1 Ekim 2012 Pazartesi

Yumurtalı haşlanmış patates kavurması




Patates salatası ya da herhangi bir hamur işi için patates haşlayacağım zaman mutlaka tencereye birkaç tane fazla ekliyorum ki ertesi gün sabah kahvaltısına yumurtalı patates yapabileyim. Haşlanmış patatesiniz varsa bir kaç dakika da hazır olabilen çok pratik ve büyük küçük herkesin gözdesi bir tarif.



Malzemeler:

  • 3–4 adet haşlanmış patates
  • 2 yumurta
  • Sıvıyağ
  • Tuz
  • Toz kırmızıbiber (isteğe bağlı)
Hazırlanması:

  • Haşlanmış patatesleri küp doğrayın.
  • Teflon tavaya sıvıyağ, tuz ve patatesleri ilave edip birkaç dakika kavurun.
  • Bir kâsede yumurtaları çatalla iyice çırpın.
  • Kavrulan patateslerin üzerine yayın ve yumurtalar piştikten sonra karıştırıp ocağı kapatın ve sıcak olarak servis yapın.

Not. İsterseniz de önce çırpılmış yumurtayı yağda pişirin ve daha sonra doğranmış patatesleri, tuzu yumurtaların içerisine ilave edip karıştırın. Her iki yöntemle de güzel oluyor, istediğiniz gibi yapabilirsiniz. Ama ben patatesleri önce biraz kavurunca daha lezzetli oluyor diye düşünüyorum::))))

1 yorum:

  1. Ben de haşlanmış yumurta doğruyorum içine, bu halide pek güzel.
    Ellerine sağlık canım.

    YanıtlaSil

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin

View My Stats