24 Eylül 2012 Pazartesi

Evde Su Böreği Yapımı


Evlendiğim ilk yıllarda çok sık yapsam da son zamanlarda farklı lezzetler denediğimden olsa gerek mutfağımda pişmiyordu su böreği. Dün tekrar yapmaya karar verdiğimde, beni zorlayan kısım ise açıkçası böreği yapmak değil Verda Suyun sürekli müdahale etmek istemesiydi. Kendi böreğini yapması için verdiğim hamur onu bir süre oyalasa da engellemelerine kaldığı yerden devam etmekte kararlıydı. En son pişmesi için böreği fırına verdiğimi ve derin bir nefes aldığımı hatırlıyorum. Sonrasında ise kızların “hayatımda yediğim en lezzetli börekti” cümlelerini…






Tarif için buraya tıklayabilirsiniz. Burada ki tarifte yaptığım tek değişiklik bana miktarı çok fazla gelen margarini tamamen çıkarıp yerine ara katlara sümek için sadece bir nescafe fincanı (hatta yarım fincandan biraz fazla, tam bir fincan bile değil) sıvıyağ ve su yerine süt kullanmam oldu. Bir de fırını kapattıktan sonra böreğin üzerine çok küçük parçalar halinde tereyağı ilave ettim.



4 yorum:

  1. Ellerine saglik cok güzel görünüyor canim afiyetler olsun.

    YanıtlaSil
  2. Ev yapımı gibisi yoktur.. bu böreğe bayılırım biraz zahmetlide olsa o tadı yerken ağızda bıraktığı lezzeti ve etraftan alınan övgülere değer gerçekten..
    Ellerine sağlık canım afiyet bal olsun
    Sevgiler

    YanıtlaSil
  3. ben en alttaki ve en üstteki yufkaları haşlamıyorum ve en üste hamurun bir kaç yerşnden bıçağın ucuyla delikler açıyorum öyle fırına veriyorum içi pişsin hamurlaşmasın diye ve mutlaka tereyağı ile yapıyorum

    YanıtlaSil

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin

View My Stats