21 Eylül 2012 Cuma

İki renkli tatlı (vişneli - sade muhallebili tatlı)




Aslında bu tatlıyı yaz başında canım arkadaşım Gülaycığım ziyaretime geldiğinde hazırlamıştım. Hatta sizlerle paylaşmak için fotoğrafını da çekmiştim ama çocuklar yanlışlıkla o güne ait bütün fotoğrafları silince kalmıştı. Geçen gün Verda Su pasta yapmamı isteyince bu tatlı aklıma geldi ve yeniden fotoğrafladım. Çocuklar çok beğendiler. En çok üzüldüğüm nokta ise diğer fotoğrafların silinmiş olması, tatlı ve yemekler yeniden yapılıp fotoğraflanabiliyor ama anı fotoğrafları geri gelmiyor maalesef…

Tatlıya eşlik eden çiçeklerde başka bir dost hediyesi, dostlar ve dostlukların her daim yaşamımızda olması dileğiyle hayırlı cumalar…

Malzemeler:
Vişneli mullebi;

  • 1 su bardağı vişne suyu
  • 1 su bardağı su
  • 3 yemek kaşığı nişasta
  • 1 tatlı kaşığı tereyağı
  • 3 yemek kaşığı şeker
Suyu bir tencereye alın ve nişastayı ilave edip nişasta eriyene kadar karıştırın.Nişasta eriyince üzerine vişne suyu ve şekeri ilave edip ocağın altını yakın. Sürekli karıştırarak kısık ateşte muhallebiyi pişirin.Ocağı kapatıp tereyağını muhallebiye ilave edin ve eriyene kadar karıştırın. Muhallebi tamamen soğumadan hafif ılıyınca kalıplara paylaştırın.

Sade muhallebi;

  • 4 yemek kaşığı HATAP UN
  • 3 su bardağı süt
  • 3 yemek kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı tereyağı

Unu, sütü ve şekeri bir tencereye alın. Sürekli karıştırarak kısık ateşte muhallebiyi pişirin. Ocağın altını kapatıp tereyağını ilave edin ve eriyene kadar muhallebiyi karıştırın. Ilıyınca vişneli muhallebinin üzerine paylaştırın.


Hazırlanması:

  • Vişneli muhallebiyi tarifine göre hazırlayın.
  • Şekilli küçük kek (muffin) kalıplarının en alt kısmına birer yemek kaşığı paylaştırın ve soğumaya bırakın.
  • Vişneli kısım soğurken başka bir tencerede sade muhallebiyi hazırlayın.
  • Sade muhallebiyi vişneli kısımların üzerine paylaştırın.
  • Buzdolabında tamamen soğuyana kadar bekletin ve ters çevirip muhallebileri çıkararak servis tabağına alın.



 

Benden notlar;


Bu defa vişne suyum az kaldığı için ben su ile karışık kullandım ve rengi biraz açık oldu. Siz tamamını vişne suyu olarak yaparsanız daha kırmızı renkte tatlınız olur.

Vişne suyunu evde kendi yaptığımdan kullandım. Hazır ile yaparsanız şeker miktarına dikkat edin.
Vişneleri bir tencereye alıp üzerine su ilave edip 5 dakika kadar kaynatıyorum ve ağzı kapalı olarak soğutuyorum. Sonrasında istediğiniz şekilde kullanabilirsiniz.
Ben 12’li muffin kalıbı kullandım, siz farklı şekillerde istediğiniz kalıbı kullanabilirsiniz.
Bu şekilde kalıbınız yoksa kare bir borcama yapıp, ister kare ister bardakla yuvarlaklar kesip servis edebilirsiniz. Hatta kurabiye kalıplarıyla farklı şekiller bile çıkarabilirsiniz.
Ben bir gün önceden hazırlayıp buzdolabında bekletip ertesi gün servis ettim.

Muhallebiler dolapta bekledikçe bazıları kenarlardan kendini bırakıp kalıptan ayrılmıştı, ayrılmayanlar için ise bıçağın ucunu hafifçe muhallebi ile kalıp arasına değdirerek çıkmasını sağladım.

Kalıpla aynı büyüklükte ki temiz bir çay tepsisini kalıbın üzerine getirip ters çevirdim ve muhallebiler tepsiye kolayca çıktılar.





5 yorum:

  1. Çok güzel ellerinize sağlık başka meyveler ile de yapılabilir iyi fikir:)

    YanıtlaSil
  2. off..şu gece gece baktığım tatlıya bak, sıkıyosa yap burcu:))
    adresi şöyle tarif edeyim. küçük sanayi sitesinde ( mimar sinan mah. sinin oralarda...) bi jandarma var. hemen orda...üstübü bez satan bi yer varmış diye sorarsan söylerler. bulması kolay yani:)

    YanıtlaSil
  3. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  4. Çok şirin ve lezzetli görünüyorlar elleriniz dert görmesin.Sevgiler.

    YanıtlaSil
  5. Cok güzel görünüyor ellerine saglik canim .

    YanıtlaSil

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin

View My Stats