11 Eylül 2012 Salı

Elmalı kurabiye








Elmalı kurabiyeyi çoğu zaman sıvıyağ ile yapıyorum ve doğruyu söylemek gerekirse içerisinde margarin kullanılanlarına göre daha çok seviyorum. Hafta sonu Verda Su’yun yeni yaşı için hazırladığım pastanın yanına bu harika kurabiyelerden de yaptım. Ertesi gün kurabiyeler tamamen bitmişti:))))



Malzemeler:
  • 1 yumurta
  • Yarım su bardağı sıvıyağ
  • Yarım su bardağı yoğurt
  • Yarım su bardağı şeker
  • Yarım paket kabartma tozu
  • 2,5 su bardağı HATAP un

İç malzeme:

  • 4–5 adet rendelenmiş elma
  • 2–3 yemek kaşığı şeker
  • Tarçın
  • Yarım su bardağı kırılmış ceviz
Kabukları soyulup rendelenmiş elmaları bir tavaya alın. Üzerine şeker ilave edip suyunu çekene kadar pişirin. Pişen elmaların altını kapatın ve tarçın- ceviz ilave edip iyice karıştırarak soğumaya bırakın.

Hazırlanması:

  • Yumurta, sıvıyağ, yoğurt ve şekeri bir kaba alıp karıştırın.
  •  Üzerine kabartma tozu ve HATAP (pasta, börek ve baklavalık ) unu eleyerek ilave edip hamur yoğurun.
  • Hamuru beş dakika kadar dinlendirip 3 eşit parçaya bölün. her parçayı merdane ile servis tabağı büyüklüğünde açıp 16 eşit üçgen parçaya ayırın.
  •  Her parçanın geniş tarafına elmalı iç malzemeden koyup rulo sarın ve yağlı kâğıt serilmiş fırın tepsisine dizin.
  • 160 derecede 10–15 dakika üzerleri kızarmadan pişirin.
  •  İsteğe göre pudra şekeri serperek servis edin.





1 yorum:

  1. Çocukluğumun kurabiyeleri..Çok klasik bir tarif belki ama ben bayılıyorum.....

    YanıtlaSil

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin

View My Stats