1 Ağustos 2012 Çarşamba

Tosya’nın Ramazan yemekleri




İstanbul dönüşünde yolumuzun üzerinde olduğu için halama uğradık. Vakit öğleden önce olduğu halde mahallede iftar hazırlıkları başlamıştı bile. Mahallede diyorum çünkü Tosya da Ramazan ayında iftar için hazırlanan yemekler taş fırınlarda pişiriliyor. Neredeyse her sokakta bulunan taş fırınlar mahalle sakinleri tarafından yakılıyor ve hazırlanan yemekler iftardan 7–8 saat öncesinden fırına veriliyor. Akşama ise sadece çorba ve tatlı yapmak kalıyor. Böylece günün geri kalan tarafını manevi açıdan değerlendirmek için epey vakitleri kalabiliyor. Biz gittiğimizde sabah saat 10 olduğu halde bütün yemekler fırına verilmişti.

 Ertesi gün halama iftar için tekrar gittiğimizde taş fırında pişen birbirinden lezzetli yemeklerin tadına bakma fırsatını yakalamış olduk. Hal böyle olunca orada yaşayanların deyimiyle Tosya da Ramazan bir başka güzel…


1 yorum:

  1. Bir Tosyalı olarak bu konuda ben de yazmak istiyordum ve sizin yazınızı okuduğumda mutlu oldum, elinize sağlık :)

    YanıtlaSil

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin

View My Stats