama kabına alıp buzdolabına koyun.
  • Yarım saat dinlendirdikten sonra dolaptan çıkarıp mikserle güzelce çırpın.
  •  Bir gece dolapta dinlendirip ertesi gün servis edin.

Not;


İsterseniz sarımsak ya da baharat ilavesi yapabilirsiniz.

Tarif Yeturla lezzet kareleri bloğundan, maalesef şuan ulaşılamıyor.



5 yorum:

  1. canım hiçte abartı yaptığını düşünmüyorum.aksine bendede başladı bu his:) hatta bende geçen yaptım bunu fotolarını çektim ..daha yayınlamadım ama....ellerine sağlık..:)

    YanıtlaSil
  2. evde yapamayacağımız şey yoktur yeter ki yapmak isteyelim:)
    ellerine sağlık iyi geceler:))

    YanıtlaSil
  3. Ellerinize saglik olsun,
    hiçte abarttiginizi dusunmuyorum,en iyisini yapiyorsunuz.Hem saglikli beslenme adina hemde mutfak ekonomisine katki ;)
    Bende bu aralar peynir yapimina sardim,sizin bu tarifide deneyecegim enkisa zamanda :)
    sevgiler...

    YanıtlaSil
  4. Ellerine sağlık çok da faydalı bir tarif olmuş bence. Benim kız inanılmaz peynir tüketiyor labneye bayılıyor. Bende en kısa zamanda tarifinle deneyeceğim canım,
    sevgiler...

    YanıtlaSil
  5. ellerinize sağlık böyle tarifler herkese faydalı olur. ama benim anlamadığım bişey var; hazır tüketmeyelim diye marketten almıyoruz ama içine krema katıyoruz... yok mudur bununda bir yolu. bir de bu süt kreması mı oluyor acaba?

    YanıtlaSil

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin

View My Stats